Simti "airBaltic" darbinieku izmisumā - viņiem nepienākas nekas!

Ekonomika
lsm.lv 14:48, 02.04.2020 3

Nacionālās aviokompānijas "airBaltic" daudzie darbinieki ir palikuši ārpus krīzes pabalsta rāmja - dīkstāves pabalsts viņiem nepienākas, jo Finanšu ministrija uzskata – tas būtu Eiropas Savienības noteikumiem neatbilstošs palīdzības veids, taču cits uzņēmuma darbiniekiem no valsts puses netiek piedāvāts, vēsta Latvijas Radio.

 
Foto: LETA

Uzņēmums viņus mudina ņemt bezalgas atvaļinājumu, bet viņi nesaprot, uz cik ilgu laiku un no kā pārtiks.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits, jautāts, uz kādu atbalstu var cerēt "airBaltic" darbinieki, ieteica viņiem reģistrēties bezdarbniekos:

"Es teiktu, ka loģiskākais ir, ja nu ir izvēle, tad tomēr izvēlēties ņemt bezdarbnieka pabalstu nekā bezalgas atvaļinājumu."

Neapškaužamā situācijā varētu būt jaunie piloti, kas ņēma lielus kredītus, lai mācītos "airBaltic" pilotu akadēmijā. Vai uzņēmums viņus varētu atbalstīt, pašlaik nav īsti skaidrs.

"Es nevaru kādam dot darbu lidmašīnā, ja man nav lidmašīnas. (..) Viņiem būs jāatrod veids, kā atmaksāt parādu. Ir konkrētas situācijas, kur "airBaltic" iesaistīsies un segs saistības kā galvotājs. Bet mēs esam situācijā, kad miljoniem cilvēku Eiropā tagad ir problēmas," saka "airBaltic" prezidents Martins Gauss.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (3)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Kāpēc uzņēmēji nedrīkst Grobiņā būvēt biznesa centru (+VIDEO)

"Mēs ilgus gadus maksājam nomas maksu par zemes gabalu".

Ekonomika Celtniecība Latvijā varētu ilgt 7 gadus, sacīja uzņēmējs (+VIDEO)

Galvenās problēmas ir darbaspēka pieejamība, valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību lomas valsts attīstībā un administratīvais slogs.

Ekonomika Uzņēmējdarbība attīstījās Zemgalē, iztērējot gandrīz miljonu eiro (+VIDEO)

Projektā tika atbalstīti ne tikai biznesu īpašnieki, bet arī pašvaldību speciālisti.

Ekonomika Lufthansa Cargo veiks regulārus kravas lidojumus uz Rīgu

Vācijas aviokravu pārvadātājs "Lufthansa Cargo" ir sācis regulārus kravu lidojumus uz Rīgas lidostu, kas līdz ar to kļūst par pirmo Baltijas lidostu, ar ko "Lufthansa Cargo" veido regulāru tiešo kravu savienojumu.

Lasiet arī

Sabiedrība Elektroenerģijas vidējā cena aprīlī Latvijā samazinājusies par 9%

Elektroenerģijas vidējā cena šogad aprīlī Latvijas tirdzniecības apgabalā bija 60,25 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 12% mazāk nekā martā un par 9% mazāk nekā 2023.gada aprīlī, liecina Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais elektroenerģijas tirgus apskats.

Sabiedrība Autovadītāji Rīgā arvien biežāk brauc pa sabiedriskā transporta joslām

Autovadītāji Rīgā arvien biežāk pārkāpj liegumu braukt pa sabiedriskā transporta joslām, lēš biedrība "Izglītības, kultūras un inovatīvo projektu asociācija", kas īsteno kampaņu "Cieni sabiedrisko!".

Sabiedrība Ukrainai nodos 24 Latvijā konfiscētās automašīnas

Valdība otrdien nolēmusi bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 24 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.

Ekonomika Pasludināts jaunā Rīgas pasažieru termināļa metu konkursa uzvarētājs

SIA "Riga Ropax Terminal" otrdien jaunā pasažieru un ro-ro kravu termināļa metu konkursa uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā par uzvarētāju atzina pasaulslavenās arhitektes Zahas Hadidas savulaik dibināto Lielbritānijas arhitektu biroju "Zaha Hadid Architects".