• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pašlaik gripas intensitāte Latvijā ir ļoti zema

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 16:08, 17.10.2024


Pašlaik gripas intensitāte Latvijā saglabājas ļoti zema un atbilst iepriekšējo sezonu vidējiem rādītājiem šajā laika periodā, liecina Slimību un profilakses centra (SPKC) publiskotie dati par gripas sezonas sākumu jeb pēdējām divām nedēļām.


Foto: LETA

Kopš gripas sezonas sākuma 30.septembrī kopumā ģimenes ārstu praksēs ir reģistrēti 12 klīniski apstiprinātie gripas gadījumi. Līdztekus vidējā gripas izplatības intensitāte nedēļā no 7. līdz 13.oktobrim ir 2,9 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. 11,3 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju reģistrēti vecuma grupā no pieciem līdz 14 gadiem, savukārt 2,3 gadījumi uz to pašu iedzīvotāju skaitu reģistrēti vecuma grupā no 15 līdz 64 gadu vecumam.

Kā informē SPKC, pašlaik reģistrēti sporādiski gripas gadījumi atsevišķās teritorijās. Nedēļā no 7. līdz 13.oktobrim ģimenes ārstu praksēs reģistrēti divi klīniskie gripas gadījumi, kas ir par desmit gadījumiem mazāk nekā nedēļu iepriekš. Viens gripas slimnieks reģistrēts Liepājā vecuma grupā no 15 līdz 64 gadu vecumam. Savukārt otrs gadījums reģistrēts vecuma grupā no pieciem līdz 14 gadiem Jūrmalā.

Tāpat laika posmā no 30.septmebra līdz 13.oktobrim nav saņemti paziņojumi par nāves gadījumiem pacientiem ar apstiprinātu gripu vai ar aizdomām par gripas infekciju, norāda SPKC.

Ar dažādu akūtu augšējo elpceļu infekciju simptomiem kopā laikā no 7. līdz 13.oktobrim kopā pie ārstiem vērsušies 1063 pacienti, kas ir par 920 pacientiem vairāk nekā iepriekšējā nedēļā.

Augstāka saslimstība ar dažādām elpceļu infekcijām reģistrēta bērniem līdz četru gadu vecumam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Aicina vakcinēties pret sezonālo gripu un Covid-19

Gripas un Covid-19 vakcīnas jau ir pieejamas ārstniecības iestādēs un ģimenes ārstu praksēs.

Veselība Šajā sezonā iepirkts par 6370 gripas vakcīnu devām mazāk nekā pērn

Šai sezonā iepirkts par 6370 gripas vakcīnu mazāk nekā pērnajā sezonā, informē Slimību un profilakses kontroles centrs (SPKC).

Veselība Latvijā 80% cilvēku briļļu receptes saņem veikalos, turpmāk būs grūtāk (+VIDEO)

Tūkstošiem cilvēku var ciest no novecojušām birokrātiskajām prasībām.

Veselība Eksperti: Latvijas iedzīvotāji var palikt bez iespējas pārbaudīt redzi

Optiķi aicina Veselības ministriju (VM) veidot darba grupu, lai nepieļautu nozares sabrukumu, pretējā gadījumā deviņiem no desmit optikas veikalu draudot slēgšana, informē "European Life Science & Knowledge Institute" eksperts Andrejs Rudanovs.

Lasiet arī

Sabiedrība Gripas epidēmijas laikā Austrumu slimnīcā ierobežos pacientu apmeklējumus

Latvijā no pagājušās nedēļas ir izsludināta gripas epidēmija, tādēļ Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) no šodienas tiks noteikti ierobežojumi pacientu apmeklējumiem, aģentūru LETA informēja slimnīcā.

Sabiedrība Latvijā sākusies gripas epidēmija

Latvijā sākusies gripas epidēmija, informē Slimības profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Veselība Saslimstība ar gripu turpina pieaugt - SPKC

Pagājušās nedēļas (18.12. – 24.12.) gripas, Covid-19 un citu akūtu augšējo elpceļu infekciju (AAEI) monitoringa rezultāti uzrāda inficēto un arī stacionēto Covid-19 pacientu skaita stabilizāciju. Saslimstība ar gripu turpināja pakāpeniski pieaugt, bet pagaidām vēl nav pārsniegusi epidēmisko sliekšņa līmeni, informēja VS.LV Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Saslimstība ar gripu aug, bet epidēmijas vēl nav

Pagājušā nedēļā Latvijā laboratoriski apstiprināti 15 gripas gadījumi, no kuriem 6 gadījumos tika noteikta A tipa gripa un 9 gadījumos B tipa gripa. Pozitīvo testu īpatsvars uz gripu pieaudzis no 3,5% līdz 6,6%.