• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Gribu palīdzēt mammai, aizejot pensijā viņa NEKO NEGRIB?

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 17:01, 25.11.2022


Mana mamma nesen aizgāja pensijā, viņa dzīvoja ļoti aktīvu dzīvesveidu, vienmēr bija sabiedrības dvēsele. Kaut gan viņa saka, ka no visa vēlas atpūsties, dīkais laiks ievedusi viņu tādā kā depresijā. Turklāt pēc smagiem dārza darbiem, viņai acī plīsa radzene un uz brīdi viņa ar vienu aci neredzēja, tas pasliktināja viņas noskaņojumu vēl vairāk. Uztaisīja operāciju, turklāt veiksmīgi, redze lēnām atgriežas. Kā lai viņai palīdz izkāpt no šī “neko negribu” perioda?
Evelīna


Arī pensijas vecumā var darīt dažādas nerātnības!!!

No „neko negribu” stāvokļa var ātri tikt vaļā, jo ir dažādas lietas, kas aizrauj un uzlabo garastāvokli – lasīšana, interesanta televīzijas programma, koncerts, kino vai teātris. Pats galvenais, lai cilvēkam apkārt ir draugi vai tuvinieki, kas neļauj justies vienai.

Mums jāpriecājas, ka protam draudzēties, tādēļ par draugiem nevajadzētu aizmirst. Pasaulē ir kultūras, kas nemaz nemāk draudzēties. Tā ir liela māksla. Un īsti draugi nekad neatstās cilvēku vienu tādā depresīvā noskaņojumā, bet centīsies atrast atslēgu, lai noskaņojumu uzlabotu. Ja cilvēks pēc būtības ir sabiedrības dvēsele, tad esmu pārliecināta, ka šādi draugi viņam ir.

Tāpat pagastā vai pilsētā noteikti ir kāda biedrība vai organizācija, kas pulcē ap sevi domubiedrus. Ir vērts painteresēties, ko viņi dara un varbūt kaut kas uzrunās arī viņu. Piemēram, mūsu novadā ir fantastiska vadība, kas palīdz, sponsorē un atbalsta jebkādus pasākumus, ko ierosina pensionēti ļaudis.

Tuviniekiem ir jārunā ar cilvēku par hobijiem. Tādiem noteikti jābūt un tie ir neatņemama dzīves daļa cilvēkiem visos vecumos. Un, ja dārza darbi ir hobijs, tad attiecīgi ar tādu pieeju uz dārzu arī jāiet. Nevajadzētu pārpūlēties, bet darīt visu ar mēru. Ja ir sākusies kāda acu pataloģija pēc dārza darbiem, tas nenozīmē, ka no sava hobija ir jāatsakās pavisam. Ir jāzina mērenība. Zinu, ka daudziem ir tā - aiziet uz dārzu un izravē nevis divas dobes, bet visas desmit, kaut gan laika ir daudz.

Tomēr, ja šāds stāvoklis, ka - neko negribas darīt - turpinās divus, trīs vai vairāk mēnešus pēc aiziešanas pensijā, tad gan vajadzētu doties pie ģimenes ārsta un kopā ar viņu izvērtēt nepieciešamību apmeklēt kāda cita speciālista konsultāciju. Galvenais nekautrēties, bet darīt kaut ko situācijas labā.

Ģimenes ārste Guna Poikāne


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Veselība «Veselības centrs 4» sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības

SIA "Veselības centrs 4" sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības Rīgā, kur blakus esošajām iestādes ēkām taps daudzfunkcionāls medicīnas centrs.

Veselība Ģimenes ārstu asociācijas atšķirīgi vērtē VM priekšlikumus

Abas ģimenes ārstu asociācijas atšķirīgi vērtē Veselības ministrijas (VM) priekšlikumus primārās veselības aprūpes stiprināšanai, kas iekļauti saskaņošanai iesniegtajā informatīvajā ziņojumā.

Lasiet arī

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Kriminālziņas VID aptur PVN izkrāpēju grupējuma darbību - uzlikti aresti 58 automobiļiem

Veicot virkni operatīvo un izmeklēšanas darbību, noskaidrots, ka shēmā iesaistītie uzņēmumi no 2022.gada sākuma līdz 2023.gada beigām izvairījās no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 367 221 eiro apmērā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.