• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


"Paldies par varonību, izcilo gatavību un rīcību". Prezidents apmeklēja NMPD

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 17:39, 23.07.2024


23.jūlijā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgā apmeklēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD), lai klātienē tiktos ar dienesta vadību, iepazītos ar NMPD Operatīvās vadības centra darbu, apmeklētu NMPD Kompetenču attīstības centru un tiktos ar NMPD brigāžu darbiniekiem.


Prezidenta preses dienesta foto

23.jūlijā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgā apmeklēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD), lai klātienē tiktos ar dienesta vadību, iepazītos ar NMPD Operatīvās vadības centra darbu, apmeklētu NMPD Kompetenču attīstības centru un tiktos ar NMPD brigāžu darbiniekiem.

"Esmu pagodināts apmeklēt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, lai klātienē sacītu paldies katram dienesta darbiniekam par viņu augsto profesionalitāti, sagatavotību un darbu, ko dienests nodrošina cauru diennakti ikvienam iedzīvotājam un jebkurā vietā Latvijā. Tieši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu un atbalsta personāla kvalitatīvs un efektīvs ikdienas darbs nodrošina augstu uzticamības līmeni sabiedrībā un ir paraugs gatavībai un rīcībai krīžu pārvarēšanā. Paldies par varonību, izcilo gatavību un rīcību, ko šo 15 gadu laikā nodrošina Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta personāls," pēc vizītes sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Tikšanās laikā ar NMPD vadību un darbiniekiem Valsts prezidents pārrunāja arī NMPD sadarbību ar citām valsts un pašvaldību institūcijām, piemēram, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un līdzšinējo darbu pie katastrofu medicīnas sistēmu (KMS) pilnveides. KMS ir valsts civilās aizsardzības sistēmas un nacionālās drošības sistēmas sastāvdaļa. Tās plānošana ir integrēta civilās aizsardzības, nacionālās drošības un citos plānos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Stradiņa slimnīcā sāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas metodi

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas (PSKUS) Neiroķirurģijas klīnika sadarbībā ar Neiroloģijas klīniku funkcionālajā neiroķirurģijā sāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas (IONM) metodi, informē slimnīca.

Veselība Jauna šokējoša izstāde Anatomijas muzejā, noteikti apskatiet (+VIDEO)

Profesors Hohšteters šajos preparātos saskatīja ne tikai izglītības, bet arī zinātnisko vērtību.

Veselība Deputāti spriedīs par onkoloģisko pacientu ārstēšanas uzlabojumiem Latvijā

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijā otrdien, 3.septembrī, deputāti spriedīs par onkoloģisko pacientu ārstēšanas un aprūpes iespējamajiem uzlabojumiem, liecina komisijas sēdes darba kārtība.

Veselība Putekļu ērcītes Latvijas bērniem bieži izraisa alerģiju (+VIDEO)

Tās visbiežāk atrodas tādās vietās kā matrači, spilveni, segas, paklāji un mīkstās mēbeles.

Lasiet arī

Veselība Aizvadītas vērienīgākās mācības NMPD vēsturē

Aizvadītajā nedēļas nogalē Līgatnē notika Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) 15 gadu jubilejas pasākums “NMPD SPĒKS”. Tā ietvaros aizvadītas vērienīgas mācības ar lielāko cietušo skaitu dienesta vēsturē, lai trenētu un stiprinātu NMPD gatavību dažādām ārkārtas situācijām un notikumiem.

Kriminālziņas NMPD mediķim piespriesta nosacīta brīvības atņemšana par palīdzības nesniegšanu

Par jaunas sievietes atstāšanu bezsamaņas stāvoklī un palīdzības nesniegšanu Zemgales rajona tiesa piespriedusi nosacītu brīvības atņemšanu bijušajam Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) ārsta palīgam, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Sabiedrība Galvenās riska grupas lielā aukstumā - vientuļi seniori un dzērumā esošie

Galvenās riska grupas, kurām visbiežāk nākas sniegt medicīnisko palīdzību liela aukstuma laikā, ir vientuļi seniori un dzērumā esošas personas, intervijā Latvijas Radio atzīmēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Sabiedrība NMPD: Jauno gadu mēs gaidām ar bažām

Jaunais gads tiek gaidīts ar bažām, intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" teica Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule.