Puntulis par atbalstu kultūrai un masu medijiem: Neviens netiks aizmirsts

Ekonomika
LETA 08:51, 26.03.2020 0

Covid-19 krīzes laikā netiks aizmirsts par atbalstu nevienam kultūras un masu mediju nozarē strādājošajam, šorīt Latvijas Radio solīja kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK).

 

Skaidrojot, kāpēc valdība jau kādu laiku atliek lemšanu par Kultūras ministrijas (KM) sagatavotajiem piedāvājumiem atbalstam minētajās nozarēs, Puntulis mierināja, ka jautājums valdībā tiks skatīts un neviens netiks aizmirsts. Valdības lēmums par atbalstu turklāt stātos spēkā ar krīzes sākumu - ar atpakaļejošu datumu.

Puntulis skaidroja, ka krīzes skarti pašnodarbinātie un autoratlīdzību saņēmēji ir dažādās nozarēs, tāpēc tiek meklēti kompleksi risinājumi. KM piedāvājums bijis pašnodarbinātajiem un autoratlīdzību saņēmējiem nodrošināt pabalstus minimālās algas apmērā, tomēr Finanšu ministrija mudinot vērtēt iespējas nodrošināt atbalstu līdz 700 eiro jeb 75% apmērā no līdzšinējiem ieņēmumiem, taču tikai gadījumā, ja ir maksāti nodokļi un ja īpašie nodokļu statusi nav izmantoti nodokļu nemaksāšanai.

Sekojoši pabalsti varētu tikt maksāti, "izejot no nodokļu maksāšanas fakta", atzīmēja ministrs.

KM ir aplēsusi, ka kopumā kultūras nozarē atbalsts būtu nepieciešams ap 1500 cilvēkiem, bet viņu atbalstam nepieciešamo summu ministrs nenosauca, aicinot pagaidīt līdz valdības sēdei nākamajā nedēļā.

Līdzīgi ministrs aicināja gaidīt līdz nākamajai nedēļai, lai gūtu skaidrību, kādu atbalstu varētu saņemt masu mediji. Instrumenti esot padomā dažādi, piemēram, mediju atbalsta fonda palielinājums un citi.

Politiķis solīja, ka atbalsts būs arī reģionālajai presei. "Neviens nepaliks aizmirsts," atkārtoti solīja Puntulis.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Lauksaimniecībā izmantojamās zemes platība pieaugusi par teju 10% (+VIDEO)

Eiropas Zaļais kurss un stingrāki vides noteikumi ietekmē nozari, liekot saimniekiem meklēt ilgtspējīgākus risinājumus.

Ekonomika Aptauja: Latvijas iedzīvotāji sagaida mājokļu cenu kāpumu (+VIDEO)

Respondenti, kas ir optimistiskāki nekā vidēji, ir ar pamatizglītību, zemiem ienākumiem un dzīvo laukos.

Ekonomika EK jaunās sankciju pakotnē iekļauts rosinājums aizliegt mangāna rūdas tranzītu

Pēc Latvijas ierosinājuma Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakotnē pret Krieviju būs iekļauts arī aizliegums piegādāt mangāna rūdu, vadoties no neoficiālās informācijas no Eiropas Komisijas (EK), spriež finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Lasiet arī

Pasaule Pasaules dabas fonds: Jau viena trešdaļa Baltijas jūras ir mirusi

Baltijas jūra ir sliktā ekoloģiskā stāvoklī un nepieciešama nekavējoša rīcība vides uzlabošanai, pēc aprīļa izskaņā Rīgā notikušās Baltijas jūras vides aizsardzības komisijas (HELCOM) ministru sanāksmes šādu paziņojumu izplatījis Pasaules dabas fonds (WWF).

Sabiedrība Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sports Ungārijas un Slovēnijas hokejisti atgriežas augstākajā divīzijā (VIDEO)

Ungārijas un Slovēnijas vīriešu hokeja izlases sestdien nodrošināja atgriešanos pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Sabiedrība Rosina ieviest papildu atbalstu pie daudzbērnu vecāku vecuma pensijas

Labklājības ministrija (LM) rosina ieviest papildu atbalstu pie daudzbērnu vecāku vecuma pensijas no valsts pamatbudžeta, paredz ministrijas izstrādātie priekšlikumi, kurus otrdien, 7.maijā, skatīs valdība.