• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tiešsaistes lekcijā topošie vecāki uzzinās par dzemdību norisi

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 18:02, 29.11.2022


Tiešsaistes lekcijā topošie vecāki varēs rast atbildes uz interesējošiem jautājumiem gan par sagatavošanos dzemdībām, gan par dzemdību norisi, informēja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Dana Bileskalne.



Paredzēts, ka bezmaksas lekcijas laikā topošie vecāki tiksies ar Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas vecāko vecmāti Baibu Mincenbergu, lai uzzinātu un saņemtu atbildes uz sev aktuālajiem jautājumiem.

Vecmāte ir speciālists, kurš topošajiem vecākiem palīdz ne tikai profesionāli, bet arī ar sirdi, ir līdzās gan pirms dzemdībām, gan sagaidot mazulīti, gan arī palīdzot jaunajiem vecākiem pielāgoties bērniņa ienākšanai ģimenē.

Mincenberga sarunas laikā stāstīs par to, kad ir laiks doties uz dzemdību nodaļu, ko ņemt līdzi, dodoties uz dzemdībām, dzemdību norisi un dzemdību sāpju remdēšanas paņēmieniem.

Tāpat viņa stāstīs ar atšķiras fizioloģiskas dzemdības no ķeizargrieziena, par partnera lomu dzemdībās, piemērotu un drošu vidi mazulim, kā arī pēcdzemdību periodu.

Topošajiem vecākiem tiks piedāvāts arī video ieskats Dzemdību nodaļā, lai radītu drošības sajūtu un sniegtu pēc iespējas skaidrāku priekšstatu - kā izskatās vieta, kur notiek dzimst mazuļi.

Tikšanās tiek organizēta Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta "Vietējās sabiedrības veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Talsu novadā" laikā.

Pasākums notiks 12.decembrī plkst.15 tiešsaistes platformā "Zoom".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Veselība «Veselības centrs 4» sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības

SIA "Veselības centrs 4" sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības Rīgā, kur blakus esošajām iestādes ēkām taps daudzfunkcionāls medicīnas centrs.

Veselība Ģimenes ārstu asociācijas atšķirīgi vērtē VM priekšlikumus

Abas ģimenes ārstu asociācijas atšķirīgi vērtē Veselības ministrijas (VM) priekšlikumus primārās veselības aprūpes stiprināšanai, kas iekļauti saskaņošanai iesniegtajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Farmaceite: Latvijas cilvēkiem pavasarī jāveido vitamīnu komplekss (+VIDEO)

Tāpat nepieciešamības gadījumā talkā var nākt papildu uztura bagātinātāju uzņemšana.

Lasiet arī

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).