• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Semjonovs pastāsta, kas būs Daugavpils slimnīcas lielākais izaicinājums

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 08:51, 09.10.2023


Tuvākā laika lielākais izaicinājums Daugavpils reģionālajā slimnīcā varētu būt tās darba optimizācija jeb darbības jomu sašaurināšana, intervijā TV3 izteicās nesen atlūgumu iesniegušais slimnīcas vadītājs Grigorijs Semjonovs.


Foto: LETA

Semjonovs atzīmēja, ka būs jāskatās, no kādu medicīnas pakalpojumu sniegšanas būs jāatsakās. Viņš cer, ka optimizācija būs datos balstīta.

Runājot par paša aiziešanu no slimnīcas vadītāja posteņa, Semjonovs pauda, ka vadītāja loma tiek nedaudz pārspīlēta. Pēc viņa vārdiem, svarīgi, lai nākamā vadība esošajā nestabilajā situācijā slimnīcas iekšienē spētu saglabāt stabilu vidi. Semjonovs atzina, ka kolektīvā esot gana liels satraukums par slimnīcas finanšu stāvokli.

Pašlaik Semjonovam neesot plāna, ko darīt tālāk, jo sākotnēji viņš vēlēšoties atpūsties. Viņš gan ir pārliecināts, ka arī pēc atpūtas viņš neuzņemsies kādas medicīnas iestādes vadīšanu.

Kā ziņots, Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītājs Grigorijs Semjonovs šoruden ir uzrakstījis atlūgumu, jo jūtoties izdedzis cīņā ar vairākām krīzēm. Viņaprāt, šajā amatā jāstājas cilvēkam ar jaunu enerģiju un arī lielāku politisko aizmuguri - iespējams, tā varētu slimnīcu pasargāt no hroniskajiem, nu jau miljonos mērāmajiem parādiem un maksātnespējas draudiem.

Šonedēļ izsludināts konkurss uz Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja amatu. Tomēr Semjonovs Latvijas Radio paskaidroja, ka šis konkurss nav uz viņa posteni, jo viņš formāli skaitās valdes loceklis, nevis priekšsēdētājs. Viņš pats konkursā nepiedalīšoties un arī strādāt kādā citā amatā slimnīcā negrasoties. Semjonovs iecerējis vadīt slimnīcu līdz gada beigām vai pat vēl īsāku laiku, ja izdosies pilnvērtīgi nodrošināt darba nepārtrauktību.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, Semjonovs Daugavpils reģionālo slimnīcas valdē ir kopš 2019.gada maija.

SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" pieder Daugavpils valstspilsētas pašvaldībai (89,29%), Augšdaugavas novada pašvaldībai (8,42%) un Rīgas Stradiņa universitātei (2,29%), liecina "Firmas.lv" dati. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 50,97 miljoni eiro, zaudējumi - 3,5 miljoni eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Stradiņa slimnīcā sāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas metodi

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas (PSKUS) Neiroķirurģijas klīnika sadarbībā ar Neiroloģijas klīniku funkcionālajā neiroķirurģijā sāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas (IONM) metodi, informē slimnīca.

Veselība Jauna šokējoša izstāde Anatomijas muzejā, noteikti apskatiet (+VIDEO)

Profesors Hohšteters šajos preparātos saskatīja ne tikai izglītības, bet arī zinātnisko vērtību.

Veselība Deputāti spriedīs par onkoloģisko pacientu ārstēšanas uzlabojumiem Latvijā

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijā otrdien, 3.septembrī, deputāti spriedīs par onkoloģisko pacientu ārstēšanas un aprūpes iespējamajiem uzlabojumiem, liecina komisijas sēdes darba kārtība.

Veselība Putekļu ērcītes Latvijas bērniem bieži izraisa alerģiju (+VIDEO)

Tās visbiežāk atrodas tādās vietās kā matrači, spilveni, segas, paklāji un mīkstās mēbeles.

Lasiet arī

Sports Snikus kļūst par divkārtēju Parīzes paralimpisko spēļu čempionu

Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance" sestdien Parīzes paralimpisko spēļu paraiejādes sacensībās brīvā stila disciplīnā "Grade I" grupā izcīnīja pirmo vietu.

Veselība Rudens izdzīvošanas padomi no Latvijas psihiatriem (+VIDEO)

Ja nav iespējams vienmēr satikties klātienē, izmantojiet mūsdienu tehnoloģijas.

Ekonomika Latvijas lauksaimnieki aktīvi izmanto mēslojumu, kas jāzina (+VIDEO)

Īpaši jūtīgās teritorijās neizkliedē nekāda veida kūtsmēslus un fermentācijas atliekas.

Kultūra Populārs latviešu ansamblis «‎The Tunes» laidis klajā košu dziesmu (+VIDEO)

Paškontroles būtība ir spēja regulēt savas emocijas, domas un uzvedību, saskaroties ar dažādiem ikdienas kārdinājumiem un impulsiem.