E-talonus Rīgā pārejas periodā varēs nopirkt pie 10 tirgotājiem. Lūk, kur!

Ekonomika
LETA 14:02, 24.01.2021 0

Rīgas sabiedriskā transporta e-talonus izplatīs desmit tirgotāji, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

 
Foto: LETA

Ar tirgotājiem noslēgta vispārīgā vienošanās par kopējo summu 427 000 eiro.

Vispārīgā vienošanās noslēgta ar SIA "Maxima Latvija", valsts AS "Latvijas Pasts", SIA "Narvesen Baltija", SIA "Anvis", kas uztur "Elvi" veikalu tīklu, mazumtirgotāju SIA "Velfe", degvielas tirgotāju SIA "Circle K Latvia", kā arī tirgotājiem SIA "Valdlauči", SIA "Elkes", SIA "Vita Mārkets" un SIA "G.A.L".

Konkursu par Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta viedkaršu un viedbiļešu izplatīšana pārejas periodam rīkoja SIA "Rīgas satiksme" daļēji piederošais uzņēmums SIA "Rīgas karte".

Pārejas periods ilgs līdz jauna konkursa rezultātā tiks noslēgts līgums par Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta viedkaršu un viedbiļešu izplatīšanu.

No šī gada 1.janvāra elektroniskā norēķinu sistēma (ENS) ir "Rīgas satiksmes" īpašums un pakāpeniski tiek pārņemtas ar sistēmu saistītās iekārtas.

Tā kā ENS aptver apmēram 600 000 personalizētu lietotāju, katrs sabiedriskais transporta līdzeklis ir aprīkots ar speciālu aparatūru, kas var veikt validāciju, šādas sistēmas pārņemšanas process aizņem laiku.

Pārejas laikā "Rīgas karte" turpina sistēmas uzturēšanu un nodrošina pakāpenisku tās nodošanu "Rīgas satiksmei".

Lai nodrošinātu pakalpojuma nepārtrauktību esošā ENS turpinās savu darbību līdz jaunas sistēmas ieviešanai.

Kā ziņots, iepriekš medijos plaši izskanēja informācija, ka rīdzinieki par "Rīgas kartes" pakalpojumiem, iespējams, pārmaksā vairākus desmitus miljonus eiro. "Rīgas satiksmes" sadarbība ar "Rīgas karti" sākās 2008.gadā.

"Rīgas satiksmes" apgrozījums 2019.gadā bija 191,2 miljoni eiro, kas ir par 9% vairāk nekā gadu iepriekš. Kompānija strādāja ar peļņu 7,73 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem 2018.gadā.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Lasiet arī

Veselība Ik gadu Latvijā iznīcināšanai tiek nodotas aptuveni 4 t medikamentu (+VIDEO)

Zāles tiek klasificētas kā bīstamie atkritumi, atgādina farmaceite.

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Interesanti fakti Aptauja: Latvijā 47% iedzīvotāju saskārušies ar agresīvu braukšanu

Latvijā kopumā 47% iedzīvotāju saskārušies ar agresīvu braukšanu, aģentūru LETA informēja apdrošināšanas kompānijas pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.