• Antoņina,
  • Ņina,
  • Ninona,
  • Oksana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Perevoščikovs: Šobrīd vērojams neliels Covid-19 pieaugums

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 13:01, 08.09.2023


Covid-19 vīruss nekur nebija pazudis, un šobrīd ir vērojams neliels tā pieaugums, aģentūrai LETA sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) riska analīzes un profilakses departamenta direktors, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.


Foto: LETA

Viņš informēja, ka vasaras mēnešos slimnīcās vidēji nedēļā ārstējās 14 pacienti. Savukārt aizvadītājā nedēļā slimnīcās ārstējušies jau 28 pacienti. Perevoščikovs gan norāda, ka vīrusa pieaugums nav nekāds brīnums, tas visu šo laiku ir turpinājis cirkulēt. Turklāt, šobrīd, līdz ar rudens iestāšanos, vīrusam ir labvēlīgi apstākļi.

"Cilvēki atgriežas no atvaļinājumiem, vairāk savā starpā kontaktējas. Ir arī septembris, mācību gada sākums, kad bērni veido savus kolektīvus. Rudenī mēs vairāk laika pavadam iekštelpās, būs auksts, un mēs mazāk vēdināsim telpas. Katru gadu mums ir arī pirmais respitori sincitiālā vīrusa un citu vīrusu pieaugums, ne tikai Covid-19," sacīja Pereviščikovs.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka šī brīža pieauguma rādītāji ir tālu no tiem, kas bijuši iepriekšējos vīrusa pacēlumos. Piemēram, pavasarī tika stacionēti vidēji 100 pacienti, bet sliktākajos delta paveida izplatības mēnešos bija 1500 pacienti. Šobrīd dominējošais ir omikrona paveids, kas ir maigāks, tomēr nenoliedzami Covid-19 vīrusa pieaugums turpināsies.

Perevoščikovs atgādināja, ka vislielākais risks inficēties ar Covid-19, ir cilvēkiem ar novājinātu imunitāti - cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām, senioriem vecumā no 65 gadiem, grūtniecēm. Lai arī masku lietošana šobrīd ir brīvprātīgs pasākums, viņš aicina šos cilvēkus domāt par piesardzību, mazāk atrasties vietās, kur ir daudz cilvēku un nekontaktēties ar slimniekiem. Savukārt riska grupu vakcinācija pret Covid-19, pasargās no smagām slimības formām, samazinot letālā iznākuma risku.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā novērots saslimstības ar Covid-19 pieaugums

Sākoties vasarai, Eiropas Savienības (ES) valstīs, tostarp arī Latvijā tika novērots mērens saslimstības ar Covid-19 pieaugums, taču šobrīd tas ir stabilizējies, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemioloģiskās uzraudzības dati.

Ekonomika Neatkarīgie aldari: Covid-19 krīze Vecrīgā joprojām turpinās

Uz vietējiem iedzīvotājiem orientētam viesnīcu, restorānu un sabiedriskās ēdināšanas (HoReCa) segmentam klājas salīdzinoši labi, bet Vecrīgā krogiem un bāriem Covid-19 krīze turpinās, intervijā aģentūrai LETA atzina Latvijas Neatkarīgo aldaru biedrības priekšsēdētājs un alus darītavas "Labietis" vadītājs Reinis Pļaviņš.

Sabiedrība VID 220 nodokļu maksātājiem pieprasījis atmaksāt Covid-19 atbalsta grantus

Valsts ieņēmumu dienests (VID) kopumā pieņēmis lēmumu 220 nodokļu maksātājiem pieprasīt atmaksāt Covid-19 pandēmijas laikā izsniegtos grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai 5,535 miljonu eiro apmērā, aģentūrai LETA pavēstīja VID pārstāvji.

Veselība Saslimstība ar gripu turpina pieaugt - SPKC

Pagājušās nedēļas (18.12. – 24.12.) gripas, Covid-19 un citu akūtu augšējo elpceļu infekciju (AAEI) monitoringa rezultāti uzrāda inficēto un arī stacionēto Covid-19 pacientu skaita stabilizāciju. Saslimstība ar gripu turpināja pakāpeniski pieaugt, bet pagaidām vēl nav pārsniegusi epidēmisko sliekšņa līmeni, informēja VS.LV Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).