• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vai plastiskā ķirurģija ir piemērota jums?

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 12:56, 18.10.2024


Plastiskā ķirurģija var šķist pievilcīgs risinājums, lai uzlabotu izskatu vai pašapziņu, taču ne visi zina, vai šī izvēle ir viņiem piemērota. Lai pieņemtu informētu lēmumu, ir svarīgi saprast gan ieguvumus, gan riskus, kā arī apsvērt personīgos mērķus un veselības stāvokli. Plastiskā ķirurģija ir nopietna iejaukšanās, kas prasa rūpīgu izvērtēšanu un gatavību gan fiziski, gan emocionāli. Galvenais ir izprast, vai operācija spēs piepildīt jūsu vēlmes un vai tā var sniegt iznākumu, ko vēlaties.



Jūsu mērķi un vēlamais rezultāts

Pirmais solis ir izvērtēt savas vēlmes un mērķus. Vai jūs vēlaties veikt plastisko operāciju estētisku apsvērumu dēļ, lai uzlabotu konkrētas ķermeņa daļas vizuālo izskatu, piemēram, veiktu krūšu palielināšas operāciju, vai arī jums ir medicīniskas problēmas, piemēram, elpošanas problēmas pēc deguna traumas? Skaidrība par vēlamo rezultātu palīdzēs jums un ārstam noskaidrot, vai ķirurģiska iejaukšanās ir piemērotākais risinājums,​​ un vai vēlaties reizē apvienot medicīnisko un estētisko operāciju.

Fiziskā un emocionālā veselība

Plastiskā ķirurģija nav piemērota visiem. Tā prasa gan fizisku, gan emocionālu sagatavotību. Ir būtiski, lai pacientam būtu stabila veselība un reālas cerības attiecībā uz operācijas iznākumu. Piemēram, smēķēšana, sirds slimības vai citi veselības traucējumi var palielināt komplikāciju risku. Tāpat cilvēkiem, kuriem ir pārspīlētas vēlmes par operācijas rezultātiem vai kuri cer atrisināt emocionālas problēmas ar ķirurģisku palīdzību, iespējams, ir jāapsver citas iespējas​.

Konsultācija ar speciālistu

Lēmums par plastisko operāciju nekad nedrīkst būt sasteigts. Tāpēc ir svarīgi konsultēties ar kvalificētu ķirurgu, kurš novērtēs jūsu stāvokli, izskaidros iespējas un riskus, kā arī sniegs personalizētus ieteikumus. Tāpat konsultācijas laikā jāizrunā pēcoperācijas atveseļošanās laiks, jo tas var būt būtisks aspekts, īpaši, ja jums ir aktīva ikdiena. Pieredzējis speciālists palīdzēs arī noteikt, vai jūsu vēlmes ir saskaņā ar reālistisku iespējamo rezultātu.

Plastiskā ķirurģija ir piemērota tiem, kas ir veseli, reālistiski uztver iespējamo rezultātu un vēlas veikt izmaiņas ķermenī estētisku vai funkcionālu iemeslu dēļ. Tomēr ir būtiski izpētīt visu informāciju un rūpīgi apsvērt savus mērķus, pirms pieņemat galīgo lēmumu. Atcerieties, ka konsultācija ar pieredzējušu speciālistu palīdzēs jums iegūt pilnīgu izpratni par iespējamiem iznākumiem un procedūras norisi. Galvenais ir pieņemt lēmumu, kas saskan ar jūsu ilgtermiņa labsajūtu un veselības vajadzībām.


Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Vai ir droši valstī lietot medikamentus, skaidro speciālisti (+VIDEO)

LZVO rīcībā nav ziņojumu par potenciāliem zāļu viltošanas gadījumiem.

Veselība Aicina vakcinēties pret sezonālo gripu un Covid-19

Gripas un Covid-19 vakcīnas jau ir pieejamas ārstniecības iestādēs un ģimenes ārstu praksēs.

Veselība Šajā sezonā iepirkts par 6370 gripas vakcīnu devām mazāk nekā pērn

Šai sezonā iepirkts par 6370 gripas vakcīnu mazāk nekā pērnajā sezonā, informē Slimību un profilakses kontroles centrs (SPKC).

Veselība Latvijā 80% cilvēku briļļu receptes saņem veikalos, turpmāk būs grūtāk (+VIDEO)

Tūkstošiem cilvēku var ciest no novecojušām birokrātiskajām prasībām.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis: Ukraina negrasās iegūt kodolieročus

Ukraina negrasās iegūt kodolieročus, preses konferencē Briselē ceturtdien sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, šādi reaģējot uz preses interpretācijām par viņa agrākajiem vārdiem par Ukrainas izvēli starp dalību NATO un kodolieroču iegūšanu.

Sabiedrība Siliņa: Migrācijas problēmu risināšanai ES nepieciešami skaidri lēmumi

Lai risinātu migrācijas problēmas Eiropas Savienībā (ES), nepieciešami skaidri lēmumi par turpmāko rīcību, jo tas ir mūsu drošības jautājums, ceturtdien piedaloties Eiropadomes sanāksmē Briselē, uzsvēra Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Pasaule ES īpašais sūtnis: Latvija var priecāties par ES vienotību atbalstā Ukrainai

Pret Krieviju īstenotās Eiropas Savienības (ES) sankcijas ir ļoti būtiska Ukrainas atbalsta politikas sastāvdaļa, un šo politiku ES valstis īsteno ļoti apņēmīgi un vienoti, neatkarīgi no tā, cik tuvu Krievijas robežām tās atrodas, aģentūrai LETA uzsvēra Eiropas Savienības (ES) īpašais sūtnis sankciju jautājumos Deivids O'Salivans.