• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


LPB Bank nodrošina pilnu servisu Fintech uzņēmumiem

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 08:49, 06.07.2022


LPB Bank ir izveidojusi visu nepieciešamo infrastruktūru, lai sniegtu pilnu pakalpojumu klāstu Fintech uzņēmumiem. Turklāt bankai ir pieredze palīdzēt uzņēmumiem viegli un bez aizķeršanās uzsākt darbību, ievērojot visus juridiskos un finanšu regulējumus.



Kā norāda LPB Bank Pārdošanas un reģionālās attīstības departamenta vadītājs Staņislavs Siņakovičs, banka jau sen sadarbojas ar e-komercijas uzņēmumiem, tādēļ ir uzkrāta pieredze un prasmes, sniedzot šādus pakalpojumus. Covid-19 pandēmijas iespaidā Fintech nozare ir ievērojami augusi, līdz ar to ir palielinājies pieprasījums pēc šādiem pakalpojumiem. Tirgotājiem bija nepieciešams izvērst savu darbību tīmeklī, pakalpojumu un pirkumu skaits krietni palielinājās, līdz ar to finanšu iestāžu atbalsts kļuva vēl aktuālāks.

Finteсh uzņēmumu apkalpošanu jūtami atbalsta arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija (Komisija). Komisija ir izveidojusi īpašu struktūrvienību – Finanšu inovācijas departaments, kā arī rīko vebinārus, lai iepazīstinātu ar Finteсh uzņēmumu apkalpošanas nosacījumiem. Tās vebināros ir iespējams iepazīties arī ar LPB Bank pieredzi Fintech pakalpojumu nodrošināšanas jomā.

Jebkura elektronisko maksājumu iestāde var vērsties pie LPB Bank, kas palīdzēs iestatīt savu maksājumu infrastruktūru un iegūt pieeju starptautiskajām maksājumu sistēmām SEPA, SEPA Instant, Target 2 u.c., turklāt ir izstrādāts speciāls API, lai saņemtu visus šos pakalpojumus vienuviet.

Nesen LPB Bank piedalījās Eiropas lielākajā Fintech izstādē Amsterdamā Money20/20, kas pulcēja vairāk nekā 4000 dalībnieku no 1900 maksājumu, banku, finanšu tehnoloģiju un finanšu pakalpojumu uzņēmumiem. Līdzās privātajiem dalībniekiem plaši bija pārstāvēti arī nacionālie stendi, tostarp mūsu kaimiņvalstis Igaunija, Lietuva un Polija.

Vairāk nekā 25 uzņēmumi piedalījās no Lietuvas Fintech kopienas, kā arī bija kopīgs stends LITHUANIA, kas apvienoja 8 uzņēmumus, tostarp Invest Lithuania. Apvienotais stends ESTONIA pulcēja 12 uzņēmumus, tostarp Finance Estonia un Crowdfunding platforma Estate Guru. Turklāt bija arī FRANCE, POLAND un SPAIN stendi.

Staņislavs Siņakovičs stāsta: “No Latvijas dalībnieku vidū bija tikai LPB Bank un Confero Technologies, un diemžēl nebija Latvijas valsts nacionālā stenda. No izstādes dalībniekiem un apmeklētājiem esam novērojuši lielu interesi par LPB Bank pakalpojumiem Banking as a Service (BaaS).

Izstādes laikā tikāmies arī ar citu ES valstu finanšu regulatoru pārstāvjiem un komunicējām ar advokātu birojiem, kas veicina uzņēmumu reģistrāciju un juridisko atbalstu EMI licenču iegūšanas procesā savās valstīs. Šādi uzņēmumi bija ieinteresēti sadarboties ar LPB Bank BaaS jautājumos. Tāpat tika uzdoti jautājumi par EMI licencēšanu un regulējumu Latvijā. Izstādes dalībnieki izrādīja interesi par Latvijas licenci, taču informācija, kas ir pieejama publiskajā telpā, pagaidām r nepietiekama un dažkārt pretrunīga, jo Latvijā izsniegto licenču skaits ir neliels, un tirgū nav atsauksmju par Fintech uzņēmumu licencēšanu Latvijā. Tā kā šī izstāde ir galvenā un sistēmiskā šajā nozarē, plānojam piedalīties tajā arī 2023. gadā. Stendu rezervācija nākamajam gadam jau ir atvērta, un labākās vietas ātri tiek aizņemtas. Tāpēc banka aicina apsvērt iespēju pulcēt dalībniekus no Latvijas vienā stendā zem kopīga valsts karoga.”

Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika SM piedāvā piecus virzienus Latvijas ostu pārorientēšanai no Krievijas

Satiksmes ministrija (SM) ceturtdien Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomes sēdē piedāvāja piecus prioritāros virzienus Latvijas ostu un loģistikas nozares pārorientēšanai no Krievijas un Baltkrievijas, ceturtdien pēc sēdes aģentūrai LETA norādīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

Ekonomika Lietuvas uzņēmums prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus

Lietuvas nekustamo īpašumu attīstītājs "Sirin Development" prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus, kas radīti, atceļot 22 zemesgabalu pie lidostas izsoli, pavēstīja "Sirin Development" valdes loceklis Laurīns Kuzavs.

Ekonomika Valsts rīko izsoli namīpašumam Vecrīgā. Cik tas maksā?

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkos izsoli nekustamajam īpašumam Vecrīgā, Mazajā Monētu ielā 2.

Ekonomika KEM atbalstīja elektromobiļu dienas Latvijā (+VIDEO)

Pieaug modeļu daudzveidība cenu kategorijā ap 20 000 – 25 000 eiro.

Lasiet arī

Pasaule Krievija atkal veikusi Ukrainai plašu gaisa triecienu

Krievija naktī uz piektdienu atkal veikusi Ukrainai plašu gaisa triecienu un Ukrainas spēkiem izdevies notriekt 84 no 99 droniem un raķetēm, paziņoja Ukrainas gaisa spēku pavēlniecība.

Ekonomika Nākotnes zaļajām ostām: ūdeņradi izmanto Baltijas jūras infrastruktūrā (+VIDEO)

Kuģi piesārņo vidi ne tikai tad, kad tie pārvadā preces vai pasažierus, bet arī stāvot ostās, jo uz kuģa uzstādītajām elektriskajām un citām sistēmām ir jādarbojas nepārtraukti.

Kriminālziņas Policija Lieldienu brīvdienās pastiprināti uzraudzīs sabiedrisko kārtību

Valsts policija Lieldienu brīvdienās, no piektdienas līdz pirmdienai, 1.aprīlim, pastiprināti uzraudzīs sabiedrisko kārtību un arī drošību uz autoceļiem, aģentūra LETA uzzināja policijā.

Ekonomika Nedariet to! «Swedbank» brīdina savus klientus

"Swedbank" brīdina nedot maksājumu kartes un to PIN kodus svešiem cilvēkiem.