• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Īpašo bērnu vecākiem svarīga ir savlaicīga informācijas saņemšana

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 11:03, 27.04.2023


Īpašo bērnu vecākiem svarīga ir savlaicīga informācijas saņemšana par pakalpojumu iespējām, kā arī tas, lai pakalpojumi tiktu saņemti laikus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Latvijas Autisma apvienības vadītāja Līga Bērziņa.


Foto: Latvijas Autisma apvienība.

Raksturojot situāciju, Bērziņa norādīja, ka grūtības ir visos posmos, jau sākot ar to, kā tiek atpazīts tas, ka bērnam ir grūtības.

Vienlaikus Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Bērnu psihiatrijas klīnikas vadītājs Ņikita Bezborodovs akcentēja, ka viena no Latvijas problēmām darbā ar bērniem, kuriem ir dažādi psihiski un uzvedības traucējumi, ir resursu sadrumstalotība.

"Tie eksistē izolētās sistēmās, kaut kas ir veselības aprūpei, kaut kas ir sociālajai aprūpei, kaut kas izglītībai, bet mijiedarbības kontakta nav," sacīja Bezborodovs.

Jau vēstīts, ka šodien, lai apkopotu informāciju par īpašo bērnu nākotnes iespējam Latvijā un, apvienojot ekspertu pieredzi un zināšanas, iezīmētu risinājumus, kas jaunajiem pieaugušajiem varētu palīdzēt pēc iespējas veiksmīgāk iekļauties sabiedrībā, Latvijas Autisma apvienība rīko paneļdiskusiju par īpašo bērnu nākotni Latvijā.

Latvijā ir vairāk nekā 3000 bērnu, kuriem dažādu psihisku un uzvedības traucējumu dēļ - autiskā spektra traucējumi, šizofrēnija, garīgā atpalicība un citu - ir piešķirta invaliditāte, un viņiem ikdienā nepieciešams vecāku un apkārtējo atbalsts.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sabiedrība Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Sabiedrība VDD komentē «TikTok» un «Telegram» iespējamu bloķēšanu Latvijā

Lēmumam par sociālo tīklu "TikTok" un "Telegram" iespējamu bloķēšanu ir jābūt politiskam, turklāt, lai šāds risinājums būtu efektīvs, par ierobežošanu būtu jāvienojas vismaz visām trim Baltijas valstīm, šādu vērtējumu vēstulē Saeimai paudis Valsts drošības dienests (VDD).

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.