• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā mājokļa pabalsta saņēmēju skaits palielinājies par 60%

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 11:35, 28.11.2022


Salīdzinot ar situāciju pagājušajā gadā, mājokļa pabalsta saņēmēju skaits palielinājies par 60%, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange.



Tāpat tiek prognozēts, ka mājokļa pabalstu saņēmēju skaits un pabalstu apjoms pieaugs, jo pieaug dzīves dārdzība.

Lange skaidroja, ka iedzīvotājiem līdzekļu, kas paliek pāri pēc rēķinu samaksas, krietni samazinās, līdz ar to nepieciešams lielāks atbalsts no pašvaldības puses.

Rēķināmies ar to, ka iesniegumu skaits vēl tikai pieaugs, jo gaidāms vēl aukstāks laiks, kas arī palielinās rēķinus, kuri iedzīvotājiem jāmaksā, sacīja Lange.

Mājokļa pabalstam izlietotā finansējuma un pabalsta saņēmēju skaita pieaugums 2022.gadā saistīts ne tikai ar tarifu kāpumu energoresursiem, dabasgāzei, atkritumu apsaimniekošanai, bet arī ar koeficientu piemērošanu garantētā minimālā ienākuma (GMI) sliekšņu summai, kā rezultātā pabalstu ir tiesības saņemt mājsaimniecībām ar lielākiem ienākumiem kā iepriekš.

Piemēram, ja 2021.gada janvārī vienas personas mājsaimniecībai - darbspējīgai personai pēc mājokļa apmaksas bija jāpaliek 109 eiro savu pamatvajadzību nodrošināšanai, tad 2022.gada janvārī tie bija 163,5 eiro bet oktobrī - 327 eiro.

Rīgas pašvaldība atgādina, ka ikvienam galvaspilsētā deklarētajam iedzīvotājam ir tiesības pretendēt uz mājokļa pabalstu īres, apsaimniekošanas un citu komunālo maksājumu segšanai, ja pēc šiem izdevumiem paliek mazāk nekā 327 eiro pirmajam vai vienīgajam cilvēkam ģimenē un 228 eiro katram nākamajam cilvēkam ģimenē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijā 39% uzņēmumu nav ieviesuši darbinieku labbūtības aktivitātes

Latvijā 39% uzņēmumu nav ieviesuši darbinieku labbūtības aktivitātes, liecina AS "Eco Baltia" un sabiedriskās domas pētījumu centra "Norstat" veiktā uzņēmēju aptauja.

Ekonomika Lietotas prēces un lēta pārtika: Latvijā ir slikti patēriņa paradumi (+VIDEO)

Palielinājies to iedzīvotāju skaits, kuri ikdienā izvēlas plastmasas iepakojumus.

Ekonomika Auto speciālisti: Latvijā parādās arvien vairāk prestižu elektromobiļu (+VIDEO)

"Tirgus attīstība vidējās klases zīmoliem paver durvis".

Ekonomika Nekustamajiem īpašumiem uz laiku rēķinās divas kadastrālās vērtības

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja tieslietu ministres Ineses Lībiņas-Egneres (JV) virzītos grozījumus Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā, kas paredz nekustamajiem īpašumiem uz laiku aprēķināt divas kadastrālās vērtības - fiskālo un universālo.

Lasiet arī

Ekonomika Ventspils brīvosta ir atbrīvota no piesārņojuma (+VIDEO)

Pārstrādei tika nogādāts 171 kubikmetrs šķidro bīstamo atkritumu.

Sabiedrība Jaunās nedēļas sākumā iespējams spēcīgs lietus un sniegputenis

Pirmdien un otrdien, 22. un 23.aprīlī, Latvijā iespējams liels daudzums nokrišņu, arī sniegs un putenis, liecina prognozes.

Pasaule Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 457 830

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz piektdienas rītam sasnieguši 457 830 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Sabiedrība Braže komentējusi Irānas un Izraēlas savstarpējo triecienu mērogu

Irānas un Izraēlas pēdējās nedēļas laikā veikto savstarpējo triecienu mērogs varētu liecināt par vēlmi izbeigt pašlaik vērojamo militārās konfrontācijas saasinājumu, šādu vērtējumu LTV "Rīta panorāmā" pauda diplomāte, topošā ārlietu ministre Baiba Braže.