Vismaz Bērnu slimnīcā nemainīs Covid-19 testēšanas kārtību

Veselība
LETA 21:04, 28.12.2022 0

No nākamā gada Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) nemainīs Covid-19 testēšanas kārtību, kā arī ir noteikti ierobežojumi apmeklētājiem gripas epidēmijas dēļ, informēja BKUS Komunikācijas daļas speciāliste Ilze Olšteina.

 

Tā kā no nākamā gada 1.janvāra valstī mainās Covid-19 testēšanas algoritms, kas paredz, ka bērnu vecuma pacientiem no valsts budžeta tiks apmaksāta testu veikšana tikai stacionārā, Bērnu slimnīcā netiek mainīta līdzšinējā kārtība.

Pacientiem, kuri ierodas uz plānveida ārstniecības pakalpojumiem Bērnu slimnīcas stacionārā, Dienas stacionārā, Rehabilitācijas un psihiatrijas dienas stacionārā̄ un Rehabilitācijas stacionārā, kā arī viņus pavadošajām personām SARS-CoV-2 Ag tests (ātrais tests) tiks veikts slimnīcā uz vietas.

Dodoties saņemt pakalpojumu vai konsultāciju uz Bērnu slimnīcas Ambulatoro veselības centru jeb poliklīniku, veikt Covid-19 testu nebūs nepieciešams. Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļā testēšanas kārtība paliek nemainīga, tā noteikta atbilstoši Slimības profilakses un kontroles centra algoritmam, ņemot vērā pacienta simptomus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.