• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bērnu mentālās veselības nedēļā lekcijām bijis rekordliels skatījums

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 20:27, 13.03.2023


Bērnu mentālās veselības nedēļā "Runā ar mani" rīkotās lekcijas noskatījās vairāk nekā 30 000 skatītāju, informēja pasākuma rīkotāji.


Ilustratīvs foto.

Pasākumi norisinājās no 6. līdz 12.martam, un to mērķis bija izglītot vecākus un atbalsta personas par bērnu mentālo veselību, kā arī informēt par resursiem, kur rast palīdzību Latvijā.

Skatītājiem tika piedāvātas 14 bezmaksas lekcijas par dažādām tēmām. Piemēram, speciālistes Viktorija Ozola stāstīja par sarežģītām tranzītsituācijām bērnudārza vecumā, bet Viduskurzemes pamatskolas - attīstības centra direktore Ināra Oļena informēja par efektīvām metodēm skolotāja un skolēna labbūtībai. Šogad pirmo reizi bija arī klīniskā psiholoģe Simona Raize, kura specializējas darbā ar bērniem un novadīja lekciju, kā bērnos atpazīt UDHS.

Tāpat Latvijas Ģimenes plānošanas un seksuālās veselības asociācijas "Papardes zieds" valdes priekšsēdētāja Iveta Ķelle stāstīja par bērnu seksuālo attīstību, savukārt, centra "Dardedze" konsultatīvās daļas vadītāja Janeta Bokaldere vērsa uzmanību uz to, kāda var būt kaitējoša seksuāla uzvedība bērnu vidū. Grūtnieču, zīdaiņu un bērnu speciāliste Zane Zolmane pastāstīja par rūpēm un miega kvalitāti grūtniecēm un mammām, bet dūla, zīdīšanas konsultante un topošā psiholoģe Līga Vasara-Brakmane ieskatījās grūtniecības, dzemdību un pēcdzemdību perioda ietekmē uz bērna un vecāku attiecībām. Tikmēr psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas ārste - psihoterapeite Madara Pumpure pastāstīja par emocijām un to ietekmi uz bērna fizisko veselību.

Kopumā laikā, kad norisinājās Bērnu mentālās veselības nedēļa, biedrības "Debesmanna" "Facebook" lapu apmeklēja vairāk nekā 50 000 cilvēku, tostarp organizācijas no dažādām pasaules valstīm. Piedāvātās lekcijas un sarunas nedēļas laikā noskatījās vairāk nekā 30 000 skatītāju.

Lai arī pasākumi jau aiz muguras, līdz marta beigām turpināsies izsole gleznām "Runā ar mani" biedrības "Debesmanna" "Facebook" profilā. Māksliniece Laura Juhņeviča kopā ar rakstniecēm Lauru Vinogradovu un Zani Zustu, Gati Smidrovski no biedrības "Tēvi", Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Infekciju kontroles dienesta vadītāju Danu Isarovu, mūziķi Martu Grigali un TV personību Valdi Melderi radīja divas lielizmēra gleznas topošā Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centra telpu iekārtošanas atbalstam. Izsolē iegūtie līdzekļi tiks nodoti Bērnu slimnīcas fondam, kas tālāk līdzekļus novirzīs BKUS.

Paredzēts, ka nākamā Bērnu mentālās veselības nedēļā notiks 2024.gada 4.-10.martā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Veselība «Veselības centrs 4» sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības

SIA "Veselības centrs 4" sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības Rīgā, kur blakus esošajām iestādes ēkām taps daudzfunkcionāls medicīnas centrs.

Veselība Ģimenes ārstu asociācijas atšķirīgi vērtē VM priekšlikumus

Abas ģimenes ārstu asociācijas atšķirīgi vērtē Veselības ministrijas (VM) priekšlikumus primārās veselības aprūpes stiprināšanai, kas iekļauti saskaņošanai iesniegtajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Farmaceite: Latvijas cilvēkiem pavasarī jāveido vitamīnu komplekss (+VIDEO)

Tāpat nepieciešamības gadījumā talkā var nākt papildu uztura bagātinātāju uzņemšana.

Lasiet arī

Sabiedrība Veselības digitalizācijas aizkulisēs: aptauju dati kļūs pieejami pētniekiem

Informācija par mūsu cilvēku analīzēm būs zināma arī ārvalstīs, Veselības ministrija sola datus paturēt anonīmus.

Veselība Vasarā divkāršojies bērnu nelaimes gadījumu skaits

Jūnijā apdrošināšanas sabiedrībā ERGO pieteikts par 60% vairāk bērnu nelaimes gadījumu apdrošināšanas atlīdzību nekā gada aukstajos mēnešos. Arī pērn tieši vasaras brīvlaiks - jūnijs, jūlijs un augusts - bērniem bijis vistraumatiskākais periods. 38% no visiem nelaimes gadījumiem, kas 2022.gadā notikuši ar bērniem, apdrošināšanas atlīdzībām pieteikti šajos mēnešos.

Veselība Notiks partiju sarunas par veselības politikas jautājumiem

Šo ceturtdien plānotas "Jaunās vienotības" (JV) organizētas partiju sarunas par veselības politikas jautājumiem.

Veselība Latvijā sākas nieru veselības nedēļa

Šodien ar devīzi "Noskaidro savu nieru veselību!" sākas ikgadējā Nieru veselības nedēļa, ko organizē Latvijas Nefrologu asociācija un Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS), informē pasākuma rīkotāji.