• Iza,
  • Izabella
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Blefaroplastika - ceļš uz jauneklīgu skatienu

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 10:15, 25.08.2024


Blefaroplastika, kas ir plakstiņu plastiskā operācija, kļūst arvien populārāka procedūra, palīdzot cilvēkiem atjaunot jauneklīgāku un dzīvīgāku izskatu. Ar šo procedūru ir iespējams samazināt nokarājušos plakstiņu lieko ādu, izlīdzināt grumbas un mazināt maisiņus zem acīm, padarot sejas kopējo izskatu jauneklīgāku.



Kas ir blefaroplastika?

Blefaroplastika ir ķirurģiska procedūra, kuras mērķis ir uzlabot plakstiņu estētiku. Operācija var tikt veikta gan augšējiem, gan apakšējiem plakstiņiem, atkarībā no pacienta vajadzībām. Blefaroplastikas laikā ķirurgs noņem lieko ādu un tauku audus, kas var izraisīt plakstiņu nokarāšanos, kā arī maisiņus zem acīm.

Priekšrocības jauneklīga izskata atjaunošanai

Viena no galvenajām blefaroplastikas priekšrocībām ir acīmredzamais uzlabojums sejas kopējā izskatā. Pēc operācijas acis izskatās plašākas vairs neradot tik nogurušu vai pat bēdīgu sejas mīmiku, kas rada jauneklīgāku un vairāk atpūtušos izskatu. Šī procedūra ne tikai uzlabo estētisko izskatu, bet arī var uzlabot redzes kvalitāti, ja nokarenā āda sāk apgrūtināt redzi. Tādējādi blefaroplastika ir ne tikai kosmētiska, bet arī funkcionāla procedūra veselības uzlabošanai.

Procedūras norise un ko sagaidīt

Plakstiņu korekcija ir pavisam nesāpīga un viegla plastiskā operācija. Tā tiek veikta vietējā anestēzijā, lai mazinātu sāpes un diskomfortu. Procedūras laikā ķirurgs veic griezumu plakstiņa krokā vai zem skropstu līnijas, lai minimizētu redzamu rētu veidošanos. Pēc tam tiek noņemta liekā āda un tauku audi, un griezums tiek aizšūts. Parasti operācija nav ilgāka par 1 stundu, un pēc nelielas atpūtas jau tajā pašā dienā pacients var doties mājās.

Pēcoperācijas atveseļošanās un aprūpe

Pēc blefaroplastikas pacientiem jāievēro īpaša aprūpe, lai nodrošinātu veiksmīgu atveseļošanos. Pirmajās dienās pēc operācijas var būt viegls pietūkums un zilumi, kas pakāpeniski izzūd. Ārsti parasti iesaka izmantot aukstās kompreses, lai mazinātu pietūkumu, un izvairīties no intensīvas fiziskās slodzes. Pilnīga atveseļošanās var ilgt vairākas nedēļas, taču rezultāti parasti ir redzami ļoti drīz pēc operācijas.

Blefaroplastika ir efektīva metode, kā uzlabot sejas izskatu un atjaunot jauneklīgāku skatienu. Šī procedūra var sniegt ilgtspējīgus rezultātus, kas uzlabo ne tikai estētisko izskatu, bet arī dzīves kvalitāti, novēršot nevēlamās grumbas ap acīm un atbrīvojoties no maisiņiem zem acīm.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Veselība Psiholoģe: «Pārmērīgi spēlējot datorspēles, sekas var būt nopietnas» (+VIDEO)

Mūsdienās gados jauni cilvēki biežāk dod priekšroku īsāka formāta saturam.

Pasaule Streiko tūkstošiem Boeing darbinieku

Tūkstošiem ASV aviobūves uzņēmuma "Boeing" darbinieku rūpnīcās netālu no Sietlas piektdien sākuši streiku pēc tam, kad arodbiedrības locekļi balsojumā pārliecinoši atbalstīja šādu rīcību un noraidīja vadības piedāvāto algu palielinājumu.

Ekonomika No svētdienas vairs nenotiks Bonus-malus klašu pārrēķins

No svētdienas, 15.septembra, vairs nenotiks Transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas risku izvērtēšanas sistēmas "Bonus-malus" klašu pārrēķins, informēja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojā (LTAB).

Sabiedrība Atbalsta Puškinam veltītu piemiņas objektu demontāžu Rīgā

Puškina piemiņas zīmes demontāžu rosināja biedrība "Publiskās atmiņas centrs".