Covid dēļ būtiski mainījies internetā pirkto preču klāsts. Kādas ir tendences?

Ekonomika
LETA 16:43, 24.10.2020 0

Iepirkšanās internetā ir sasniegusi pirmspandēmijas apmērus, tomēr būtiski mainījis preču klāsts, ko iedzīvotāji iegādājas attālināti - pārtikas pirkumi, ēdienu piegādes, kā arī pirkumi ārvalstu internetveikalos ir aizstājuši avio un pasākumu biļešu iegādi, kā arī naktsmītņu rezervēšanu, pavēstīja bankā "Citadele", atsaucoties uz tās apkopotajiem datiem par internetā veiktajiem pirkumiem šā gada laikā.

 

Bankā norādīja, ka atbilstoši maksājumu karšu statistikai attālinātā iepirkšanās lielveikalos kļuvusi par noturīgu sabiedrības paradumu - pēc ārkārtējās situācijas un strikto pulcēšanās ierobežojumu atcelšanas daļa sabiedrības tā arī nav atgriezusies pie līdz šim tradicionālās iepirkšanās klātienē. Arī restorāniem un kafejnīcām ēdienu piegāde no krīzes risinājuma kļuvusi par stabilu un augušo nišu, septembrī pirkumu apmēram pārsniedzot arī pavasara rādītājus.

"Pavasarī sabiedrība pārgāja uz iepirkšanos internetā vajadzības spiesti, savukārt šobrīd tas jau ir komforta jautājums. Pircēji ir pieraduši pie ērtībām - pārtiku, ēdienu, mājas, modes vai sadzīves preces iegādājas sev brīvā brīdī, nedodoties uz veikalu un izvēloties starptautisko tirgotāju plašo preču piedāvājumu. Vienlaikus arī uzņēmēji, pandēmijas motivēti, ir labi pielāgojušies situācijai un piedāvā arvien plašākas iespējas iegādāties preces un pakalpojumus internetā.

Redzam, ka vietējiem tirgotājiem palielinājusies interese par e-komercijas risinājumiem, domājot par klientu iepirkšanās komfortu un konkurētspēju ar starptautiskajiem internetveikaliem. Līdz ar to pandēmijas ietekmē notikušas būtiskas transformācijas populārāko interneta tirgotāju vidū," norādīja bankas "Citadele" Karšu un norēķinu operāciju daļas vadītājs Andris Lazdiņš.

Bankā arī minēja, ka aviobiļešu iegādes apmēri pavasarī samazinājās 20 reizes. Kopš pandēmijas sākuma lielākā pircēju aktivitāte aviobiļešu iegādē bija vērojama jūlijā, kamēr pēdējos mēnešos tā atkal samazinās, kas skaidrojams ar vīrusa otro vilni.

Interneta tirgotāju topa saraksta augšgalā vairs nav atrodamas arī naktsmītņu rezervācijas vietnes, taču, pateicoties lokālajam tūrismam gan valsts ietvaros, gan no tuvajām kaimiņvalstīm, tās arvien ir starp populārākajām interneta tirdzniecības vietām, tomēr ar vairākas reizes mazāku darījumu apmēru nekā gada sākumā.

Izklaides un pasākumu industrija pēc maijā piedzīvotā septiņkārtīgā apmēra krituma pamazām daļēji pielāgojusies jaunajai realitātei, tomēr pirms pandēmijas apmērus vēl nav sasniegusi, informēja bankā "Citadele".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika EK jaunās sankciju pakotnē iekļauts rosinājums aizliegt mangāna rūdas tranzītu

Pēc Latvijas ierosinājuma Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakotnē pret Krieviju būs iekļauts arī aizliegums piegādāt mangāna rūdu, vadoties no neoficiālās informācijas no Eiropas Komisijas (EK), spriež finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Lasiet arī

Pasaule Financial Times: Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus Eiropā

Eiropas valstu izlūkdienesti brīdinājuši savu valstu valdības, ka Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus visā Eiropā, vēsta britu laikraksts "Financial Times", atsaucoties uz avotiem trīs Eiropas valstu izlūkdienestos.

Ekonomika Nosaukts Latvijā pieprasītākais amats

Pieprasītākais amats šā gada pirmajā ceturksnī Latvijā bija interneta reklāmu vērtētājs, liecina darba portālu "CVMarket.lv" jaunākā statistika.

Interesanti fakti Mazie vecāku noslēpumi: kā bērnam uzdāvināt viedtālruni (+VIDEO)

Lielākā daļa ierīču piedāvā ērtus digitālos kontroles rīkus.

Kultūra 44 gadus vecais reperis Ozols: «‎Šī filma ir kā vēlviens foršs atskats» (VIDEO)

Koncerta ierakstīšana, aizkulises un viss pēcapstrādes process bija liels notikums.