• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tūrisma operatori: Ceļotāji izrāda interesi par ceļojumiem Ziemassvētku laikā, tomēr ir piesardzīgi

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 07:52, 24.11.2022


Patlaban ceļotāji no Latvijas izrāda interesi par ceļojumiem Ziemassvētku un Jaunā gada laikā, tomēr interese ir piesardzīga, pauda aptaujātie tūroperatori.

Kā skaidroja "Tez Tour Latvija" vadītājs Konstantīns Paļgovs, šogad par ceļojumiem Ziemassvētku un Jaunā gada periodā interese ir.

Jaunākie pārdošanas rezultāti liecina, ka uz Ēģipti Ziemassvētku un Jaunā gada laikā ar "Tez Tour" ceļos aptuveni 900 tūristi, aptuveni 200 cilvēki dosies uz Kanāriju salām, vēl aptuveni 100 cilvēki atpūtīsies Apvienotajos Arābu Emirātos.

Vienlaikus Paļgovs uzsvēra, ka šī brīža dati var pieaugt, ņemot vērā, ka pārdošana vēl turpinās.

Viņš arī stāstīja, ka tūrisma kompānija patlaban slēdz līgumus ar aviokompānijām, lai jebkurā neparedzētā situācijā varētu Latvijas tūristus nogādāt mājās no jebkuras vietas pasaulē, ja rodas tāda nepieciešamība.

Tūroperatora "Novatours" pārdošanas nodaļas vadītāja Sanda Roze apstiprināja, ka iedzīvotājiem vēlme ceļot svētku laikā ir, taču, salīdzinot ar pirmspandēmijas laiku, interese ir piesardzīga.

"Interesējas, bet nogaida. Tāpēc prognozējam, ka decembris būs aktīvāks - piedāvājumi tiks izpirkti vēlāk, bet mūsu lidmašīnas tiks piepildītas," sacīja Roze, piebilstot, ka ceļotāju nesteidzību biļešu iegādē, visticamāk, sekmē neziņa par energoresursu izmaksām un ikdienas tēriņu palielināšanās.

Bet tūroperatora "Join Up Baltic" vadītāja Sabina Saikovskaja aģentūrai, ka pieprasījums pēc ceļojumiem Ziemassvētku un Jaunā gada svētku laikā ievērojami pieaug. Turklāt par ceļojumiem decembra pēdējās divās nedēļās interese ir līdzvērtīgi augsta visās Baltijas valstīs.

Taujāta par ceļojumu tendencēm, Saikovskaja sacīja, ka arvien vairāk ceļotāju izvēlas pavadīt Ziemassvētkus un sagaidīt Jauno gadu Ēģiptē.

Kompānijā novērots, ka Igaunijā ceļotāji brīvdienu ceļojumus plāno savlaicīgāk, savukārt Latvijā un Lietuvā ceļotāji nogaida un lēmumu pieņem pēdējā brīdī. Saikovskaja gan atzīmē, ka ceļojumus svētku brīvdienām labāk izvēlēties laikus, iepazīstoties ne tikai ar viesnīcu piedāvājumu, bet arī ar svētku programmām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Auto speciālisti: Latvijā parādās arvien vairāk prestižu elektromobiļu (+VIDEO)

"Tirgus attīstība vidējās klases zīmoliem paver durvis".

Ekonomika Nekustamajiem īpašumiem uz laiku rēķinās divas kadastrālās vērtības

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja tieslietu ministres Ineses Lībiņas-Egneres (JV) virzītos grozījumus Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā, kas paredz nekustamajiem īpašumiem uz laiku aprēķināt divas kadastrālās vērtības - fiskālo un universālo.

Ekonomika SmartLynx: Arī nākamajos gados aviācijas tirgus būs «karsts»

Nākamos divus trīs gadus aviācijas tirgus joprojām būs "karsts", intervijā aģentūrai LETA sacīja aviokompānijas "SmartLynx Airlines" izpilddirektors Edvins Demeņus.

Ekonomika Latvijā ir zemāka gada inflācija nekā ES un eirozonā vidēji

Latvijā martā bijusi zemāka gada inflācija nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina trešdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Lasiet arī

Sabiedrība Rēzeknē izveidota jauna dienesta suņu infrastruktūra (+VIDEO)

VID Muitas pārvaldes Kinoloģijas dienests tika izveidots 2004.gadā, un šobrīd tur strādā 44 četrkājainie strādnieki.

Pasaule ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Sabiedrība Nākamnedēļ kāps ūdens līmenis Daugavā

Spēcīgu nokrišņu dēļ nākamnedēļ gaidāms ievērojams ūdens līmeņa kāpums Daugavā, liecina laika prognozes.

Pasaule Indijā sākas parlamenta vēlēšanas, kas ilgs sešas nedēļas

Indijā piektdien sākās parlamenta vēlēšanas, kas ilgs sešas nedēļas, un ir gaidāms, ka pēc tām savu amatu saglabās premjerministrs Narendra Modi.