• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Akciju cenas mainās dažādos virzienos

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 04:58, 26.11.2022


Akciju cenas pasaules biržās piektdien mainījās dažādos virzienos, bažām par jauniem Covid-19 lokdauniem Ķīnā aizēnojot cerības, ka ASV Federālā rezervju sistēma (FRS) pāries uz mērenāku procentlikmju paaugstināšanu.

Tirdzniecība Volstrītā notika mierīgi pēc ceturtdien ASV atzīmētās Pateicības dienas, investoriem gaidot ekonomikas datu publicēšanu nākamnedēļ un FRS vadītāja Džeroma Pauela publisku uzstāšanos.

Eiropas biržās akciju cenas lielākoties pieauga, bet Āzijas biržu indeksu dinamikā nebija vienotas tendences.

Eiro vērtība kritās pret ASV dolāru, bet pieauga pret britu mārciņu pēc Vācijas valsts statistikas biroja koriģētiem datiem, ka Vācijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad trešajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējiem trīs mēnešiem, palielinājies par 0,4%, tādējādi reģistrēts straujāks kāpums nekā lēsts iepriekš.

Naftas cenas atkal kritās, ko veicināja bažas par Ķīnas Covid-19 uzliesmojumu ietekmi uz jēlnaftas pieprasījumu.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" piektdien pieauga par 0,5% līdz 34 347,03 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" nemainījās un bija 4026,12 punkti, bet indekss "Nasdaq Composite" kritās par 0,5% līdz 11 226,36 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 piektdien pieauga par 0,3% līdz 7486,67 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 kāpa par mazāk nekā 0,1% līdz 14 541,38 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 palielinājās par 0,1% līdz 6712,48 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piektdien kritās par 2,1% līdz 76,28 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā saruka par 2,1% līdz 83,63 dolāriem par barelu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru piektdien kritās no 1,0410 līdz 1,0403 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru saruka no 1,2113 līdz 1,2087 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās no 138,54 līdz 139,03 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu pieauga no 85,94 līdz 86,03 pensiem par eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika «Lufthansa» panāk vienošanos ar darbiniekiem par algu palielināšanu

Vācijas nacionālā aviokompānija "Lufthansa" un arodbiedrība "Verdi" trešdien paziņoja, ka panākušas vienošanos par virszemes apkalpošanas darbinieku algu palielināšanu, tādējādi novēršot draudus par jauna streika rīkošanu Lieldienu brīvdienās.

Ekonomika Asociācija: banku pakalpojumi Latvijā ne vienmēr ir dārgākie Baltijā

Latvijā banku pakalpojumi ne vienmēr ir dārgākie Baltijā, pavēstīja Finanšu nozares asociācijas valdes loceklis Jānis Brazovskis.

Ekonomika Latvijas Banka samazinājusi inflācijas prognozi šim gadam

Latvijas Banka samazinājusi gada vidējās inflācijas prognozi šim gadam līdz 1,5% pretstatā decembrī prognozētajiem 2%, trešdien Latvijas Bankas rīkotajā diskusijā sacīja Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste.

Ekonomika Briškens aicina Baltijas valstis vienoties par Rail Baltica vilcienu iegādi

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) aicina Baltijas valstis vienoties par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" vilcienu iegādi.

Lasiet arī

Sabiedrība Siliņa: Kariņš rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis

Atkāpjoties no ārlietu ministra amata, Krišjānis Kariņš (JV) rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis, ceturtdien pēc sarunas ar politiķi paziņoja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Pasaule Maskavā aizturēti pieci žurnālisti

Maskavā policija pēdējo 24 stundu laikā aizturējusi piecus neatkarīgos žurnālistus, no kuriem viens ticis piekauts, ceturtdien paziņojusi nevalstiskā organizācija "OVD-Info".

Kultūra Talantīga Amanda Ziemele sagatavojusi pārsteigumu Venēcijas biennālei (+VIDEO)

Izraujoties no aizspriedumainu priekšstatu uzspiestās telpiskās disciplīnas, skatītājs nonāk iluzorā hibrīdzonā.

Kultūra Paziņoti Latvijas Literatūras gada balvas nominanti

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā ceturtdien noskaidroti Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) nominanti.