• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Apinis kļūst par Parīzes paralimpisko spēļu vicečempionu diska mešanā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 09:44, 02.09.2024


Latvijas parasportists Aigars Apinis svētdien kļuva par Parīzes paralimpisko spēļu vicečempionu diska mešanas sacensībās F-52 medicīnas grupā, taču latvietim vēl ir iespēja izcīnīt arī zelta medaļu.


Foto: LETA

"Iesildoties jutu, ka kaut kam ir jābūt, bet sports ir sports. Fiziski esmu labi sagatavojies, tas parādījās arī manos rezultātos. Gribējās jau to 21 metru, lai labotu savu paralimpisko rekordu. Pagaidām ir sudrabs un nezinām kas un kā būs tālāk, bet es esmu lepns," atzina Apinis sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV).

Apinim ceturtajā mēģinājumā izdevās disku raidīt 20,62 metru tālumā. Pirmajos divos mēģinājumos viņš disku raidīja 20,21 un 19,49 metrus tālu, piektajā disks tika raidīts 20,38 metrus tālu, bet trešais un sestais metiens netika ieskaitīti.

"Sportists un treneris parasti saka, ka vajadzēja vēl labāk. It kā tehniski sanāca un treneris Andris [Smočs] pateica, ka perfekti metiens bija, tieši tas, ko viņš gaidīja, un tas ir izdarīts. Treniņos intensīvi tas tika veikts. Šogad pirmo reizi pa četriem gadiem uztaisīju divas kārtīgas treniņnometnes, tas vēlreiz parāda to, ka sportistiem ir nepieciešamas nometes. Ja ir treniņnometnes, tad izaug arī rezultāti," skaidroja parasportists.

Savukārt pirmo vietu ar jaunu pasaules rekordu - 27,06 metriem - izcīnīja Itālijas pārstāvis Rigivans Ganešamortijs, kura atbilstība šai medicīnas grupai ir apstrīdama.

"Tas šajā gadījumā nav pareizi, jo viņš neatbilst šai medicīnas klasei. Vēl gaidīsim, bet uzskatu, ka šī situācija nav pareiza un grauj sportisko garu," norādīja Apinis.

Kā noskaidroja aģentūra LETA, Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK) šajā jautājumā ir vērusies paravieglatlētiku pārraugošajā organizācijā "World Para Athletics", līdz ar to nav izslēgts, ka Ganešamortijam varētu anulēt rezultātus.

Arī paralimpisko spēļu oficiālajos rezultātos minēts, ka par sacensību iznākumu ir iesniegts protests.

Brazīlietim Andrē Rošam piederējušo pasaules rekordu viņš laboja par vairāk nekā trīs metriem. Roša Parīzē izcīnīja bronzas medaļu, disku raidot 19,48 metrus tālu.

Šajā grupā startēja desmit parasportisti.

Apinim šīs ir jau septītās olimpiskās spēles. Līdz šim diska mešanā un lodes grūšanā ir izcīnītas četras zelta, divas sudraba un trīs bronzas medaļas. Šajā disciplīnā Apinis pirms trim gadiem Tokijā izcīnīja trešo vietu.

51 gadu vecais Apinis ir visu laiku titulētākais Latvijas paralimpietis. Viņam piederēja arī paralimpiskais rekords diska mešanā F-52 grupā tieši 21 metrs, kas sasniegts pirms 12 gadiem paralimpiskajās spēlēs Londonā.

Parīzes paralimpiskās spēles norisināsies līdz 8.septembrim, latviešiem startējot vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Paralimpiskajās spēlēs ir pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startē apmēram 4400 sportistu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Sports Parīzē noslēgtas paralimpiskās spēles

Svētdien "Stade de France" stadionā tika noslēgtas Parīzes vasaras paralimpiskās spēles.

Lasiet arī

Sports Diāna Krūmiņa kļūst par Parīzes paralimpisko spēļu čempioni šķēpa mešanā

Latvijas paravieglatlēte Diāna Krūmiņa otrdien Parīzes paralimpiskajās spēlēs kļuva par čempioni F-55 grupā šķēpmešanā, atkārtojot 2016.gadā Riodežaneiro iespēto.

Sports Četri Latvijas sportisti startē Parīzes paralimpiskajās spēlēs

Šodien Parīzes paralimpiskajās spēlēs startēs četri Latvijas pārstāvji.

Sports Tiek atklātas Parīzes paralimpiskās spēles

Šodien tiks atklātas Parīzes vasaras paralimpiskās spēles.