• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pērn par kaitējumu veselībai izmaksāti vairāk nekā 1,3 miljoni eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 18:27, 12.04.2024


Pagājušajā gadā Ārstniecības riska fonds par kaitējumu veselībai pieņēmis lēmumu izmaksāt atlīdzību kopumā vairāk nekā 1,3 miljonu eiro apmērā, aģentūra LETA noskaidroja Veselības inspekcijā (VI).


Foto: LETA

Kopumā pērn Ārstniecības riska fondā par iespējamu kaitējumu veselībai izskatīti 172 personu iesniegumi, no kuriem 44 gadījumos ir konstatēts kaitējums. 128 iesniegumos fonds kaitējumu nav konstatējis un atlīdzības izmaksa atteikta.

Salīdzinoši 2022.gadā Ārstniecības riska fondā par iespējamu kaitējumu veselībai tika izskatīti 146 personu iesniegumi un kaitējums tika konstatēts 37 gadījumos, kad atbilstoši tika pieņemts lēmums par atlīdzības izmaksu kopumā 1,2 miljonu eiro apmērā.

VI skaidro, ka, ja ārstniecības personas ar savu darbību, vai tieši otrādi, bezdarbību, ārstniecības laikā, vai arī apstākļi ārstniecības laikā pacienta veselībai vai dzīvībai radījuši kaitējumu, pacientam atbilstoši Pacientu tiesību likumam, ir tiesības uz atlīdzību par nodarīto kaitējumu veselībai. Tāpat pacientam ir tiesības uz atlīdzību par izdevumiem, kuri radušies par tālāko nepieciešamo ārstniecību, lai novērstu ārstniecības laikā nodarītā kaitējuma sekas.

Ārstniecības riska fonds atlīdzības pieprasījuma gadījumos veic ekspertīzi, sagatavo atzinumu, un izdod lēmumu par kaitējuma esamību vai arī kaitējuma neesamību, un atbilstoši pieņem lēmumu par atlīdzības izmaksu vai atteikumu.

2023.gadā fondā visvairāk no izskatītājiem pieprasījumiem bijuši traumatoloģijā - kopumā 34, kur kaitējums konstatēts astoņos gadījumos. Ķirurģijā izskatīti 22 atlīdzības pieprasījumi, no kuriem kaitējums konstatēts septiņos gadījumos, ginekoloģija un dzemdniecība izskatīti 22 pieprasījumi un kaitējums konstatēts septiņos gadījumos. Zobārstniecībā kopumā izskatīti 20 atlīdzības pieteikumi, bet kaitējums konstatēts trīs gadījumos, savukārt neiroloģijā un neiroķirurģijā izskatīti 18 atlīdzības pieprasījumi un kaitējums konstatēts piecos gadījumos.

Salīdzinoši, arī 2022.gadā visvairāk no izskatītājiem pieprasījumiem bijuši traumatoloģijā - kopumā 42, kur kaitējums konstatēts septiņos gadījumos. Zobārstniecībā izskatīti 19 atlīdzības pieteikumi, no kuriem kaitējums konstatēts trīs gadījumos, ķirurģijā tika izskatīti 18 pieteikumi - kaitējums tika konstatēts trīs gadījumos, ginekoloģijā un dzemdniecībā 17 pieteikumi, no kuriem kaitējums konstatēts septiņos gadījumos, bet neiroloģijā un neiroķirurģijā 12 pieteikumi, no kuriem kaitējums konstatēts septiņos gadījumos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Lasiet arī

Veselība Pacients bija uz nāves robežas: Rīgas ārstu ziemas rūpes (+VIDEO)

"Mūsu klīnikas ikdienas darbā bieži sastopamies ar hipotermijas pacientiem".

Veselība Eksperte izskaidro visas plāksteru lietošanas sarežģītības (+VIDEO)

Svarīgi ir precīzi sekot lietošanas instrukcijai.

Sabiedrība Asociācija: Finansējuma pieauguma apmērs ģimenes ārstu praksēm ir kompromiss

Finansējuma pieauguma apmērs par ģimenes ārsta prakses uzturēšanu un ģimenes ārstu aizvietošanu ir kompromiss, par kuru spēts vienoties ar Veselības ministriju (VM), aģentūrai LETA sacīja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Alise Nicmane-Aišpure.

Veselība Dakter, es jūtos slikti: kas ir noslēpumainais POTS sindroms (+VIDEO)

Simptomi parādās uzreiz vai dažas minūtes pēc piecelšanās sēdus vai stāvēšanas.