Vai policija kontrolēs frizieru un manikīru iespējamo darbošanos nelegāli mājās?

Ekonomika
LETA 19:41, 23.01.2021 1

Frizieri, manikīri un citi skaistumkopšanas nozarē nodarbinātie kopumā ievēro liegumu strādāt, taču policijai neesot pietiekamu resursu, lai kontrolētu, vai atsevišķi šo profesiju pārstāvji savus pakalpojumus nesniedz dzīvesvietās.

 
Foto: LETA

No pagājušā gada 21.decembra Latvijā ir aizliegti visi skaistumkopšanas pakalpojumi. Valdība nolēmusi, ka ierobežojumi valstī būs spēkā līdz 7.februārim.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) preses sekretāre Toms Sadovskis aģentūrai LETA skaidroja, ka pašvaldības policija turpina kontrolēt, vai skaistumkopšanas saloni strādā, bet speciāli netiek apkopota informācija par to, cik salonu īpašnieki kopš decembra ir sodīti.

Lai arī salonu īpašnieki ievēro ierobežojumus, Sadovskis atzina, ka pašvaldības policijai faktiski nav plašu iespēju un resursu izkontrolēt, vai skaistumkopšanas speciālisti klientus nepieņem dzīvesvietās. "Protams, policija var reaģēt, ja saņem kaimiņu sūdzības par šādu ārkārtējās situācijas ierobežojuma pārkāpumu," uzsvēra Sadovskis.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA skaidroja, ka patlaban arvien liels policijas resurss tiek novirzīts visu Covid-19 infekcijas ierobežošanai noteikto drošības prasību ievērošanas kontrolei, tajā skaitā arī pievēršot uzmanību šai nozarei.

Arī Valsts policijā atzina, ka šādās situācijas kontroli policija var lielākoties īstenot, balstoties uz iedzīvotāju saņemto informāciju par iespējamiem pārkāpumiem.

"Speciālas pārbaudes šo speciālistu privātajās dzīvesvietās aizvien netiek plānots veikt. Gadījumos, ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par iespējamiem ārkārtas situācijas ierobežojumu pārkāpumiem, aicinām ziņot, zvanot 110," norādīja Valsts policijā.

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) aģentūrai LETA teica, ka Covid-19 ierobežojumu ievērošanu uzrauga policija. Gadījumā, ja policija konstatē šādus darbības aizlieguma pārkāpumus un vienlaikus viņiem rodas aizdomas arī par to, ka, piemēram, tiek sniegti skaistumkopšanas pakalpojumi, neizsniedzot maksājumu apliecinošos dokumentus, policija pēc piekritības šīs lietas materiālus nodod VID.

Kopumā no pagājušā gada nogales VID nav veicis nodokļu kontroles pasākumus saistībā ar minēto darbības ierobežojumu ievērošanu ārkārtējas situācijas laikā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Nodokļu ieņēmumi pirmajā ceturksnī par 1,2% atpaliek no plānotā

Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos trijos mēnešos iekasēti 3,325 miljardi eiro, kas ir par 40,7 miljoniem eiro jeb 1,2% mazāk, nekā plānots, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Ekonomika «Viesmīlības nozare izmirst», pauž Latvijas Bāru asociācija (+VIDEO)

Valdība nevēlas "lieki" tērēties un apzināties, ka vietējie uzņēmumi ir viens no ekonomikas stūrakmeņiem.

Ekonomika Latvijai šogad prognozē straujāko ekonomikas izaugsmi starp Baltijas valstīm

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ceturtdien publiskotajā ziņojumā Latvijas ekonomikai šogad prognozē straujāko izaugsmi Baltijas valstīs. OECD prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad palielināsies par 1,8%.

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Lasiet arī

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.