Kariņš: Pandēmijas izraisītā krīze ir iespēja pārveidot mūsu ekonomiku

Ekonomika
LETA 10:35, 07.03.2021 0

Covid-19 pandēmijas izraisītā krīze jāizmanto tautsaimniecības gudrai reindustrializācijai, šonedēļ Covid-19 ierobežošanas stratēģiskās vadības grupas sēdē atzīmēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

 
Foto: LETA

Pēc viņa paustā, gan Eiropas sniegtais tautsaimniecības atbalsts, gan citi instrumenti ir jāizmanto valsts gudrai reindustrializācijai. Piemēri no vēstures liecinot, ka valstīs, kur aug rūpniecība un ražošana, aug arī labklājība, kur tā samazinās - iestājas stagnācija, pieaug nabadzība.

Valdības vadītājs uzskata, ka visiem spēkiem ir jātiecas uz Latvijas ražošanas un eksporta sektora gudru attīstību. Diskutējot par Latvijas plānu Eiropas Savienības (ES) Atjaunošanas un noturības mehānismā pieejamā finansējuma ieguldīšanu, viņš uzsvēra, ka, tāpat kā kopējai ekonomiskās attīstības vīzijai, tam ir jābūt vērstam uz tautsaimniecības gudru reindustrializāciju. Pēc viņa domām, tas stiprinātu valsts ekonomiku ilgtermiņā, ļautu veicināt algu līmeņa kāpumu un iedzīvotāju labklājību.

"Pandēmijas izraisītā krīze ir iespēja pārveidot mūsu ekonomiku. Lai arī mūsu visu uzmanība šobrīd ir vērsta uz pandēmijas radīto grūtību pārvēšanu, mums ir jāstrādā pie mūsu tautsaimniecības pārveidošanas, lai ilgtermiņā mūsu ekonomika kļūtu daudz spēcīgāka, mēs ražotu preces ar aizvien augstāku pievienoto vērtību un mūsu iedzīvotāju labklājība augtu," pauda Kariņš.

Viņš arī aicināja stratēģiskās vadības grupu iesaistīties šī mērķa sasniegšanā un Atjaunošanas un noturības mehānisma plāna pilnveidošanā.

Visām ES dalībvalstīm Atjaunošanas un noturības mehānismā ir pieejams finansējums ekonomikas atveseļošanai. Valdība ir iesniegusi Eiropas Komisijai (EK) savu plānu, taču darbs pie tā pilnveidošanas kopā ar sociāliem un sadarbības partneriem turpinās.

Jau ziņots, ka pēc EK komentāru saņemšanas un sarunām ar sociālajiem un sadarbības partneriem Atjaunošanas un noturības mehānisma plāna gala versija tiks iesniegta EK un ES Padomē līdz 30.aprīlim.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Pasludināts jaunā Rīgas pasažieru termināļa metu konkursa uzvarētājs

SIA "Riga Ropax Terminal" otrdien jaunā pasažieru un ro-ro kravu termināļa metu konkursa uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā par uzvarētāju atzina pasaulslavenās arhitektes Zahas Hadidas savulaik dibināto Lielbritānijas arhitektu biroju "Zaha Hadid Architects".

Ekonomika Vidzemes plānošanas reģions attīstīs ekonomiku kopā ar Augstskolu (+VIDEO)

Noteikti septiņi viedās specializācijas prioritārie tautsaimniecības sektori.

Ekonomika Rīgā norisināsies zinātnē balstīto tehnoloģiju nozares konference

Šā gada 16.maijā un 17.maijā Rīgā, konferenču centrā "Fantadroms", notiks zinātņietilpīgo tehnoloģiju nozares konference "Deep Tech Atelier 2024", informē pasākuma organizatori.

Ekonomika Šosezon ASV ultra luksusa klases kruīza laineris Rīgā viesosies 5 reizes (VIDEO)

Šogad būs sagaidāms lielāks skaits vācu tūristu, tostarp ģimenes ar bērniem.

Lasiet arī

Ekonomika No Bolderājas uz Siguldu var doties ar vilcienu, kas darbināms ar akumulatoru

Bateriju minimālam nobraukumam bez uzlādes jābūt aptuveni 100 km.

Sabiedrība Uz iespējamām provokācijām 9.maijā sola «nepārprotamu un izlēmīgu» reakciju

Valsts policija un Valsts drošības dienests (VDD) 9.maijā pastiprināti uzraudzīs drošību visā Latvijā un sola "nepārprotamu un izlēmīgu" reakciju uz provokācijām, kad tiks fiksēta Krievijas agresijas un kara noziegumu slavināšana.

Kriminālziņas Ruks: Ir pamats uzskatīt, ka Rusiņš vairs nav starp dzīvajiem

Ir pamats uzskatīt, ka par sievietes nogalināšanu bērna un mātes acu priekšā meklētais Leons Rusiņš vairs nav starp dzīvajiem, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Ekonomika Aviokompānija «airBaltic» emitējusi obligācijas 340 miljonu eiro vērtībā

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" emitējusi obligācijas 340 miljonu eiro vērtībā, otrdienas vakarā tviterī paziņojis satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).