• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Uzsākta dalībnieku iesaiste Latvijas populācijas genoma references projektā

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 14:46, 24.10.2023


Uzsākta dalībnieku iesaiste Latvijas populācijas genoma references izveides projektā, kas tiks izmantota slimību prognostikai, skrīningu plānošanai, ārstēšanas optimizācijai un zinātnes attīstībai, informē Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrā.



Projektā var piedalīties ikviens Latvijas pilsonis, kurš sasniedzis pilngadību. Pētnieki uzsver, ka projektā nedrīkst piedalīties divi vai vairāki pirmās pakāpes asinsradinieki, "lai genoma reference būtu pilnvērtīga".

Kopumā projektā paredzēts iesaistīt 3500 dalībnieku. Lai Latvijas iedzīvotāju genoma reference pēc iespējas precīzāk atspoguļotu Latvijas populāciju, dalībnieku iesaiste tiks veikta, nodrošinot vienmērīgu, demogrāfijai atbilstošu dzimuma, tautības un dzimšanas vietas reģiona sadalījumu.

Projektā izveidotā Latvijas genoma reference kopā ar citu Eiropas valstu populācijas genoma datiem tiks iekļauta vienotā Eiropas genoma datu bāzē, lai attīstītu personalizētu veselības aprūpi un palīdzētu efektīvāk pieņemt lēmumus veselības aprūpes politikas veidošanā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī