• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nauda ir, Abu Meri no slimnīcu vadītājiem sagaidot arī lielāku efektivitāti

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 17:21, 06.10.2023


Nākamajā gadā jaunais veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) no slimnīcu vadītājiem līdz ar lielāku finansējuma piešķīrumu sagaida arī lielāku efektivitāti.


Foto: LETA

Kā informēja Veselības ministrijā (VM), šodien veselības ministrs tikās ar VM kapitālsabiedrību vadītājiem, lai pārrunātu slimnīcu aktuālos jautājumus un lielākos stratēģiskos izaicinājumus.

Abu Meri sarunā slimnīcu vadītājiem uzsvēra, ka apzinās sarežģītos apstākļus, kādos bijis jāstrādā pēdējos gados - gan Covid-19 pandēmijas atstātais iespaids, gan energoresursu un citu izmaksu straujais pieaugums - ir bijis liels izaicinājums veselības aprūpes iestāžu darbiniekiem un vadībai.

Veselības ministrs vērtēja, ka finansiālā ziņā nākamajā gadā sagaidāms ne tikai lielāks finansējuma piešķīrums, bet arī lielāka stabilitāte, kas ļaus ārstniecības iestādēm vieglāk plānot darbu gada griezumā. Vienlaikus tiek sagaidīta lielāka efektivitāte - ne vienmēr procesi kavējas finansējuma trūkuma dēļ. Joprojām pastāv iespēja pārskatot un optimizējot procesus ārstniecības iestādēs un veselības aprūpes sistēmā kopumā mērķtiecīgāk izlietot valsts finansējumu veselības aprūpei.

Abu Meri arī uzsvēra, ka redz ļoti lielu slimnīcu līdzdalību, lai veicinātu valstī vienotu digitālās veselības transformācijas īstenošanā - darbā izmantojot un prasot citiem veselības aprūpes sistēmas dalībniekiem - gan laboratorijām, gan ģimenes ārstiem un citām ārstniecības iestādēm - medicīnisko dokumentāciju digitālā formātā.

Slimnīcu vadītāji iezīmēja gan aktuālos risināmos jautājumus, gan iestāžu stratēģisko mērķus un prioritātes. Viens no lielākajiem izaicinājumiem, kas aktuāls teju visās slimnīcās ir cilvēkresursu nodrošinājums un jaunu kadru piesaiste. Kā risinājumu slimnīcu vadītāji minēja straujāku virzību ar jaunā ārstniecības personu atalgojuma modeļa pilnvērtīgu ieviešanu.

Īpaši slimnīcu vadītāji uzsvēra finansiālās prognozējamības nozīmi un iespējas plānot darbu ilgtermiņā. Šī gada pieredze ar papildu finansējuma piešķiršanu gada laikā jeb "ugunsgrēka dzēšana" nevar kalpot par labo praksi veselības pakalpojuma sniegšanā, jo ārstniecības iestādēs tiek uzturēta nemitīga spriedze.

Slimnīcu vadītāji vērsa uzmanību arī uz turpmākas sadarbības īstenošanu slimnīcu sadarbības teritoriju ietvaros un vienotu kvalitātes kritēriju un vadlīniju ieviešanas nepieciešamību.

Abu Meri bija gandarīts par slimnīcu vadītāju vēlmi un apņēmību vienotu kvalitātes kritēriju ieviešanā un pacienta pieredzes uzlabošanā un aicināja uz ciešu sadarbību galvenā mērķa sasniegšanai - veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības un kvalitātes uzlabošanā mūsu pacientiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Veselība «Veselības centrs 4» sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības

SIA "Veselības centrs 4" sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības Rīgā, kur blakus esošajām iestādes ēkām taps daudzfunkcionāls medicīnas centrs.

Veselība Ģimenes ārstu asociācijas atšķirīgi vērtē VM priekšlikumus

Abas ģimenes ārstu asociācijas atšķirīgi vērtē Veselības ministrijas (VM) priekšlikumus primārās veselības aprūpes stiprināšanai, kas iekļauti saskaņošanai iesniegtajā informatīvajā ziņojumā.

Lasiet arī

Veselība Meri: Neredzu iespēju, ka ģimenes ārsti varētu strādāt vien četras dienas nedēļā

Pašlaik nav iespējams iedomāties, ka ģimenes ārsti varētu strādāt četras dienas nedēļā, jo jau tagad ir redzams ārstu trūkums, Latvijas Televīzijas radījumā "Šodienas jautājums" pirmdienas vakarā sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Veselība Abu Meri: No 1.janvāra veselības joma saņems 167 miljonus eiro

No 1.janvāra veselības aprūpes joma saņems 167 miljonus eiro no 2024.gadā papildu paredzētajiem 275 miljoniem eiro, šodien debatēs par nākamā gada budžeta projektu Saeimā pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Abu Meri Dubaijā stāsta par klimata pārmaiņu ietekmi uz veselību

Klimata pārmaiņas galvenokārt ietekmē neaizsargātākās grupas - mazus bērnus, vecus cilvēkus, cilvēkus ar hroniskām slimībām vai invaliditāti, cilvēkus ar zemiem ienākumiem, Apvienoto Nāciju organizācijas (ANO) Klimata pārmaiņu konferencē COP28 uzsvēra Veselības ministrs Hosams Abu Meri.

Veselība Abu Meri satraukts par jauniešu neveselīgo dzīvesveidu

Situācija veselīga dzīvesveida paradumos, īpaši jauniešu vidū, ir kritiska, šodien Uztura padomes sēdes laikā atzina veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).