• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Atklās kampaņu: Augļi, ūdens, dārzeņi - Tavas veselības supervaroņi

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 00:46, 03.04.2023


Nākamnedēļ notiks Veselības ministrijas (VM) sabiedrības informēšanas kampaņas "Augļi, ūdens, dārzeņi - Tavas veselības supervaroņi" atklāšanas pasākums, informēja pasākuma rīkotāji.



Latvijā bērni un pieaugušie augļus un dārzeņus lieto nepietiekamā daudzumā. Latvijas skolēnu veselības paradumu pētījuma dati liecina, ka tikai 26,8% pusaudžu vismaz reizi dienā ir ēduši augļus un 27,2% ir ēduši dārzeņus. Savukārt 23% pusaudžu norādīja, ka vismaz reizi dienā ir ēduši saldumus, bet 6,2% vismaz reizi dienā ir dzēruši saldinātos bezalkoholiskos dzērienus.

Atklās informatīvu kampaņu bērniem un viņu vecākiem par veselīgu uzturu

Līdz ar to VM 2023.gada aprīlī un maijā īstenos sabiedrības informēšanas kampaņu, lai izglītotu skolas vecuma bērnus un viņu vecākus par dārzeņu, augļu un ogu nozīmi uzturā, ūdens lietošanu ikdienā, par veselīgām un viegli pagatavojamām uzkodām un regulāru maltīšu nozīmi, īpaši uzsverot brokastošanas nozīmi, tādējādi veicinot veselīgu uztura paradumu veidošanos.

Pasākuma laikā tiks sniegta informācija par veselīga uztura principiem, praktiski piemēri veselīga uztura paradumu ieviešanai ģimenē, piemēram, kā iekļaut rekomendētās piecas porcijas dārzeņu, augļu un ogu ikdienas ēdienreizēs, dzert vairāk ūdeni, aizstāt neveselīgu našķēšanos ar veselīgām uzkodām, kā arī veicināt regulāru un pilnvērtīgu brokastu ēšanu jauniešu vidū.

Diskusija piedalīsies VM parlamentārā sekretāre Ilze Ortveina, kampaņas ekspertes un sertificētas uztura speciālistes Līga Balode un Lizete Puga, kampaņas vēstneši Intars un Zanda Rešetini ar ģimeni.

Pasākums norisināsies 5.aprīlī, no plkst.13 līdz plkst.14.30 "Gemoss" semināru zālē, Mūkusalas ielā 73. Pasākuma tiešraidi varēs vērot VM "Facebook" kontā un portālos "Delfi.lv" un "mammamuntetiem.lv".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.