• Lāsma,
  • Zanda,
  • Zandis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dobelē pēc rekonstrukcijas tika atklāts sporta centrs (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 07:51, 29.09.2024


Apkārt laukumam ir ierīkots apgaismojums, pieejami arī āra trenažieri.


Dobeles stadions vienas no pirmajām sporta sacensībām uzņēma tālajā 1979.gadā.

Dobelē atklāts multifunkcionālais sporta laukums un atjaunotā Sporta centra ēka aktīvai brīvā laika pavadīšanai un pasākumu norises nodrošināšanai, popularizējot veselīgu dzīvesveidu, veicinot iedzīvotāju sociālo iekļaušanos un nodrošinot iespēju pilnveidoties augstu sasniegumu sportā.

"Šodien ir ļoti priecīga un nozīmīga diena gan mūsu profesionālajiem sportistiem, kuri savu ikdienu pavada sporta laukumos, gan visiem sporta amatieriem un entuziastiem, kuri ar sportu nodarbojas reizi nedēļā vai reizi mēnesī, un noteikti arī mūsu izglītības iestādēm, jo esmu pārliecināts, ka šis sporta laukums spēs ikdienā uzņemt visus sportot gribētājus - gan slīpēt savu meistarību profesionāliem sportistiem, gan veselīgi pavadīt savu brīvo laiku. Lai šāds laukums taptu, ir jāpieņem lēmumi un jāiegulda lieli finanšu līdzekļi un milzu darbs, tāpēc šodien es gribu teikt lielu paldies tiem maniem kolēģiem, kuri atbalstīja un strādāja pie tā, lai šis laukums taptu. Protams, paldies arī maniem bijušajiem kolēģiem no iepriekšējā domes sasaukuma, kuri realizēja pirmo šī projekta kārtu, jo, ja nebūtu pirmās kārtas, nebūtu arī šīs kārtas, vēlu nākamajiem maniem kolēģiem nākamajā domes sasaukumā turpināt iesākto, lai varam griezt lentu arī trešās kārtas projekta noslēgumā, atklājot slidotavu. Lai šis laukums nestu mums prieku ik dienu un piepildītu visas sportiskās vēlmes," uzrunājot klātesošos, atklāšanas dienā teica Dobeles novada domes priekšsēdētājs I.Gorskis.

Dobeles stadions vienas no pirmajām sporta sacensībām uzņēma tālajā 1979.gadā, kas nozīmē, ka šogad šai atklāšanai ir pavisam svinīga noskaņa - stadions atzīmē savu 45.gadadienu. Pirmo reizi jaunajā basketbola laukumā draudzības spēlē tikās Dobeles Valsts ģimnāzijas un Dobeles 1. vidusskolas jaunieši.

Projekta īstenošanas gaitā laukuma teritorijā ir demontēts vecais asfaltbetona segums, izbūvēta lietus ūdens savākšanas un novadīšanas sistēma, izbūvēti ūdens, kanalizācijas un elektroapgādes tīkli, ieklāts jauns sintētiskais sporta segums un izbūvēti bruģēti gājēju celiņi, savukārt laukumi ir aprīkoti ar nepieciešamo aprīkojumu dažādām sporta spēlēm. Apkārt laukumam ir ierīkots apgaismojums, pieejami arī āra trenažieri.

Savukārt, lai lietderīgi izmantotu Sporta centra ēku, ir veikta iekštelpu rekonstrukcija, pielāgojot tās mūsdienu prasībām. Atjaunotas ir arī publiski pieejamās WC telpas no ēkas ārpuses. Būvdarbu kopējā līgumcena ir 1 617 374 eiro, kas ir segta no pašvaldības budžeta līdzekļiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas basketboliste uzņemta FIBA Slavas zālē (VIDEO)

Ilggadējā Rīgas TTT meistarkomandas un Latvijas izlases, kā arī PSRS izlases centra spēlētāja Skaidrīte Smildziņa-Budovska sestdien Singapūrā tika uzņemta Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Slavas zālē.

Sports Ostapenko zaudē Gvadalaharas turnīra pirmajā mačā

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien piedzīvoja zaudējumu Gvadalaharas "WTA 500" tenisa turnīra pirmajā spēlē,

Sports Saveļjevs: Šķiet, ka nospēlēju tā, kā treneris vēlējās

Latvijas vīriešu futbola izlases pussargs Aleksejs Saveļjevs UEFA Nāciju līgas pirmajos mačos rādījis tādu sniegumu, kādu galvenais treneris Paolo Nikolato vēlējies, sarunā ar aģentūru LETA minēja futbolists.

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Lasiet arī

Sports Jādiskutē, vai sporta naudas sadalē vēl lielāku uzsvaru likt uz masveidību

Latvijā ir vieta diskusijai, vai sporta naudas sadalē vēl lielāku uzsvaru likt uz sporta veidu masveidību, šādu viedokli intervijā TV3 pauda Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).

Sports Rīdzinieki iepazīstas ar Daugavas sporta manēžu (+VIDEO)

Būvniecībā tika ievēroti vides pieejamības standarti.

Sports Latvijas izlases nevarēs spēlēt pret Krievijas vai Baltkrievijas valsts izlasēm

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Sporta likumā, kas nosaka, ka Latvijas izlasēm turpmāk būs aizliegts spēlēt pret Krievijas vai Baltkrievijas valsts izlasēm, ja tās piedalās sacensībās zem sava karoga vai neitrālā statusā.

Sabiedrība Vieglatlētikas manēža pie Daugavas stadiona uzņems 1600 līdzjutējus (+VIDEO)

Pēc vairāk nekā 25 gadiem varēsim atkal pretendēt uz Pasaules un Eiropas junioru čempionātu rīkošanu Rīgā.