Kopš Bērnu slimnīca sacēla trauksmi, bērni retāk norijuši magnētus

Veselība
LETA 20:04, 21.03.2021 0

Kopš decembra, kad Bērnu klīniskā universitātes slimnīca sabiedrībā aktualizēja gadījumus, kuros bērni norijuši magnētus, tādējādi nopietni apdraudot savu veselību un pat dzīvību, šādu situāciju skaits ir jūtami krities, pavēstīja slimnīcas pārstāve Dace Zaldāte-Rozentāle.

 
Foto: LTV

Šī gada pirmajā ceturksnī slimnīcā magnētu norīšanas dēļ nonācis tikai viens bērns, kamēr vēl decembra sākumā ārstniecības iestāde ziņoja, ka nepilna mēneša laikā konstatēti četri šādi gadījumi.

Slimnīcas pārstāves ieskatā šāda statistika liecina, ka ar mediju atsaucību izdevies sasniegt Latvijas sabiedrību.

"Sakām paldies visiem, kas iesaistās, lai bīstamie magnēti Latvijas bērniem būtu pēc iespējas nepieejami - kā vecākiem, kas pievērš uzmanību vides drošumam, tā Latvijas mazumtirgotājiem, kas pārskatījuši piedāvāto rotaļlietu klāstu, kā arī Patērētāju tiesību aizsardzības centram, kas vēlreiz aktualizēja šo problemātiku," atzīmēja Zaldāte-Rozentāle.

Lai gan viens ar magnētu norīšanu saistīts nelaimes gadījums, salīdzinot ar citiem gadiem, ir maz, tas joprojām ir par vienu gadījumu pārāk daudz, uzskata slimnīcā. "Mūsu kā pieaugušo un sabiedrības pienākums ir pasargāt bērnus no visām traumām, kuras mēs varam novērst," pauda slimnīcas pārstāve, paužot cerību, ka tēma par magnētu bīstamību bērniem nezudīs no sabiedrības dienaskārtības tik ilgi, kamēr šādu gadījumu nebūs vispār.

Turklāt, kā atzīmē slimnīcā, šobrīd tuvojas gada saulainie mēneši, kad bērni apgūst un aktīvi izmanto dažādus braucamlīdzekļus, kā arī lēkā uz batutiem. Bērnu slimnīca šajā sakarā aicina jau tagad domāt par ķiveru un citu aizsarglīdzekļu iegādi, kā arī drošības noteikumu pārrunāšanu ģimenēs.

Jau ziņots, ka pēc četriem jauniem gadījumiem nepilna mēneša laikā, kuros dažādu vecumu bērni bija norijuši vairākus magnētus, Bērnu slimnīca ir nosūtīja vēstuli Patērētāju tiesību aizsardzības centram, aicinot aizliegt šādu rotaļlietu pārdošanu.

Magnēti, nonākot kuņģī un zarnu traktā, ir viens no visbīstamākajiem priekšmetiem cilvēka dzīvībai un veselībai, radot neatgriezeniskus bojājumus uz visu atlikušo dzīvi. Tādēļ Bērnu slimnīca vienlaikus informēja arī Veselības ministriju un Ekonomikas ministriju, rosinot kopīgiem spēkiem nodrošināt, ka neliela izmēra magnēti bērniem nav pieejami.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Veselība Nords: Gaidāmā karstuma dēļ skrējējiem jābūt piesardzīgiem

Rīgas maratons sestdien ir atklāts godam, taču svētdien gaidāmā karstuma dēļ skrējējiem jābūt piesardzīgiem, aģentūrai LETA uzsvēra maratona direktors Aigars Nords.

Sabiedrība Kamēr daļā Latvijas gaidāms negaiss, Austrumlatvijas mežos pieaug ugunsbīstamība

Šonakt un svētdien daļā Latvijas gaidāms pērkona negaiss, bet tikmēr valsts austrumos mežos ir augsta ugunsbīstamība, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.

Ekonomika Ekonomists: Latvija ir pazaudējusi vēl divus ekonomikas attīstības gadus

Latvija ir pazaudējusi vēl divus ekonomikas attīstības gadus, teica ekonomists Andris Miglavs.