• Bruno,
  • Telma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ukrainas armija paziņo par Krievijas zemūdenes nogremdēšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 20:28, 03.08.2024


Ukrainas ģenerālštābs sestdien paziņoja, ka Ukrainas armijas raķešu triecienā nogremdēta Sevastopolē remontējamā Krievijas zemūdene "Rostov na Donu".



"Trieciena rezultātā zemūdene nogrima uz vietas," pavēstīja ģenerālštābs.

Ukrainas armija neprecizēja, kad tieši tas noticis, taču saskaņā ar abu pušu ziņojumiem pēdējais raķešu trieciens Sevastopolei tika veikts naktī uz 2.augustu.

Tad Krievijas puse ziņoja tikai par notriektām raķetēm un to atlūzām, kas nokritušas dažādās Sevastopoles vietās.

Ukrainas ģenerālštābs atgādina, ka "Rostov na Donu" tika bojāta raķešu triecienā 2023.gada septembrī, kad tā atradās remontā sausajā dokā kuģu remonta rūpnīcā, un kopš tā laika tika remontēta un izmēģināta Sevastopoles līcī.

"Rostov na Donu" ir jauna 2014.gadā nolaista dīzeļzemūdene, kas cita starpā var nest četras spārnotās raķetes "Kalibr".

Ukrainas ģenerālštābs arī ziņo, ka Ukrainas raķešu spēki "būtiski sabojājuši" četras Krimā stāvošas "zeme-gaiss" raķešu sistēmas "S-400 Triumf" palaišanas iekārtas. Tas noticis 2.augustā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ostapenko un Kičenoka uzvar ASV atklātā čempionāta dubultspēļu finālā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko un ukrainiete Ludmila Kičenoka piektdien Ņujorkā uzvarēja ASV atklātā čempionāta dubultspēļu sacensībās.

Sports Ostapenko ar Kičenoku ASV atklātajā čempionātā iekļūst finālā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku trešdien Ņujorkā iekļuva ASV atklātā čempionāta dubultspēļu sacensību finālā.

Sports Latvijā nezina, ko darīt, ja 2026.gada olimpiskajās spēlēs startēs Krievija

Latvijas Hokeja federācijai (LHF) un Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) šobrīd nav izstrādāts rīcības plāns, kā rīkoties, ja 2026.gada olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīrā varēs piedalīties Krievijas izlase, un abas organizācijas paļaujas uz to, ka Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) pagarinās Krievijas diskvalifikāciju.

Sports LTV pārraidīs Latvijas futbola izlases spēles UEFA rīkotajās sacensībās

Latvijas Televīzija (LTV) ieguvusi tiesības pārraidīt Latvijas nacionālās futbola izlases spēles Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) rīkotajās sacensībās, aģentūru LETA informēja LTV pārstāve Ilze Upīte.

Lasiet arī

Sabiedrība Ģenerālis: Ļoti modri sekojam līdzi karadarbībai Ukrainā

Ļoti modri un ieinteresēti sekojam līdzi karadarbībai Ukrainā - gan cilvēcīgi, gan profesionāli, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotā štāba priekšnieks, brigādes ģenerālis Georgs Kerlins.

Pasaule Eksperts: patlaban karš Ukrainā nav radījis sekas, kas apdraudētu ASV

Līdz šim Krievijas karš Ukrainā nav radījis tādas sekas, kas apdraudētu ASV eksistenciālās intereses un tādēļ ASV nav gatavas pilnā apmērā sākt pretstāvēt Krievijai un ļaut Ukrainai nodarīt Krievijai būtiskus zaudējumus, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis bijušais Latvijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons.

Pasaule ISW: Kremļa manipulācijas ar informāciju mazina krievu nogurumu no kara

Ukrainas spēku operācija Kurskas apgabalā ir satrauksi krievus, taču Kremļa informācijas operācijas mazina nogurumu no kara un ļauj Krievijai izvēlēties ilgstoša novājināšanas kara stratēģiju, secinājusi ASV domnīca "Kara studiju institūts" (ISW).

Pasaule Krievija ziņo par 158 ukraiņu dronu notriekšanu

Krievija svētdien paziņojusi, ka tai naktī izdevies notriekt 158 ukraiņu dronus virs 15 apgabaliem, tai skaitā divus virs Maskavas un deviņus virs Maskavas apgabala.