• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Anglija un Spānija tiksies šodien Eiropas čempionāta finālā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports / futbols
LETA 17:36, 14.07.2024


Anglijas un Spānijas vīriešu futbola izlases šodien Berlīnē tiksies Eiropas čempionāta finālā.



Mačs sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika. Eiropas čempionāta spēles tiešraidē translē televīzijas kanāli TV6 un "Go3 Sport Open".

Anglija grupā ar 1:0 pieveica Serbiju, kā arī spēlēja neizšķirti ar Dāniju (1:1) un Slovēniju (0:0). Astotdaļfinālā ar 2:1 tika pieveikta Slovākija, ceturtdaļfinālā pēc 1:1 120 spēles minūtēs Anglija uzvarēja Šveici pēcspēles sitienos (5:3), bet pusfinālā ar 2:1 tika pieveikta Nīderlande.

Spānija grupu turnīrā izcīnīja trīs uzvaras, apspēlējot Horvātiju (3:0), Itāliju (1:0) un Albāniju (1:0), astotdaļfinālā ar 4:1 sagrāva Gruziju, ceturtdaļfinālā, pamatlaikam noslēdzoties ar 1:1, pagarinājuma noslēgumā guva vārtus un pārspēja Vāciju, bet pusfinālā ar 2:1 pieveica Franciju.

Anglija ar Spāniju ir tikusies 27 reizes, 13 reizes uzvaru svinot angļiem un desmit reizes - spāņiem.

Pēdējoreiz abas komandas 2018.gadā tikās Nāciju līgas A līgas grupu turnīrā, Vemblija stadionā Londonā ar 2:1 uzvarot Spānijai, bet Seviļā Anglijai revanšējoties ar 3:2.

Anglija Eiropas meistarsacīkšu finālā ir iekļuvusi otro reizi pēc kārtas. Spānijai šis ir jau piektais fināls. 1964., 2008. un 2012.gadā Spānija kļuva par Eiropas čempioni.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas bija sadalītas sešās apakšgrupās, izslēgšanas spēļu turnīrā iekļūstot katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējām un četrām labākajām trešo vietu ieguvējām.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

2021.gadā Londonā par Eiropas čempioni kļuva Itālija, kas finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports LTV pārraidīs Latvijas futbola izlases spēles UEFA rīkotajās sacensībās

Latvijas Televīzija (LTV) ieguvusi tiesības pārraidīt Latvijas nacionālās futbola izlases spēles Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) rīkotajās sacensībās, aģentūru LETA informēja LTV pārstāve Ilze Upīte.

Sports Ostapenko ar Kičenoku ASV atklātajā čempionātā sasniedz dubultspēļu pusfinālu

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku otrdien Ņujorkā ASV atklātajā čempionātā sasniedza dubultspēļu sacensību pusfinālu.

Sports Diāna Krūmiņa kļūst par Parīzes paralimpisko spēļu čempioni šķēpa mešanā

Latvijas paravieglatlēte Diāna Krūmiņa otrdien Parīzes paralimpiskajās spēlēs kļuva par čempioni F-55 grupā šķēpmešanā, atkārtojot 2016.gadā Riodežaneiro iespēto.

Sports Četri Latvijas sportisti startē Parīzes paralimpiskajās spēlēs

Šodien Parīzes paralimpiskajās spēlēs startēs četri Latvijas pārstāvji.

Lasiet arī

Sports Portugāle un Francija šodien cīnīsies par iekļūšanu EČ futbolā ceturtdaļfinālā

2024.gada Eiropas čempionātā šodien Vācijā tiks noskaidrotas vēl divas ceturtdaļfinālistes, par vietu labāko astotniekā cīnoties Portugālei ar Slovēniju un Francijai ar Beļģiju.

Sports Francijas un Anglijas futbolisti aizvada pēdējās spēles apakšgrupu turnīrā

2024.gada Eiropas čempionāta favorītes Francija un Anglija šodien aizvadīs apakšgrupu turnīra pēdējos mačos, lūkojot izcīnīt pirmās vietas savās grupās.

Sports Eiropas futbola čempionātā tiks izspēlētas pēdējās B grupas spēles

Šodien Eiropas futbola čempionātā ar Spānijas un Albānijas, kā arī Horvātijas un Itālijas cīņām beigsies B apakšgrupas turnīrs.

Sports Eiropas čempionātā futbolā sākas trešās kārtas spēles

Šodien Eiropas futbola čempionātā sāksies trešās kārtas mači un A grupā vienā spēlē tiksies Skotija un Ungārija, kamēr otrā cīņā Vācija spēkosies ar Šveici.