• Bārbala,
  • Līksma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā atklāj jaunu operāciju zāli

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 21:16, 01.12.2022


Ceturtdien Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventpspilī atklāta jaunizbūvētā operāciju zāle, kas aprīkota plānveida ķirurģisko operāciju veikšanai, tai skaitā ginekoloģiskā un otolaringoloģiskā profila operācijām, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Rudzroga.


Publicitātes foto.

Būtiski, ka jaunajā operāciju zālē izbūvēta atsevišķa ieeja, nodrošinot nepieciešamos sanitārepidemioloģiskos apstākļus, lai to varētu izmantot arī kā operāciju zāli Covid-19 vai citiem infekciozajiem slimniekiem. Tā ir ceturtā operāciju zāle slimnīcā.

Rudzroga skaidro, ka jaunizbūvētā operāciju zāle ir aprīkota ar mūsdienīgām ķirurgu un anesteziologu konsolēm, anestēzijas iekārtu, galdiem un operācijas dubultlampu ar trīs endoskopijas monitoriem, kas ļaus operācijās piedalīties arī asistentiem. Patlaban Ventspils slimnīcā tiek veiktas ķirurģiskā, traumatoloģiskā, ginekoloģiskā, mugurkaula ķirurģijas, otolaringoloģskā un oftalmoloģiskā profila operācijas.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis norādīja, ka slimnīca attīstās gan infrastruktūras ziņā, gan piesaistot speciālistus, kas ir būtiski priekšnosacījumi kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanā. Piesaistot speciālistus, tiek paplašināts sniegto pakalpojumu loks, līdz ar to reģiona iedzīvotājiem nepieciešamie veselības aprūpes pakalpojumi ir pieejami tuvāk dzīvesvietai. Ar to skaidrojams arī pieaugošais Ventspils slimnīcā veikto operāciju skaits.

Vienlaikus ar operāciju zāles atklāšanu, slimnīcas valdes priekšsēdētājs klātesošos iepazīstināja ar jauno Ginekoloģijas un dzemdību bloka vadītāju Sergeju Tarasovu.

Ventspils pašvaldības domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs ("Latvijai un Ventspilij") pauda gandarījumu, ka slimnīca veiksmīgi īsteno infrastruktūras attīstības projektus, nodrošinot gan personālam, gan pacientiem mūsdienīgu vidi, telpas un aprīkojumu! "Mēs kā pašvaldība finansējam Cilvēkresursu attīstības programmu, piešķirot jaunajiem speciālistiem pašvaldības stipendijas un dzīvokļus, lai profesionāli ārsti būtu pieejami ventspilniekiem," norādīja Blumbergs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Veselība «Veselības centrs 4» sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības

SIA "Veselības centrs 4" sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības Rīgā, kur blakus esošajām iestādes ēkām taps daudzfunkcionāls medicīnas centrs.

Veselība Ģimenes ārstu asociācijas atšķirīgi vērtē VM priekšlikumus

Abas ģimenes ārstu asociācijas atšķirīgi vērtē Veselības ministrijas (VM) priekšlikumus primārās veselības aprūpes stiprināšanai, kas iekļauti saskaņošanai iesniegtajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Farmaceite: Latvijas cilvēkiem pavasarī jāveido vitamīnu komplekss (+VIDEO)

Tāpat nepieciešamības gadījumā talkā var nākt papildu uztura bagātinātāju uzņemšana.

Lasiet arī

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Sabiedrība Karavīri apguvuši dronu operatora specialitāti

Aizsardzības ministrija aicina jauniešus līdz šī gada 15.jūnijam brīvprātīgi pieteikties valsts aizsardzības dienestam.