• Alfs,
  • Bernadeta,
  • Mintauts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Antibiotikas ir un būs. Var pagatavot arī uz vietas aptiekā

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 18:15, 03.01.2023


Zāļu valsts aģentūra mierina iedzīvotājus.



Ņemot vērā iedzīvotāju raizes un signālus par bērniem paredzēto antibiotiku (suspensiju) iegādi un pieejamību Latvijā, Zāļu valsts aģentūra jau kopš šī gada 14.novembra aktīvi seko līdzi situācijai. Cita starpā Aģentūra pieprasa zāļu lieltirgotavām katru darba dienu iesniegt informāciju par iepriekšējā dienā aptiekām piegādātajām antibiotikām un seko visiem datiem par šo zāļu pieejamību Latvijā.
No saņemtās informācijas secināms, ka antibiotiku piegādes Latvijai tiek veiktas un lieltirgotavas aptiekām piegādā bērniem paredzētās antibiotikas. Vienlaikus, ņemot vērā sezonālo ietekmi un līdz ar to paaugstināto pieprasījumu pēc šīm zālēm šobrīd, redzam arī, ka ir brīži, kad pieprasījums pēc antibiotikām pārsniedz piegāžu apjomus. Tādēļ Aģentūra ik dienas uzrunā arī zāļu reģistrācijas apliecības īpašniekus un izsniedz komersantiem vēl papildus atļaujas izplatīt antibiotikas, lai pēc iespējas labāk nodrošinātu zāļu pieejamību pacientiem.

Katrā situācijā, kad kādas zāles nav iespējams iegādāties savlaicīgi, t.sk. pasūtīt aptiekā izgatavojamas zāles vai Latvijā nereģistrētas zāles, pacientam ir svarīgi sazināties ar ārstu, lai izvērtētu citas alternatīvas.
Tāpat bērniem paredzētas antibiotikas ir iespējams pagatavot uz vietas aptiekā. Par šādu iespēju iesakām jautāt jebkurā aptiekā. Aptiekas sadarbojas un, ja arī kāda aptieka neizgatavo zāles uz vietas, tā var lūgt šīs zāles izgatavot citai aptiekai un tādējādi sagādāt iedzīvotājiem nepieciešamās zāles.

Zāļu valsts aģentūra tīmekļvietnē ir pieejama "Aptieku karte", kurā var ērti meklēt sev tuvāko aptieku. Kad ir nepieciešamās konkrētās zāles, bet ir raizes par to pieejamību, ir iespējams ērti sazināties šajā jautājumā pa tālruni ar tuvāko aptieku. Konkrētas aptiekas kontaktus var viegli atrast Aptieku kartē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Pērn par kaitējumu veselībai izmaksāti vairāk nekā 1,3 miljoni eiro

Pagājušajā gadā Ārstniecības riska fonds par kaitējumu veselībai pieņēmis lēmumu izmaksāt atlīdzību kopumā vairāk nekā 1,3 miljonu eiro apmērā, aģentūra LETA noskaidroja Veselības inspekcijā (VI).

Veselība Seniori un viņu tuvinieki tiks mācīti, kā tikt galā ar demenci (+VIDEO)

"Tā ir slimība, kuru biežāk nevar izārstēt, bet var iemācīties ar to sadzīvot".

Veselība Ko darīt, ja sāp mugura: iesaka speciālisti (+VIDEO)

Starpskriemeļu diskiem, muskuļiem, fascijām, locītavu saitēm un galu galā – arī smadzenēm – ūdens ir ļoti nepieciešams.

Veselība Apmēram katrs septītais lieto alkoholu no rītiem pēc smagām ballītēm (+VIDEO)

Gandrīz divas trešdaļas "slimnieku" jeb 65% dzer daudz ūdens.

Lasiet arī

Ekonomika Valdošā koalīcija nesteidzas samazināt PVN zālēm

Veselības ministrija (VM) zāļu cenu samazināšanas plānā sola apsvērt vēl vairāk samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) recepšu zālēm, taču konkrētākas diskusijas un aprēķini par iespējām gaidāmi vēlāk, kad valdošā koalīcija šogad spriedīs par plašākām izmaiņām nodokļos, trešdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas un Sociālo un darba lietu komisijas kopsēdē klāstīja ministrijas pārstāvji.

Sabiedrība Farmaceitu protests: «Veselības ministrija nav definējusi prioritātes» (+VIDEO)

Piecenojumi šobrīd nav tik lieli, lai sniegtu cilvēkiem jūtamu zāļu cenu samazinājumu, pauž LFAA.

Veselība Farmaceits: «iesaldētas» zāles var kaitēt pacientiem (+VIDEO)

Recepšu vai bezrecepšu preparāts, par katru ir svarīgi zināt, kādā temperatūrā tas jāuzglabā.

Sabiedrība Abu Meri: lielās aptieku ķēdes publiski biedē sabiedrību

Lielās aptieku ķēdes publiski biedē sabiedrību, ka mazās aptiekas neizdzīvos, kamēr Veselības ministrija (VM) ar mazo aptieku pārstāvjiem jau konstruktīvi strādā, lai pārmaiņu rezultātā aptiekas, īpaši mazās, ne tikai pastiprinātu savu neatkarību, bet arī veicinātu farmaceita lomas vietu un nozīmi visā veselības aprūpes sistēmā, sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).