• Mirta,
  • Ziedīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pagājušajā nedēļā stacionēti divi cilvēki, kuriem konstatēta gripa

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 09:37, 24.11.2022


Aizvadītajā nedēļā Latvijā saņemti ziņojumi par diviem stacionētiem pacientiem, kuriem laboratoriski apstiprināta gripa, liecina Slimību profilakses un kontroles centra dati.


Foto: LETA

Pagājušajā nedēļā saņemta informācija no 39 ģimenes ārstu praksēm, kurās no kopējā tajās vērsušos pacientu skaita 29% bija pacienti ar elpceļu infekcijām, kamēr nedēļu iepriekš - 24%.

Ģimenes ārstu prakses ziņoja par 25 klīniski apstiprinātiem gripas gadījumiem Rīgā, Jūrmalā un Daugavpilī. Vēl 69 pacientiem tika konstatēta pneimonija jeb vidēji 95,1 uz 100 000 iedzīvotājiem, kamēr nedēļu iepriekš šis rādītājs bija 59,4 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Augstāka saslimstība ar pneimoniju reģistrēta pieaugušajiem vecuma grupā virs 65 gadiem - 200,7 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Ar sūdzībām par akūtām augšējo elpceļu infekciju simptomiem pagājušajā nedēļā ģimenes ārstu praksēs vērsušies 1405 pacienti jeb vidēji 1936,2 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, kamēr nedēļu iepriekš šis rādītājs bija 1834,5 uz 100 000 iedzīvotāju.

No monitoringā iesaistītām stacionārām ārstniecības iestādēm kopumā ziņots par diviem stacionētiem gripas gadījumiem. VSIA "Bērnu klīniskā universitātes slimnīca" ziņojusi par vienu stacionētu pacientu ar gripu piecu līdz 14 gadu vecuma grupā un VSIA "Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca" ziņojusi par vienu stacionētu pacientu ar gripu vecuma grupā virs 65 gadiem.

Kopā no monitoringa iesaistītājām slimnīcām saņemti 82 ziņojumi par stacionētajiem pacientiem ar Covid-19 infekciju, kamēr nedēļu iepriekš bija 80 ziņojumi.

SPKC norāda, ka Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) dati tiek analizēti citā griezumā, proti, gripa, Covid-19 un respiratori sincitiala vīrusa infekcija (RSV) ir apvienotas zem smagu akūto respiratoru infekciju (SARI) uzraudzības un ziņošana notiek, izmantojot Stacionāro ārstniecības iestāžu resursu informācijas sistēmu (SAIRIS).

Saskaņā ar SAIRIS datiem PSKUS aizvadītajā nedēļā kopā stacionēti 799 pacienti, no kuriem 24 bija ar SARI.

Tikmēr četri pacienti tika testēti uz gripu, no kuriem divi bija pozitīvi, 19 tika testēti uz SARS-CoV-2 vīrusu, no kuriem trīs jeb 15,8% bija pozitīvi. Savukārt Intensīvas terapijas nodaļā stacionēti divi SARI pacienti, bet ir reģistrēti trīs nāves gadījumi pacientiem ar SARI.

Savukārt vispārējās izglītības iestādes apmeklēja vidēji 85,4% skolēnu un pirmsskolas iestādes apmeklēja vidēji 62% reģistrēto bērnu, kamēr nedēļu attiecīgi - 88% un 63,3%.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Farmaceite: Latvijas cilvēkiem pavasarī jāveido vitamīnu komplekss (+VIDEO)

Tāpat nepieciešamības gadījumā talkā var nākt papildu uztura bagātinātāju uzņemšana.

Veselība Lielbritānijas parlamentā sākušās debates par pakāpenisku smēķēšanas aizliegumu

Lielbritānijas parlaments otrdien sācis debates par premjerministra Riši Sunaka virzīto likumprojektu, kura mērķis ir pakāpeniski izskaust smēķēšanu.

Veselība VM izstrādās jaunu onkoloģijas plānu

Veselības ministrija (VM) iecerējusi izstrādāt jaunu onkoloģijas plānu, sākotnēji izvērtējot esošo situāciju un izaicinājumus, otrdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēdē pavēstīja Veselības aprūpes departamenta direktore Sanita Janka.

Veselība Ginekoloģes: sievietes mazāk apmeklē speciālistus zemā pašvērtējuma dēļ

Viens no iemesliem, kādēļ sievietes mazāk apmeklē medicīnas speciālistus, ir zems pašvērtējums, uzskata ginekoloģes Vija Veisa un Kristīne Pčolkina.

Lasiet arī

Veselība Saslimstība ar gripu aug, bet epidēmijas vēl nav

Pagājušā nedēļā Latvijā laboratoriski apstiprināti 15 gripas gadījumi, no kuriem 6 gadījumos tika noteikta A tipa gripa un 9 gadījumos B tipa gripa. Pozitīvo testu īpatsvars uz gripu pieaudzis no 3,5% līdz 6,6%.

Veselība Slimību profilakses un kontroles centrs atgādināja potēties pret gripu (+VIDEO)

Vakcīnas pasargā no aktuālajiem slimības izraisītājiem, jo katru gadu tiek izstrādātas no jauna, atbilstoši konkrētajā sezonā cirkulējošajiem vīrusa paveidiem.

Veselība Mīts par pienu un medu ir kliedēts: ir citi padomi pret saaukstēšanos (+VIDEO)

Visbiežāk saaukstēšanās ir nekaitīga – nerada sekas ilgtermiņā, taču tā nav vienmēr, tādēļ ir svarīgi izvairīties no saslimšanas un arī zināt, ka rīkoties.

Sabiedrība Šogad iedzīvotājiem būs pieejamas trīs dažādas gripas vakcīnas

Šogad iedzīvotājiem būs pieejamas trīs dažādas gripas vakcīnas, pavēstīja Imunizācijas valsts padomes (IVP) vadītāja, profesore Dace Zavadska.