• Gunvaldis,
  • Gunvaris,
  • Sandra,
  • Sondra
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Stradiņa slimnīcā sāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas metodi

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 12:19, 03.09.2024


Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas (PSKUS) Neiroķirurģijas klīnika sadarbībā ar Neiroloģijas klīniku funkcionālajā neiroķirurģijā sāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas (IONM) metodi, informē slimnīca.



Slimnīcā veiktas neirofiziologu un neiroķirurgu apmācības intraoperatīvajā neiromonitorēšanā. Apmācību procesu vadīja Vācijas speciālists Morics Bilians. Trīs apmācību dienu laikā tika veiktas divas sarežģītas operācijas, kurās tika pielietota IONM metode. Pirmajā operācijā 27.augustā tika veikta sarežģīta muguras smadzeņu audzēja izdalīšana, savukārt 28.augustā tika veikta galvas smadzeņu audzēja izdalīšana redzes ceļu tuvumā. Abas operācijas noritēja veiksmīgi, un pacientu neiroloģiskās funkcijas tika saglabātas.

IONM ir metode, ko izmanto augsta riska un augstas sarežģītības pakāpes neiroķirurģisku, ortopēdisku, perifēro nervu un asinsvadu operāciju laikā. Tā nodrošina un palīdz ķirurgiem novērst būtiskus nervu sistēmas bojājumus, saglabājot neiroloģiskās sistēmas funkcionalitāti visas operācijas laikā.

Stradiņa Neiroķirurģijas klīnika plāno pakāpeniski paplašināt piedāvāto pakalpojumu klāstu, nodrošinot aizvien modernākas un sarežģītākas neiroķirurģiskās manipulācijas.

Līdz ar jaunās iekārtas un speciālistu apmācības ieviešanu, PSKUS turpina papildināt savu operāciju bloka aprīkojumu, kur jau pieejamas tādas iekārtas kā digitālie operāciju mikroskopi, neironavigācijas iekārtas, ultraskaņas aspiratori un kraniālie roboti.

IONM metode ne tikai palīdz identificēt un kartēt sagaidāmos riskus, bet arī nodrošina nepārtrauktu perifērās un centrālās nervu sistēmas monitorēšanu operācijas laikā. Tā ir moderna un plaši pielietota ārstniecības tehnoloģija, kas tagad pieejama arī PSKUS, uzsver slimnīca.

PSKUS lēš, ka IONM pielietošana nākotnē ļaus veikt lielāka apjoma augsta riska un sarežģītības pakāpes neiroķirurģiskas manipulācijas, nodrošinot papildus drošību pacientiem operāciju laikā. Tāpat arī tas dos iespēju ieviest plašāku neiroķirurģisko pakalpojumu klāstu, tādējādi sekmējot funkcionālās neiroķirurģijas attīstību gan PSKUS, gan Latvijā kopumā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sabiedrība Slimnīcu biedrība: Salīdzinot ar citiem gadiem, situācija pašlaik nav labāka

Pašlaik situācija slimnīcās, salīdzinot ar citiem gadiem, nav uzlabojusies, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Latvijas Slimnīcu biedrības (LSB) valdes priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs.

Sabiedrība Madonas slimnīca pagājušo gadu noslēgusi ar zaudējumiem

Madonas slimnīca pagājušo gadu noslēgusi ar 33 739 eiro zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija.

Sabiedrība Rīgas 2.slimnīca neredz iespēju pievienoties Stradiņa slimnīcai

Rīgas 2.slimnīcas valdes priekšsēdētājs Sandris Petronis neredz iespēju pārvietot vai pievienot iestādi Paula Stradiņa klīniskajai universitātes slimnīcai (PSKUS), taču atbalsta traumatoloģijas nodaļas izveidi tajā.

Sabiedrība Ministrs: Mērķis ir iespējami ātra Stradiņa slimnīcas būvnieku nomaiņa

Valsts mērķis ir iespējami ātra Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) jaunā korpusa būvnieku nomaiņa, šorīt intervijā LTV "Rīta panorāmā" sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).