• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aizsilniece veselības ministra kandidātiem: Netaisiet reformu reformas pēc

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 18:55, 14.09.2023


Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidente Ilze Aizsilniece mudina veselības ministra amata kandidātu nozarē netaisīt "reformu reformas pēc", jo Latvijas veselības aprūpe jau esot ļoti daudz reformēta un, iespējams, tāpēc arī neesot "virzības uz priekšu".


Foto: LETA

Kā izteicās Aizsilniece, veselības ministra amata kandidāts Hosams Abu Meri (JV) ir "brīnišķīgs, izpalīdzīgs kolēģis, par kuru var teikt visu to labāko". Viņa gan atzīmēja, ka ārstam ne vienmēr viegli būt ministram, taču varbūt tā šoreiz būs priekšrocība.

LĀB prezidentes vērtējumā, būtiski atrisināt problēmas ar veselības finansējuma iztrūkumu, nevis palielinājumu. Iztrūkums esot saistīts ar to, ka šogad ievērojami pieaugusi iedzīvotāju saslimstība - par 35% vairāk nekā pērn, līdz ar to ir arī lielāks pieprasījums uz izmeklējumiem, gan arī vairāk naudas tērēts analīzēm, kas neesot nepamatoti. Latvija gada laikā vienam iedzīvotājam veselības aprūpē tērējot par 40% mazāk nekā Igaunijā.

"Var runāt par racionalizēšanu, par veselības aprūpes sistēmas uzlabošanu, bet mēs zinām, ka pašizmaksa normālai veselības aprūpei vienam iedzīvotājam vidēji gadā ir 2000 eiro, bet mums tie ir 1460 eiro. Skaidrs, ka tad, kad mums saka strādāt racionālāk un veidot reformas, tas ir kā pateikt - brauciet no punkta A uz punktu B, degviela maksā 100 eiro, bet mēs jums iedosim tikai 50 eiro. Jūs varat aizbraukt tikai pusceļā ar šo summu," sacīja Aizsilniece.

Viņa norādīja, ka vēlētos arī izpratni no politiķu puses, jo mediķi jau saprot, ka finansējuma nav un ir grūti. Tomēr būtiski būtu piedāvāt redzējumu, kā situāciju risināt.

Kā vēstīts, no parlamenta jaunveidojamās valdošās koalīcijas sadalītajiem 16 amatiem valdībā un Saeimā puse jeb astoņi tiks topošās premjeres pārstāvētajai "Jaunajai vienotībai" (JV), pieci - Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), bet trīs - "Progresīvajiem".

Veselības ministra amats tiks uzticēts ārstam, Saeimas deputātam Hosamam Abu Meri.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sabiedrība Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Sabiedrība VDD komentē «TikTok» un «Telegram» iespējamu bloķēšanu Latvijā

Lēmumam par sociālo tīklu "TikTok" un "Telegram" iespējamu bloķēšanu ir jābūt politiskam, turklāt, lai šāds risinājums būtu efektīvs, par ierobežošanu būtu jāvienojas vismaz visām trim Baltijas valstīm, šādu vērtējumu vēstulē Saeimai paudis Valsts drošības dienests (VDD).

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.