• Vaira,
  • Vairis,
  • Vera
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nākamajā mēnesī Bērnu slimnīca atklās jaunas ēkas (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 09:24, 10.09.2024


Būs īpaši aprīkotas palātas pacientiem ar bīstamām infekcijām.


Bērnu slimnīca rada ērtības mazajiem pacientiem un viņu vecākiem.

Bērnu slimnīcas jaunās ēkas, kurā atradīsies Ambulatorais veselības centrs un Neatliekamās medicīnas centrs tiks atvērts 1. oktobrī.

Jaunās ēkas lielākajā daļā 5310 m2 platībā jau 2.oktobrī pilnā apjomā darbu sāks Ambulatorais veselības centrs (AVC), kas paplašinās iespējas integrēt ārstniecības procesu, kā arī, vienkāršojot pacienta ceļu jaunajās telpās, kur visi ambulatorie pakalpojumi būs pieejami vienuviet, ievērojami uzlabos pacientu pieredzi. Jaunajā ēkā Ambulatorajam veselības centram būs vienota reģistratūra, 84 telpas vizītēm, procedūrām un izmeklējumiem, mūsdienīga konsīliju telpa ārstiem, kā arī rotaļu un atpūtas zonas pacientiem.

Neatliekamās medicīnas centram (NMC) jaunajā ēkā būs plašas, epidemioloģiski drošas un pārdomāti projektētas telpas, atsevišķa ieeja un reģistratūra, nodrošināta ērta piekļuve Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vajadzībām. Pacientu un darbinieku epidemioloģiskajai drošībai svarīgs jaunums - īpaši aprīkotas palātas pacientiem ar bīstamām infekcijām. Neatliekamā medicīnas centra telpas būs 2 652,6 m2 platībā, pacientu vecākiem būs iespēja pie NMC novietot automašīnas jaunajā automašīnu stāvlaukumā, iebraukšana tajā no Indriķa ielas. Bērnu slimnīcas NMC darbu jaunajās telpās sāks 9.oktobrī.

Jaunā ēka ir ar kopējo platību 7 962,6 m2 ir lielākā jaunā ēka, kura uzbūvēta Bērnu slimnīcā šajā gadsimtā.

Kopējais projekta finansējums ir 28 419 800 EUR (ieskaitot PVN). Ēka tiek būvēta, pateicoties Eiropas Reģionālas attīstības fonda (10 319 800 EUR, ieskaitot PVN) un Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda (16 000 000 EUR, ieskaitot PVN) finansiālam atbalstam, kā arī piešķirts Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda finansējums ēkas aprīkošanai (2 100 000 EUR, ieskaitot PVN).

Aprīkojumu jaunajai ēkai palīdzējis iegādāties arī ziedotāju atbalsts.

2021. un 2022.gadā pēc rekonstrukcijas atvērts Rehabilitācijas centrs un Dienas stacionārs. 2023.gadā durvis vērusi rekonstruētā ēka, kurā atrodas jaunās Paliatīvā aprūpes dienesta telpas, vienā no ēkām izbūvētas telpas Bērna mājai (Barnahus), rekonstruēta vēsturiskā Administrācijas ēka un gada beigās tiek atklāta jaunā ēka, kur darbu sāk Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centrs. 2024.gada sākumā pabeigta Epilepsijas un miega medicīnas centra izbūve. Konceptu un projektēšanas līmenī aprises veidojas Veselības aprūpes attīstības centram, Pediatrijas un Aptiekas mājai un Agrīnas intervences centram bērniem ar neirālās attīstības traucējumiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī