• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kas ir svarīgi zināt Latvijas cilvēkiem, kuriem nepieciešamas brilles (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 11:59, 06.01.2024


Redzes pārbaudes ir jāveic regulāri, jo redze laika gaitā mainās.


Brilles jau sen ir modes aksesuārs.

Latvijas optimetrijas veikalos ir pieejams plašs dažādu briļļu veidu klāsts, sākot ar brillēm lasīšanai, darbam pie datora un ikdienas lietošanai līdz saulesbrillēm braukšanai ar automašīnu vai aktīvai atpūtai un sportam. Visi briļļu veidi aizsargā acis no dažāda veida kairinātājiem un bojājumiem.

Tādēļ dažāda veida brilles ir vēlams lietot ne tikai cilvēkiem ar redzes nepilnībām, bet arī cilvēkiem, kuri iepriekš nav sūdzējušies par redzes izmaiņām. Optimetrijas veikalā ir iespējams iegādāties brilles gan ar recepti, gan bez tās, ja to pieļauj briļļu veids.

Kādas brilles var iegādāties bez receptes?

Brilles var ne tikai aizsargāt acs veselību no saules gaismas UV starojuma, zilās gaismas starojumu no digitālām ierīcēm vai mehāniskiem bojājumiem, bet arī var koriģēt redzes asumu un citas nepilnības, kas apgrūtina spēju labi saskatīt un veikt ikdienai nepieciešamās aktivitātes.

Viennozīmīgi, izvēloties brilles, vispirms ir jāveic redzes pārbaude, kas var noteikt, vai ir nepieciešama redzes korekcija un kādā apmērā tā ir jāveic. Ja optikas veikalos datorbrilles vai saulesbrilles ir iespējams iegādāties bez receptes, tad brilles lasīšanai un ikdienas lietošanai varēs pasūtīt tikai ievadot derīgas receptes datus.

Kas ir jāzina par briļļu receptēm?

Redzes pārbaudes ir jāveic regulāri, jo redze laika gaitā mainās. Tādēļ vienreiz izrakstīta briļļu recepte nebūs derīga ilgam laika periodam. Turklāt, esoša kontaktlēcu recepte nav derīga briļļu iegādei un otrādi, jo lēca kontaktlēcu un briļļu gadījumā atrodas dažādos attālumos no acs.

Ja ikdienā brilles tiek lietotas regulāri, pārbaudes ir jāveic vismaz reizi divos gados, bet cilvēkiem, kuri iepriekš nav sūdzējušies par redzes kvalitāti, redze ir jāpārbauda vismaz reizi piecos gados.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī