• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ekspertui: februāris ir īsts laiks pārmaiņām ķermenī un personībā (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 11:46, 15.02.2024


Pietiek ar dažu vienkāršu ikdienas paradumu ieviešanu.


Nekad nav par vēlu rūpēties par savu veselību.

Februāris ir laiks, kad šī valdzinošā sajūta - jauno gadu sākt ar kādu apņemšanos - sāk jau noplakt. Visbiežāk jaunā gada apņemšanās sevī ietver darbu katram pašam ar sevi - ēst veselīgāk, vairāk sportot, atmest kādu kaitīgu ieradumu, atrast laiku nodarbēm, kuras jau sen esam atlikuši. Bet kā ieviest pārvērtības 24 stundu laikā ēdienkartē, izskatā un pārliecībā par sevi un nezaudēt motivāciju turpināt?

Kā atzīst fiziskās sagatavotības treneris Mārtiņš Klucis: "Ieguldījums savā veselībā ir labāka investīcija, ko mēs savā labā varam veikt. Mēs visi vēlamies būt veseli, taču ar gribēšanu vien nepietiek, ir jārīkojas un katra spēkos ir atrast laiku un vēlmi sevis pilnveidošanai un attīstībai."

Viņš uzsver, ka pietiek ar dažu vienkāršu ikdienas paradumu ieviešanu, piemēram - veltīt 30 minūtes dienā pastaigai un 8 stundas miegam, uzņemt pietiekami daudz ūdens un samazināt cukura patēriņu, izslēgt no uztura transtaukskābes, to vietā uzņemt labās taukvielas, kā arī, protams, iekļaut savā ikdienā spēka vingrinājumus. Ievērojot šos paradumus jau vienas dienas laikā cilvēks jūt ievērojamu atšķirību un uzlabojumu kopējā pašsajūtā.

Savukārt stiliste Anita Altmane iesaka pirms došanās uz veikalu saprast savas vēlmes, problēmas un mērķus. "Vajag izskaust aklu darbošanos pēc inerces, apstāties un apjaust lietas. Ja zina gala pieturu, arī transports atradīsies - varbūt plānojat karjeras maiņu, esat kļuvusi par māmiņu, vai mainījies svars - nepieciešams vadīties pēc jaunajām vajadzībām," uzsver Anita.

Viņa iesaka reizi pusgadā veikt skapja revīziju, atbrīvojoties no visa, kas netiek vilkts, neder vai ir nonēsāts. Kā arī, dodoties iepirkties, uzdot sev šos trīs jautājumus - kur es to vilkšu, ar ko es to vilkšu un cik ilgi es to vilkšu. Ja uz kādu no šiem jautājumiem atbildi rast neizdodas, tad šis apģērba gabals var izrādīties nevajadzīgs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Stradiņa slimnīcā sāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas metodi

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas (PSKUS) Neiroķirurģijas klīnika sadarbībā ar Neiroloģijas klīniku funkcionālajā neiroķirurģijā sāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas (IONM) metodi, informē slimnīca.

Veselība Jauna šokējoša izstāde Anatomijas muzejā, noteikti apskatiet (+VIDEO)

Profesors Hohšteters šajos preparātos saskatīja ne tikai izglītības, bet arī zinātnisko vērtību.

Veselība Deputāti spriedīs par onkoloģisko pacientu ārstēšanas uzlabojumiem Latvijā

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijā otrdien, 3.septembrī, deputāti spriedīs par onkoloģisko pacientu ārstēšanas un aprūpes iespējamajiem uzlabojumiem, liecina komisijas sēdes darba kārtība.

Veselība Putekļu ērcītes Latvijas bērniem bieži izraisa alerģiju (+VIDEO)

Tās visbiežāk atrodas tādās vietās kā matrači, spilveni, segas, paklāji un mīkstās mēbeles.

Lasiet arī