Latvijā audzētajām vistām ir vieni no augstākajiem labturības rādītājiem. Mazie cālīši ēd speciālu barību, kuras sastāvā ir graudaugi, un tie ir bagātināti ar vitamīniem, minerālvielām un antioksidantiem.
Lai samazinātu antibiotiku izmantošanu, ražotāji rūpīgi ievēro higiēnas prasības un vistām ir iespēja staigāt pa skujkoku mulču, tādējādi mazinot slimību izplatību. Eiropas Savienības (ES) likumdošana paredz, ka gaļā ir atļauta antibiotiku atlieku klātbūtne likuma noteikto normu robežās, – ja tā tiek izpildīta, gaļa ir droša lietošanai uzturā.
Pārliecināties par to, ka gaļā antibiotiku atlieku nav vispār, var tad, ja uz gaļas marķējuma ir norāde, ka dzīvnieka audzēšanas laikā antibiotikas nav dotas. Šādu informāciju izvietot uz iepakojuma nedrīkst kurš katrs. Ir jāizpilda ES likumdošanas prasības attiecībā uz papildu norādēm, ko sniedz ražotājs marķējumā. Marķējums «Audzēts bez antibiotikām» apliecina, ka produktā nav nekādu antibakteriālo zāļu pēdu. To var pierādīt tikai laboratorijā ar īpaši jutīgu antibiotiku atlieku noteikšanas metodi.
Sertificēta uztura speciāliste Lizete Puga
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Pievienojiet komentāru
Anonīmi komentāri
Atbilēt
Anonīmi komentāri