• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ēdinātāji lokdauna laikā drīkstēs strādāt arī naktīs

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 17:35, 21.10.2021


Ēdinātāji "lokdauna" laikā drīkstēs strādāt arī naktīs, proti, komandantstundas laikā no plkst.20 līdz plkst.5, aģentūrai LETA norādīja Ekonomikas ministrijā (EM).


Foto: LETA

Uzņēmumi drīkstēs strādāt režīmā, izsniedzot ēdienu piegādātājiem, kas to vēlāk nogādā personām viņu uzturēšanās vietās vai dzīvesvietās.

Vienlaikus ēdienu līdzņemšanai arī naktīs varēs izsniegt personām, kuras tobrīd pilda darba pienākumus, piemēram, operatīvo dienestu darbiniekiem vai cilvēkiem, kas dodas no un uz darbu.

Kā ziņots, no ceturtdienas līdz 15.novembrim ēdināšanas vietās ēdienu būs atļauts izsniegt tikai līdzņemšanai vai ar piegādi.

Ēdienu izsniegt var tikai tad, ja pakalpojuma sniedzējam, kas nonāk ciešā kontaktā ar pakalpojuma saņēmēju, ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, pakalpojuma saņemšanas vietā vienai personai tiek nodrošināti ne mazāk kā 15 kvadrātmetri no publiski pieejamo iekštelpu platības un tiek lietota sejas maska.

Tas neattieksies uz uzņēmumiem, ievērojot nosacījumu, ka attiecīgā ēdināšanas vieta nav publiski pieejama un ir nodrošināts, ka personu grupu plūsmas, kurām nav ikdienas saskares, fiziski nepārklājas, pie galdiņa atrodas tikai viena persona un starp galdiņiem ir divu metru distance.

Tāpat ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas ierobežojumi nav attiecināmi uz izglītības iestādēm, ievērojot nosacījumu, ka attiecīgā ēdināšanas vieta nav publiski pieejama un ir nodrošināts, ka personu grupu plūsmas, kurām nav ikdienas saskares, fiziski nepārklājas.

Ierobežojumi nav attiecināmi uz ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu sporta komandu dalībniekiem to uzturēšanās vietā, ja ir nodrošināts, ka personu grupas, kurām nav ikdienas saskares, tiek nodalītas atsevišķās plūsmās, kas nepārklājas, kā arī uz ieslodzīto ēdināšanu ieslodzījuma vietās.

Savukārt starptautiskajā lidostā "Rīga" ēdināšanas pakalpojumi būs atļauti, ievērojot nosacījumu, ka attiecīgā ēdināšanas vieta atrodas lidostas termināļos un tiek nodrošināts, ka starp personām, kas sēž pie dažādiem galdiņiem, ir ne mazāk kā trīs metru distance, ja starp galdiņiem nav izveidota norobežojoša siena, un pie viena galdiņa atrodas ne vairāk kā četri apmeklētāji, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi.

Kā ziņots, no ceturtdienas, 21.oktobra, valstī ieviesti īpaši stingri Covid-19 ierobežojošie pasākumi jeb "lokdauns".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika «Lufthansa» panāk vienošanos ar darbiniekiem par algu palielināšanu

Vācijas nacionālā aviokompānija "Lufthansa" un arodbiedrība "Verdi" trešdien paziņoja, ka panākušas vienošanos par virszemes apkalpošanas darbinieku algu palielināšanu, tādējādi novēršot draudus par jauna streika rīkošanu Lieldienu brīvdienās.

Ekonomika Asociācija: banku pakalpojumi Latvijā ne vienmēr ir dārgākie Baltijā

Latvijā banku pakalpojumi ne vienmēr ir dārgākie Baltijā, pavēstīja Finanšu nozares asociācijas valdes loceklis Jānis Brazovskis.

Ekonomika Latvijas Banka samazinājusi inflācijas prognozi šim gadam

Latvijas Banka samazinājusi gada vidējās inflācijas prognozi šim gadam līdz 1,5% pretstatā decembrī prognozētajiem 2%, trešdien Latvijas Bankas rīkotajā diskusijā sacīja Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste.

Ekonomika Briškens aicina Baltijas valstis vienoties par Rail Baltica vilcienu iegādi

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) aicina Baltijas valstis vienoties par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" vilcienu iegādi.

Lasiet arī

Sabiedrība Tiesībsargam pērn visbiežāk sūdzējušies par valdības rīcību Covid-19 pandēmijā

Latvijas iedzīvotāji tiesībsargam pērn visbiežāk sūdzējušies par valdības rīcību Covid-19 pandēmijā - pērn Tiesībsarga birojs saņēma 28 rakstveida iesniegumus un 96 elektroniskās vēstules par šiem jautājumiem, otrdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē informēja tiesībsargs Juris Jansons.

Sabiedrība Sabiedriskajā transportā no 1.marta atceļ ietilpības ierobežojumus

Beidzoties valstī noteiktajai ārkārtējai situācijai, no otrdienas, 1.marta, vairs nebūs spēkā sabiedriskā transporta ietilpības ierobežojumi un atcelti braukšanas maksas atvieglojumu ierobežojumi pašvaldību sabiedriskā transporta maršrutos pilngadīgām personām bez vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji.

Pasaule Nīderlandē atcels lielāko daļu Covid-19 ierobežojumu

Nīderlandes varasiestādes plāno šodien vai rīt atcelt lielāko daļu Covid-19 ierobežojumu.

Sabiedrība Arī pēc 1.marta būs nepieciešams Covid-19 sertifikāts

Arī pēc valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām jeb no 1.marta atsevišķu pakalpojumu saņemšanai būs nepieciešams Covid-19 sertifikāts, paredz otrdien valdībā apstiprinātie grozījumi noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.