• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Palielinājies Rīgas 1. slimnīcas apgrozījums

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 03:00, 24.08.2023


Rīgas 1.slimnīcas apgrozījums pirmajā pusgadā bija 14,2 miljoni eiro jeb par 6% vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā, kad tas bija 13,4 miljoni eiro.


Foto: LETA

Ņemot vērā sarežģīto ģeopolitisko situāciju, pieaugušās energoresursu cenas, augsto inflāciju, kā arī to, ka iestādei netika kompensēti izmaksu pieaugumi, slimnīca bija prognozējusi, ka šī gada pirmo pusgadu noslēgs ar zaudējumiem 363 000 eiro apmērā. Tomēr, pēc kontrolētas ekonomiskās, saimnieciskās, finansiālās darbības, slimnīca pabeidza pusgadu ar peļņu 6783 eiro, informēja Rīgas 1.slimnīcas valdes priekšsēdētāja Natālija Zlobina.

Viņa atzīmēja, ka primāri visos ieņēmumos slimnīca ir pārsniegusi gan valsts apmaksāto, gan maksas pakalpojumu skaitu, kā rezultātā tās apgrozījums pieaudzis par 6%.

Pusgada laikā slimnīca arī veikusi dažādus pasākumus izmaksu optimizācijai, piemēram, vietās, kur tas bija iespējams, atslēdza āra apgaismojumu vai aprīkoja ar kustību sensoriem, daļu lampu nomainīja uz LED un tamlīdzīgi. Rezultātā elektroenerģijas patēriņu izdevies samazināt par 15%, siltumenerģijas patēriņu - par 13%, bet ūdens un kanalizācijas patēriņu - par 5%.

Tāpat pēc Zlobinas paustā slimnīcai izdevies palielināt atalgojumu visam personām, neskatoties uz to, ka iepriekšējais atalgojuma apmērs jau atbilda Ministru kabineta noteikumiem. Attiecīgi ārstniecības personām atalgojums palielinājās par 10-20%, bet pārējiem - par 7-10%.

Rīgas 1.slimnīca Centrālā finanšu un līgumu aģentūrai (CFLA) ir arī iesniegusi un saņēmusi apstiprinājumu 3 projektiem, kas saistīti ar ģimenes ārstu prakses darba vides uzlabošanu.

Papildu slimnīca ir arī paplašinājusi speciālistu klāstu. Piemēram, Kardioloģijas un internās medicīnas klīnikā tagad strādā arī aritmologs un kardioķirurgs. Tāpat ir ieviesti jauni pakalpojumi - kardioversijas procedūra, kas tiek izmantota sirds ritma atjaunošanai, un asins gāzu analīze, kas nepieciešama pacientiem ar hroniskām plaušu saslimšanām, kā arī Covid-19 saslimšanas gadījumā.

Uzsākta arī multidisciplināra Mazā iegurņa slimību ārstēšanas centra darbība, paplašināts Kardioloģijas un internās medicīnas klīnikas pakalpojumu piedāvājums. Magnētiskās rezonanses izmeklējumi tiek veikti jau ar divām iekārtām - jaunā "Philips" magnētiskās rezonanses iekārta nodrošina īsāku izmeklējuma laiku, ir klusāka, piemērota pacientiem ar klaustrofobiju, tādējādi uzlabojot pakalpojuma pieejamību plašākam pacientu lokam.

Rīgas 1.slimnīcā, sadarbībā ar kompāniju "Tilde", radīts Baltijas valstīs pirmais mākslīgajā intelektā balstīts sarunbots ārstniecības iestādei. Pateicoties virtuālā asistenta projektam, atvieglots ārstniecības iestādes personāla darbs un uzlabota klientu apkalpošanas kvalitāte, saziņa pacientam ar ārstniecības iestādi pieejama jebkurā diennakts laikā.

Īstenotas veselības veicināšanas aktivitātes, piedāvājot rīdziniekiem plašāku informāciju, bezmaksas konsultācijas un izmeklējumus konkrētām slimībām, organizējot Psoriāzes dienu un Melanomas dienu.

Vēdera priekšējās sienas rekonstruktīvās ķirurģijas centrs tiek attīstīts, sadarbībā ar kompāniju "Medtronic" un Latvijas ķirurgu asociācijas atbalstu, lai Ķirurģijas klīnikas speciālisti varētu veikt vietējo un citu valstu ārstu apmācību - Eiropas līmeņa darbnīcas, vēdera priekšējās sienas rekonstrukcijas operācijas veikšanai ar mazinvazīvu metodi. Pirmajā pusgadā notika divu operāciju paraugdemonstrējumi Jūrmalas un Jēkabpils slimnīcu ķirurgiem.

2023.gada otrajā pusgadā slimnīca plāno iesaistīties Nacionālā veselības dienesta projektā "Veselības aprūpes pakalpojumu modeļu attīstības laboratorija", turpināt virzību uz klimata neitralitātes uzlabošanu, turpināt veselību veicinošās aktivitātes - diabēta, HOPS un psoriāzes diena, kā arī rīkot konferenci ārstiem par jaunākajām tendencēm veselības aprūpē.

Tāpat slimnīca plāno izveidot Izdegšanas sindromu centru, Psoriāzes centru, uzsākt balsenes operācijas, kā arī Atveseļošanās fonda ietvaros modernizēt ginekoloģijas un uroloģijas nodaļas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Kultūra Bungu un dūdu mūzikas grupa «Auļi» dosies tūrē pa Latviju (+VIDEO)

Reinis Suhanovs uzveduma režijas pamatā izmantojis Edvarta Virzas poēmas.