• Nameda,
  • Ritvaldis,
  • Visvaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Stradiņa slimnīca neprognozē ārkārtēju Covid-19 pacientu pieplūdumu

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 15:58, 04.12.2022


Skatoties uz kopējo infekcijas izplatību Latvijā, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) šobrīd neprognozē ārkārtēju Covid-19 pacientu pieplūdumu, aģentūrai LETA pavēstīja PSKUS Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Janita Veinberga.


Foto: LETA

Patlaban PSKUS ārstējas 48 pacienti ar apstiprinātu Covid-19 infekciju. Trīs pacientiem Covid-19 infekcija ir pamatdiagnoze, un viena pacienta slimības gaita vērtējama kā smaga. Pārējo 45 pacientu stacionēšanas primārs iemesls ir citas veselības problēmas, proti, Covid-19 infekcija ir kā blakus diagnoze.

Visi 48 pacienti ir cilvēki senioru gados, tādēļ PSKUS uzsver vakcinācijas nepieciešamību tieši senioriem, cilvēkiem ar hroniskajām saslimšanām, novājinātu imunitāti, tiem, kam gaidāmas plānveida operācijas vai kādi invazīvi izmeklējumi.

Runājot par slimnīcas darbiniekiem, Veinberga informēja, ka šobrīd slimības prombūtnē ir 16 kolēģu, kuriem konstatēta Covid-19 infekcija.

PSKUS saglabā visus noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus un aicina pacientus veikt pamata vai balasta vakcināciju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Farmaceite: Latvijas cilvēkiem pavasarī jāveido vitamīnu komplekss (+VIDEO)

Tāpat nepieciešamības gadījumā talkā var nākt papildu uztura bagātinātāju uzņemšana.

Veselība Lielbritānijas parlamentā sākušās debates par pakāpenisku smēķēšanas aizliegumu

Lielbritānijas parlaments otrdien sācis debates par premjerministra Riši Sunaka virzīto likumprojektu, kura mērķis ir pakāpeniski izskaust smēķēšanu.

Veselība VM izstrādās jaunu onkoloģijas plānu

Veselības ministrija (VM) iecerējusi izstrādāt jaunu onkoloģijas plānu, sākotnēji izvērtējot esošo situāciju un izaicinājumus, otrdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēdē pavēstīja Veselības aprūpes departamenta direktore Sanita Janka.

Veselība Ginekoloģes: sievietes mazāk apmeklē speciālistus zemā pašvērtējuma dēļ

Viens no iemesliem, kādēļ sievietes mazāk apmeklē medicīnas speciālistus, ir zems pašvērtējums, uzskata ginekoloģes Vija Veisa un Kristīne Pčolkina.

Lasiet arī

Sports Akcijā aicinās iedzīvotājus lifta vietā izmantot kāpnes

Lai atgādinātu par fizisko aktivitāšu nozīmīgumu ikdienā, šodien norisinās akcija "Diena bez lifta 2024", aģentūru LETA informēja Latvijas Tautas sporta asociācija.

Sabiedrība Kultūras ministre pērn deklarējusi ap 66 000 eiro ienākumus

Kultūras ministre Agnese Logina (P) pērn deklarējusi ienākumus 66 180 eiro apmērā, kas ir par aptuveni 22 500 eiro vairāk nekā 2022.gadā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta publiskotā amatpersonas deklarācija.

Sabiedrība Aizputē nojauks ugunsdzēsēju depo, iedzīvotāji raksta protesta vēstules

“Viss tieši tā, kā izskatījās padomju laikā; šajā ziņā – īstens vēstures objekts”.

Pasaule Vācijā universitātes bibliotēkā policija nošauj agresīvu vīrieti ar mačeti

Manheimas universitātes bibliotēkā otrdienas vakarā iekļuva agresīvs vīrietis ar mačeti, kuru sašāva policija un viņš no ievainojumiem vēlāk nomira slimnīcā.