Premjers norāda, ka valdība papildu naudu novirza "ar gudru domu"

Ekonomika
LETA 10:48, 03.06.2020 0

Ministrijas vēl gatavos lēmumus par papildu piešķirtās naudas ieguldīšanu, valdība tos apspriedīs un pieņems, savukārt finansējuma izlietojuma kontrole notiks kā jebkuru budžeta izdevumu kontrole, vaicāts, kā piešķirtā papildu nauda Covid-19 krīzes pārvarēšanai un ekonomikas atlabšanas veicināšanai tiks iepludināta tautsaimniecībā un kāda būs šī procesa kontrole, intervijā Latvijas Televīzijai uzsvēra premjers Krišjānis Kariņš (JV).

 
Foto: LETA

Viņš aicināja saprast, ka šie ieguldījumi ekonomikā taps aptuveni pusotra līdz divu gadu laikā, nevis vienā nedēļā vai mēnesī.

Otrdien valdība lēma par vēl 600 miljonu eiro pārdali, tomēr pēc premjerministra teiktā, tos varētu nosaukt par kontrolskaitļiem - kādās jomās ieguldīt. Ministrijas vēl gatavos konkrētos lēmumus, valdība tos apspriedīs un pieņems, un kontrole notiks kā jebkuru budžeta izdevumu kontrole - pati valdība, ministrijas, Valsts kontrole un visas pārējās iestādes, skaidroja premjers.

"Te mēs nelemjam iedot kādam naudu no malas. Tas faktiski ir parastais valdības naudas ieguldīšanas mehānisms, tikai summas ir ievērojami lielākas. Mēs aizņemamies naudu, lai stimulētu ekonomiku, bet ar gudru domu, lai mēs nākotnē būtu spēcīgāki un turīgāki," uzsvēra valdības vadītājs.

Viņš piebilda, ka trešā daļa ir paredzēta modernizācijai, tai skaitā mūsu uzņēmumiem, lai tie varētu modernizēties un kļūtu konkurētspējīgāki pasaules tirgū.

Kā vēstīts, Ministru kabinets otrdien izskatīja Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto ziņojumu par pasākumiem Covid-19 krīzes pārvarēšanai un ekonomikas atlabšanai. Valdība lēma dažādām ministriju iniciatīvām pārdalīt 600 miljonus eiro, no kuriem 103,2 miljoni eiro tiks novirzīti veselības infrastruktūras projektiem.

Kopumā Covid-19 krīzes pārvarēšanai un ekonomikas atlabšanai turpmākajos divos gados būs pieejami divi miljardi eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Nodokļu ieņēmumi pirmajā ceturksnī par 1,2% atpaliek no plānotā

Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos trijos mēnešos iekasēti 3,325 miljardi eiro, kas ir par 40,7 miljoniem eiro jeb 1,2% mazāk, nekā plānots, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Ekonomika «Viesmīlības nozare izmirst», pauž Latvijas Bāru asociācija (+VIDEO)

Valdība nevēlas "lieki" tērēties un apzināties, ka vietējie uzņēmumi ir viens no ekonomikas stūrakmeņiem.

Ekonomika Latvijai šogad prognozē straujāko ekonomikas izaugsmi starp Baltijas valstīm

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ceturtdien publiskotajā ziņojumā Latvijas ekonomikai šogad prognozē straujāko izaugsmi Baltijas valstīs. OECD prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad palielināsies par 1,8%.

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Lasiet arī

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.