Citadele ieviesīs komisijas maksu par maksājumiem starp kontiem bankā

Ekonomika
LETA 22:34, 03.03.2021 0

Banka "Citadele" no 1.maija ieviesīs komisijas maksu 0,1 eiro apmērā par maksājumiem starp kontiem bankā.

 
Foto: LETA

Vienlaikus bankas "Citadele" pārstāvji uzsvēra, ka šīs izmaiņas neattieksies uz maksājumiem starp saviem kontiem un uz maksājumiem no norēķinu karšu "X Smart", "X Supreme", "X Prime" un "X Infinite" kontiem.

Bankas "Citadele" valdes loceklis Vladislavs Mironovs aģentūrai LETA norādīja, ka banka veido tādu cenu politiku, kas balstās uz ilgstošajām attiecībām ar klientiem. "Ieviešot jaunos produktus un izvērtējot pakalpojumu cenu tirgus izmaiņas, bankas un citi finanšu tirgus dalībnieki regulāri pārskata pakalpojumu cenrādi," viņš sacīja, piebilstot, ka tostarp ir virkne produktu un pakalpojumu, kas klientiem ir bez maksas.

Mironovs atzīmēja, ka pagājušā gada nogalē banka iepazīstināja tirgu ar jaunajām "X" kartēm un, attīstot šo produktu, ir pārskatīti visi produkti un to izmaksas. "Veicām izmaiņas bankas "Citadele" produktu un pakalpojumu cenrādī, kā arī informējām par to savus klientus," viņš sacīja, piebilstot, ka būtiskākā izmaiņa cenrādī ir komisijas maksas ieviešana 0,1 eiro apmērā par maksājumiem starp bankas "Citadele" kontiem, kas gan neattieksies uz maksājumiem starp saviem kontiem un uz maksājumiem no norēķinu karšu "X Smart", "X Supreme", "X Prime" un "X Infinite" kontiem.

"Ticam, ka tas mudinās mūsu esošos klientus izvēlēties jaunās paaudzes "X" kartes ar daudz plašāku funkciju un priekšrocību klāstu," piebilda Mironovs, norādot, ka šobrīd bankā ir vairāk nekā 225 000 "X" karšu lietotāju, veidojot teju 70% no visu aktīvo klientu kartēm.

Vienlaikus no 2021.gada 1.maija banka "Citadele" norēķinu kartēm "X Smart", "X Supreme", "X Prime" un "X Infinite" vairs nepiemēros piecu reižu limitu mēnesī skaidras naudas izņemšanai citu banku bankomātos. Turpmāk ar šīm kartēm būs iespējams izņemt naudu jebkur pasaulē neierobežotu reižu skaitu bez komisijas maksas noteiktās summas limita ietvaros.

Tāpat norēķinu kartēm "X Smart", "Mastercard Debit", "Maestro", "Citadeles norēķinu karte", "Citadeles norēķinu karte ar e-talonu" un "Visa Electron" maksimālais skaidras naudas izņemšanas limits bez komisijas maksas turpmāk būs 750 eiro mēnesī. Pārsniedzot norēķinu kartei norādīto skaidras naudas izņemšanas limitu, komisijas maksa turpmāk visām kartēm būs 1% no summas bankas "Citadele" bankomātos un 2%, bet ne mazāk kā 3,5 eiro, citu banku bankomātos.

Maksājumu kartes "X Hero" mēneša maksa turpmāk būs 2,99 eiro, taču to bez maksas varēs lietot, ja pusgada laikā ar karti veiktais pirkumu apmērs sasniegs 3000 eiro.

Savukārt komisijas maksa par ienākošo maksājumu ārpus SEPA jeb Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas valstīm turpmāk būs pieci eiro.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" ir otra lielākā banka Latvijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Tet izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī, liecina kompānijas publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenas pagājušajā nedēļā pamatā samazinājās

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas galvaspilsētās degvielas cenas samazinājās, izņemot benzīna cenu Rīgā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Lasiet arī

Sabiedrība Kurzemē šovasar pulcēsies Eiropas arhitekti (+VIDEO)

Liepājas centrs iegūs arī starptautisku dimensiju.

Kultūra Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms

Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms, kā arī pabeigts ēkas tehniskais projekts, informē Rīgas Riharda Vāgnera biedrības (RRVB) pārstāvji.

Pasaule Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām

Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām, paziņoja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Āboltiņa nekomentē iespējamo aicinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus

Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.