• Jadviga,
  • Laura
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā atklāj jaunu operāciju zāli

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 21:16, 01.12.2022


Ceturtdien Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventpspilī atklāta jaunizbūvētā operāciju zāle, kas aprīkota plānveida ķirurģisko operāciju veikšanai, tai skaitā ginekoloģiskā un otolaringoloģiskā profila operācijām, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Rudzroga.


Publicitātes foto.

Būtiski, ka jaunajā operāciju zālē izbūvēta atsevišķa ieeja, nodrošinot nepieciešamos sanitārepidemioloģiskos apstākļus, lai to varētu izmantot arī kā operāciju zāli Covid-19 vai citiem infekciozajiem slimniekiem. Tā ir ceturtā operāciju zāle slimnīcā.

Rudzroga skaidro, ka jaunizbūvētā operāciju zāle ir aprīkota ar mūsdienīgām ķirurgu un anesteziologu konsolēm, anestēzijas iekārtu, galdiem un operācijas dubultlampu ar trīs endoskopijas monitoriem, kas ļaus operācijās piedalīties arī asistentiem. Patlaban Ventspils slimnīcā tiek veiktas ķirurģiskā, traumatoloģiskā, ginekoloģiskā, mugurkaula ķirurģijas, otolaringoloģskā un oftalmoloģiskā profila operācijas.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis norādīja, ka slimnīca attīstās gan infrastruktūras ziņā, gan piesaistot speciālistus, kas ir būtiski priekšnosacījumi kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanā. Piesaistot speciālistus, tiek paplašināts sniegto pakalpojumu loks, līdz ar to reģiona iedzīvotājiem nepieciešamie veselības aprūpes pakalpojumi ir pieejami tuvāk dzīvesvietai. Ar to skaidrojams arī pieaugošais Ventspils slimnīcā veikto operāciju skaits.

Vienlaikus ar operāciju zāles atklāšanu, slimnīcas valdes priekšsēdētājs klātesošos iepazīstināja ar jauno Ginekoloģijas un dzemdību bloka vadītāju Sergeju Tarasovu.

Ventspils pašvaldības domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs ("Latvijai un Ventspilij") pauda gandarījumu, ka slimnīca veiksmīgi īsteno infrastruktūras attīstības projektus, nodrošinot gan personālam, gan pacientiem mūsdienīgu vidi, telpas un aprīkojumu! "Mēs kā pašvaldība finansējam Cilvēkresursu attīstības programmu, piešķirot jaunajiem speciālistiem pašvaldības stipendijas un dzīvokļus, lai profesionāli ārsti būtu pieejami ventspilniekiem," norādīja Blumbergs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Ginekoloģes: sievietes mazāk apmeklē speciālistus zemā pašvērtējuma dēļ

Viens no iemesliem, kādēļ sievietes mazāk apmeklē medicīnas speciālistus, ir zems pašvērtējums, uzskata ginekoloģes Vija Veisa un Kristīne Pčolkina.

Veselība Pērn Latvijā veikti 210 klīniskie pētījumi

Latvijā pagājušajā gadā kopumā veikti 210 klīniskie pētījumi, teikts Veselības ministrijas (VM) saskaņošanai iesniegtajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība BKUS valdes priekšsēdētājs: 60% bērnu nebija jāved uz slimnīcu (+VIDEO)

"Ir iespēja konsultēties pa telefonu ar pediatru attālinātā vizītē".

Veselība Latvijā ar demenci slimo ap 8500 cilvēki

Latvijā ar demenci slimo ap 8500 cilvēki, informēja Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrā (RPNC).

Lasiet arī

Pasaule Nīderlandes premjers gatavs Ukrainas vajadzībām pirkt «Patriot» no citām valstīm

Nīderlandes premjerministrs Marks Rite piedāvājis iegādāties no sabiedrotajiem pretgaisa aizsardzības sistēmas "Patriot", lai tās pēc tam nodotu Ukrainai, vēsta laikraksts "The Guardian".

Sports TTT Rīga un RSU basketbolistes sāk cīņu par Latvijas čempiontitulu

"TTT Rīga" un "Rīgas Stradiņa universitātes" (RSU) basketbolistes šodien uzsāks ciņu par Latvijas sieviešu basketbola čempionāta zelta godalgām.

Ekonomika Lietotas prēces un lēta pārtika: Latvijā ir slikti patēriņa paradumi (+VIDEO)

Palielinājies to iedzīvotāju skaits, kuri ikdienā izvēlas plastmasas iepakojumus.

Sabiedrība Iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs

Saeima: Nekustamā īpašuma nodokļa maksājumiem tiks izmantota fiskālā kadastrālā vērtība, kas paliks līdzšinējā apmērā.