• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīdzinieki šogad patērējuši mazāk ūdens nekā pērn

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 19:19, 31.12.2020


Šogad Rīgā patērētājiem piegādāti nedaudz vairāk nekā 37 miljoni kubikmetri ūdens, kas ir par miljonu kubikmetru mazāk nekā pērn, aģentūru LETA informēja "Rīgas ūdens" pārstāvis Artūrs Mucenieks.



2019.gadā Rīgā patērētājiem kopumā tika piegādāti 38 229 424 kubikmetri ūdens. No kopējā ūdens padeves daudzuma šogad 56% ūdens iegūti pazemes ūdensgūtvē "Baltezers- Zaķumuiža", bet 44% sagatavoti virszemē, ūdens stacijā "Daugava".

SIA "Rīgas ūdens" Ūdens sagatavošanas un padeves dienesta vadītājs Ivars Gaters norādīja, ka rīdzinieku ūdens patērēšanas paradumi nav mainījušies, bet ūdens patēriņa samazinājums saistāms ar Covid-19 izraisītās pandēmijas dēļ slēgtajām izglītības iestādēm, izklaides vietām un citiem objektiem, toties privātajā sektorā ūdens patēriņš provizoriski ir pat palielinājies.

"Covid-19 pandēmijas dēļ lielākais izaicinājums mūsu dienestam bija nodrošināt kvalitatīva dzeramā ūdens padeves nepārtrauktību, taču darījām visu iespējamo, lai dzeramais ūdens vienmēr būtu pieejams," uzsvēra Gaters.

Lielākā daļa patērētāju Daugavas kreisajā krastā ūdeni saņem no Daugavas upes baseina Rīgas HES zonā. Tur ūdens tiek ņemts upes dziļākajos slāņos un ar sūkņu palīdzību pa cauruļvadiem nogādāts Ūdens stacijā "Daugava", kur to sagatavo atbilstoši dzeramā ūdens kvalitātes prasībām.

Savukārt patērētājus Daugavas labajā krastā ar centralizēto ūdensapgādi lielākoties nodrošina pazemes ūdensgūtve "Baltezers-Zaķumuiža", kur ūdens tiek iegūts no vairāk nekā 300 pazemes urbumiem ūdensgūtvēs "Baltezers", "Baltezers 1", "Baltezers 2", "Zaķumuiža" un "Remberģi".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, 2019.gadā SIA "Rīgas ūdens" strādāja ar 58 miljonu eiro apgrozījumu un 8,5 miljonu eiro peļņu.

Uzņēmums pilnībā pieder Rīgas pilsētas pašvaldībai un tā pamatkapitāls ir 127,6 miljoni eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Augsto tehnoloģiju nozares Latvijā ar valsts atbalstu kāpina peļņu (+VIDEO)

"Ir jāpaceļas augstāk par ikdienas situāciju, nepieciešams gudrot kaut ko savu, jaunu".

Ekonomika Gren investēs 200 miljonus eiro reģenerācijas stacijas izveidē Aconē

Enerģētikas uzņēmuma "Gren" grupa līdz 2029.gadam Latvijā plāno investēt 200 miljonus eiro, tostarp reģenerācijas stacijas izveidē Aconē, piektdien preses konferencē sacīja "Gren" grupas biznesa vadītājs Latvijā Andris Vanags.

Ekonomika Saražotās elektroenerģijas daudzums četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5%

Saražotās elektroenerģijas daudzums šogad četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, sasniedzot 3337 gigavatstundu (GWh), liecina pārvaldes sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.

Lasiet arī

Interesanti fakti Vēsākais ūdens peldvietās ir Rīgas līča Kurzemes piekrastē un Jūrmalā

Zemākā ūdens temperatūra Latvijas peldvietās sestdienas rītā ir Rīgas līča Kurzemes piekrastē un arī Jūrmalā, bet augstākā - ezeros un upēs Latgalē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Veselība Miris ūdens jeb Ūdens filtri ir bizness, nevis nepieciešamība

Lai arī regulāri tiek atgādināts, ka par dzeramā ūdens kvalitāti Latvijā nav jāraizējas, cilvēki dažādu specifisku piejaukumu un garšu dēļ vēl joprojām lieto filtrus ūdens attīrīšanai vai lieto to dzeramo ūdeni, kas pildīts plastmasas pudelēs.

Sabiedrība Nākamnedēļ nebūs siltā ūdens Vecmīlgrāvī, Ziepniekkalnā un Torņkalnā

Nākamnedēļ hidrauliskās pārbaudes laikā nebūs siltā ūdens, Vecmīlgrāvja, Ziepniekkalna un Torņkalna apkaimēs, informēja uzņēmumā "Rīgas siltums"

Sabiedrība Sākumā iznīcina, tagad aicina ierīkot publiskas ūdens ņemšanas vietas

Zemkopības ministrija (ZM) nosūtījusi Pašvaldību savienībai vēstuli ar aicinājumu pašvaldībām ierīkot noteiktas publiskas ūdens ņemšanas vietas, lai lauksaimnieki varētu iegūt nepieciešamo ūdeni dārzu laistīšanai un lauksaimniecības dzīvnieku dzirdināšanai, informēja Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece. ZM uz problēmu skatās ļoti šauri.. Atzīmēsim, ka arī pilsētās publiskas ūdens ņemšanas vietas, kas kādsreiz bija pieejamas, bet nu ja visas iznīcinātas, noderētu izslāpušiem cilvēkiem!...