Bankas Vācijā jau sāk iekasēt komisiju par katru eiro, kas atrodas kontā

Ekonomika
Dienas Bizness 15:57, 07.12.2019 3

Pēc piecu gadu ilgušā negatīvo likmju perioda, Vācijas bankas spērušas jaunu soli, sākot iekasēt naudu no privātajiem klientiem, piemērojot komisijas maksu jau no pirmā eiro, kas glabājas kontā, raksta Bloomberg.

 

Līdz šim ierasta prakse daudzās bankās bija iekasēt komisijas maksu no lielajiem klientiem, kam bankā glabājas vismaz 100 tūkstoši eiro. Šī tendence šobrīd mainās, un vairākas Vācijas bankas ieviesušas vai plāno ieviest komisijas maksu arī mazākiem noguldījumiem.

Vācijas banka Volksbank Raiffeisenbank Fuerstenfeldbruck paziņojusi, ka ievieš komisijas maksu mīnus 0,5% apmērā visiem noguldījumiem, kas tiks uzkrāti jaunatvērtos kontos. Arī cita banka ieviesusi šādu politiku, un vēl viena paziņojusi, ka apsver vēl lielākas komisijas maksas piemērošanu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (3)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Lasiet arī

Veselība Ik gadu Latvijā iznīcināšanai tiek nodotas aptuveni 4 t medikamentu (+VIDEO)

Zāles tiek klasificētas kā bīstamie atkritumi, atgādina farmaceite.

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Interesanti fakti Aptauja: Latvijā 47% iedzīvotāju saskārušies ar agresīvu braukšanu

Latvijā kopumā 47% iedzīvotāju saskārušies ar agresīvu braukšanu, aģentūru LETA informēja apdrošināšanas kompānijas pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.