Cēsu alus pastāsta kādu redz Piebalgas alus nākotne pēc uzņēmuma iegādes

Ekonomika
LETA 19:08, 08.03.2021 0

Alus ražotājs AS "Cēsu alus" saglabās SIA "Piebalgas alus" rūpnīcu un ražošanas tehnoloģijas, pirmdien preses konferencē pauda "Cēsu alus" valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone.

 
Foto: LETA

Viņa norādīja, ka konkrētāki plāni par ražošanas procesu tālāko attīstību tiks izziņoti pēc Latvijas Konkurences padomes izsniegtā apstiprinājuma, taču "Piebalgas alus" ražotne turpinās darbu, kamēr "Cēsu alus" piedalīsies produkcijas pārdošanas un loģistikas procesos.

""Piebalgas alus" būs izplatītāks vairākās vietās," skaidroja "Cēsu alus" valdes priekšsēdētāja, piebilstot, ka "Piebalgas alus" turpinās darbu kā neatkarīga kompānija, izmantojot "Cēsu alus" loģistikas tīklu.

Vienlaikus "Piebalgas alus" kapitāldaļu iegādes summu Sietiņsone neatklāja.

Savukārt "Piebalgas alus" dibinātājs - Saeimas deputāts un bijušais zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) - pauda, ka alus darītavas dibinātāji un akcionāri ir pieņēmuši lēmumu piesaistīt jaunu stratēģisko investoru, lai spertu tālāku soli pretī nākotnes izrāvienam.

"Esmu pārliecināts, ka "Cēsu alus" un "Olvi" grupas dzērienu ražošanas pieredze un plašais tirgus nodrošinās vēl labāku pieejamību "Piebalgas alus" esošajiem cienītājiem," sacīja Dūklavs, novēlot uzņēmumam turpināt veiksmīgu attīstību ilgtermiņā.

LETA jau ziņoja, ka alus darītava "Cēsu alus" iegādāsies visas "Piebalgas alus" kapitāldaļas, taču iecerēto darījumu vēl nepieciešams apstiprināt Latvijas Konkurences padomei.

"Mēs esam ļoti priecīgi, ka labi zināmie "Piebalgas alus" ali un kvasi papildinās mūsu produktu piedāvājumu. "Piebalgas alus" pārņemšana ir nozīmīga daļa no mūsu korporatīvās stratēģijas attiecībā uz augstas kvalitātes produktiem. Mēs vēlamies patērētājiem piedāvāt jaunas, tendencēm atbilstošas garšas, kā arī stiprināt mūsu pozīciju tirgū, vienlaikus paturot prātā rentabilitāti. "Cēsu alus" ir efektīva loģistikas, tirdzniecības, mārketinga un izplatīšanas organizācija visā valstī. Tādējādi tirgus un pārdošanas perspektīvas "Piebalgas alus" produktiem ir labas," iepriekš "Olvi", kuras grupā ietilpst "Cēsu alus", publiskotajā paziņojumā norādīja Sietiņsone.

Tikmēr "Olvi" izpilddirektors Lase Aho skaidroja, ka "Piebalgas alus" darītava ir ļoti labi piemērota uzņēmuma izaugsmes stratēģijai Latvijas tirgū.

Tāpat vēstīts, ka 2019.gadā "Piebalgas alus" strādāja ar 4,173 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6% vairāk nekā gadu iepriekš, taču kompānija cieta zaudējumus 45 158 eiro apmērā pretstatā peļņai 2018.gadā.

Kompānijas kapitālā 49% pieder SIA "SD Invest", kuras vienīgais īpašnieks ir Lietuvas pilsonis Igors Šeheļevs, bet 51% pieder Dūklava ģimenei.

Tostarp 30% "Piebalgas alus" kapitāldaļu pieder SIA "Tondo", kuras īpašnieki ir Dūklavs (98,77%), kā arī viņa meita Dace Dūklava-Kokina (1,23%). Vienlaikus 13% "Piebalgas alus" kapitāldaļu pieder Cēsu rajona Jaunpiebalgas pagasta zemnieku saimniecībai "Kalna-Brici", kuras vienīgā īpašniece ir Dūklava sieva Ināra Dūklava, bet pārējie 8% "Piebalgas alus" kapitāldaļu pieder pašam Dūklavam.

Savukārt "Cēsu alus" 2019.gadā strādāja ar 62,575 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 3,8% - līdz 4,057 miljoniem eiro.

"Cēsu alus" kapitālā 99% pieder Somijas koncernam "Olvi".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Tet izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī, liecina kompānijas publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenas pagājušajā nedēļā pamatā samazinājās

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas galvaspilsētās degvielas cenas samazinājās, izņemot benzīna cenu Rīgā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Lasiet arī

Sabiedrība Nomiris bijušais diplomāts un vēsturnieks Bonifācijs Daukšts

Pagājušās nedēļas nogalē mūžībā devies bijušais diplomāts, vēsturnieks, pasniedzējs un dzejnieks Bonifācijs Daukšts, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Sabiedrība Kurzemē šovasar pulcēsies Eiropas arhitekti (+VIDEO)

Liepājas centrs iegūs arī starptautisku dimensiju.

Kultūra Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms

Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms, kā arī pabeigts ēkas tehniskais projekts, informē Rīgas Riharda Vāgnera biedrības (RRVB) pārstāvji.

Pasaule Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām

Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām, paziņoja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.