Negodīgie tirgotāji nav vairs motivēti izvairīties no nodokļu nomaksas

Ekonomika
LETA 11:30, 25.01.2020 0

Līdz ar samazināto pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi augļiem un dārzeņiem negodīgajiem tirgus dalībniekiem zudusi motivācija izvairīties no nodokļu nomaksas, pauda Latvijas Augļu un dārzeņu tirgotāju asociācijā.

 
Foto: LETA

Asociācijā norādīja, ka divu gadu laikā, kopš ieviesta samazinātā 5% PVN likme, tā sevi ir attaisnojusi.

Pēc asociācijā minētā, par to liecina efektivitātes rādītāji, kā arī tas, ka nozarē par 6% ir pieaudzis nodokļu maksātāju skaits. Tāpat kopš samazinātās PVN likmes ieviešanas par 6% kāpis lauksaimnieku apgrozījums, pieaudzis vietējo zemnieku audzētās produkcijas īpatsvars un augļu, dārzeņu cenas samazinājušās par 11,7%.

Jau vēstīts, ka PVN samazinātā likme 5% apmērā Latvijā raksturīgajiem augļiem un dārzeņiem piemērota uz laiku - no 2018.gada 1.janvāra līdz 2020.gada 31.decembrim.

Latvijas Augļu un dārzeņu tirgotāju asociācija ir dibināta 2019.gada 7.novembrī. Asociācija pārstāv tās biedru intereses valsts, pašvaldību un nevalstiskajās organizācijās, iesaistās dažādās darba grupās, kas risina ar augļu un dārzeņu tirdzniecību, piegādi un patēriņu saistītus jautājumus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Vidzemes tūrisma uzņēmēja: sezonas laikā visbiežāk viesojas latvieši (+VIDEO)

Cilvēki galvenokārt par kempingu uzzina no citiem viesiem, tīmekļvietnes, vietnēm Facebook un Instagram, vietnes TikTok.

Ekonomika Tet izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī, liecina kompānijas publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenas pagājušajā nedēļā pamatā samazinājās

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas galvaspilsētās degvielas cenas samazinājās, izņemot benzīna cenu Rīgā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Lasiet arī

Pasaule Krievijas raķešu triecienā Odesai nogalināti vismaz četri cilvēki

Krievijas armija pirmdienas vakarā ar raķetēm apšaudīja Ukrainas pilsētu Odesu, nogalinot vismaz četrus cilvēkus un ievainojot 32, paziņoja Ukrainas Valsts ārkārtas situāciju dienests un pilsētas mērs.

Sabiedrība Otrdiena gaidāma silta, bet daudzviet būs lietus

Otrdiena Latvijā gaidāma silta, tomēr daudzviet līs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sports Latvijas U-18 hokejisti zaudē norvēģiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase pirmdien Espo pasaules U-18 čempionāta apakšgrupas noslēdzošajā, ceturtajā mačā ar rezultātu 3:5 (0:3, 1:2, 2:0) zaudēja vienaudžiem no Norvēģijas, ceturtdaļfināla ceļazīmes iegūšanu atstājot konkurentu rokās.

Sports Šilovs debitē Stenlija kausa izcīņā ar uzvaru papildlaikā

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs svētdien debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā un tika pie dramatiskas uzvaras papildlaikā.