• Mirta,
  • Ziedīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vakcīnu ir tik daudz kā nekad nav bijis

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 18:18, 01.03.2023


Latvija nevar atteikties no centralizētiem iepirkumiem.



“Naudas ir tik daudz kā nekad nav bijis, ļoti daudz naudas”. Šīs slavenais Kariņa izteiciens jau iekļuvis tautas folklorā. Pārfrāzējot klasiķi, varam teikt, ka ari Covid-19 vakcīnu ir tik daudz, kā nekad nav bijis!

Saeimas opozīcijas deputāti ir uzdevusi dažus jautājumus Veselības ministrijai par līdz šim veikto un šogad plānoto Covid-19 vakcīnu iepirkumu. Un izrādās, ka arī šogad galvena problēma – ko iesākt ar milzīgo skaitu vakcīnu devām?

2023.gada plānot saņemt 10 868 237 devas, bet no tiem jau saņemtās 8 503 275 devas! “Latvija iegādājās vakcīnas EK vienotā iepirkuma ietvaros uz tādiem pat līguma nosacījumiem kā citas Eiropas Savienības (turpmāk – ES) dalībvalstis, atbilstoši cerību līguma (Advance Procurement Agreement, APA), ko noslēgusi EK ar vakcīnu ražotāju nosacījumiem”, - skaidro LR Veselības ministre L. Menģelsone. Cik var saprast no ministres atbildēm, noslēgtie līgumi faktiski neparedz dalībvalsts vienpersonisku atkāpšanos, proti – valsts nevar atteikties no iepirktiem devām, par kuriem pārsvarā notiek priekšapmaksa.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Farmaceite: Latvijas cilvēkiem pavasarī jāveido vitamīnu komplekss (+VIDEO)

Tāpat nepieciešamības gadījumā talkā var nākt papildu uztura bagātinātāju uzņemšana.

Veselība Lielbritānijas parlamentā sākušās debates par pakāpenisku smēķēšanas aizliegumu

Lielbritānijas parlaments otrdien sācis debates par premjerministra Riši Sunaka virzīto likumprojektu, kura mērķis ir pakāpeniski izskaust smēķēšanu.

Veselība VM izstrādās jaunu onkoloģijas plānu

Veselības ministrija (VM) iecerējusi izstrādāt jaunu onkoloģijas plānu, sākotnēji izvērtējot esošo situāciju un izaicinājumus, otrdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēdē pavēstīja Veselības aprūpes departamenta direktore Sanita Janka.

Veselība Ginekoloģes: sievietes mazāk apmeklē speciālistus zemā pašvērtējuma dēļ

Viens no iemesliem, kādēļ sievietes mazāk apmeklē medicīnas speciālistus, ir zems pašvērtējums, uzskata ginekoloģes Vija Veisa un Kristīne Pčolkina.

Lasiet arī

Veselība Pieaug stacionēto Covid-19 pacientu skaits

Pagājušajā nedēļā Latvijas slimnīcās stacionēti 307 Covid-19 pacienti, kas ir par 35 pacientiem vairāk nekā nedēļu iepriekš, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Profesors: Masveida masku nēsāšana šobrīd nav nepieciešama

Masveida masku nēsāšana, lai pasargātu sevi un apkārtējos no inficēšanās ar Covid-19, šobrīd nav nepieciešama, šādu vērtējumu aģentūrai LETA pauda Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītājs, profesors Ģirts Briģis.

Veselība Pieaug mirstība no Covid-19

Pagājušajā nedēļā stacionēti 226 Covid-19 pacienti. Riska grupu pacienti aicināti vakcinēties.

Sabiedrība Infektologs nākamo Covid-19 vilni sagaida pēc pāris mēnešiem

Nākamo Covid-19 izplatības vilni Latvijā var gaidīt pēc pāris mēnešiem, šorīt LTV "Rīta panorāmā" prognozēja infektologs Uga Dumpis.