Spānija un Francija cīnās par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālā

Sports
LETA 06:52, 09.07.2024 0

Spānijas un Francijas vīriešu futbola izlases šodien Minhenē pusfinālā cīnīsies par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīra finālā.

 
Foto: twitter

Pusfināla mačs Minhenē sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika. Eiropas čempionāta spēles tiešraidē translē televīzijas kanāli TV6 un "Go3 Sport Open".

Spānija grupu turnīrā izcīnīja trīs uzvaras, apspēlējot Horvātiju (3:0), Itāliju (1:0) un Albāniju (1:0), un astotdaļfinālā ar 4:1 pārliecinoši uzvarēja Gruziju, bet ceturtdaļfinālā, pamatlaikam noslēdzoties ar 1:1, pagarinājuma noslēgumā guva vārtus un pārspēja Vāciju.

Tikmēr Francija grupā pārspēja Austriju ar 1:0, bet spēlēja neizšķirti ar Nīderlandi (0:0) un Poliju (1:1). Astotdaļfinālā francūži ar 1:0 bija pārāki pār Beļģiju, uzvaru nesošos vārtus gūstot pamatlaika izskaņā. Savukārt ceturtdaļfinālā Francijas futbolisti pamatlaikā un pagarinājumā neguva vārtus un tikai 11 metru pēcspēles sitienos ar 5:3 uzvarēja Portugāli.

Spānijai pusfinālā nevarēs palīdzēt Pedri, kurš ceturtdaļfinālā savainojuma dēļ pameta laukumu jau astotajā minūtē, tāpat laukumā nevarēs doties Dani Karvahals, kurš iepriekšējā mačā tika pie sarkanās kartītes.

Komandas laukumā tikušās 36 reizes, kurās Spānijas futbolisti tikuši pie 16 uzvarām, bet Francija - pie 13 panākumiem. Pēdējo reizi abas vienības cīnījās 2021.gadā Nāciju līgas finālā, kad uzvaru izcīnīja francūži.

Spāņi Eiropas čempionāta pusfinālu sasnieguši sesto reizi, taču iepriekšējās meistarsacīkstēs cīņā par vietu finālā atzina nākamās čempiones Itālijas pārākumu. Arī francūžiem šis būs sestais Eiropas čempionāta pusfināls.

Otrā pusfinālā trešdien tiksies Nīderlande un Anglija.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas bija sadalītas sešās apakšgrupās, izslēgšanas spēļu turnīrā iekļūstot katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējām un četrām labākajām trešo vietu ieguvējām.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

2021.gadā Londonā par Eiropas čempioni kļuva Itālija, kas finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Sports Parīzē noslēgtas paralimpiskās spēles

Svētdien "Stade de France" stadionā tika noslēgtas Parīzes vasaras paralimpiskās spēles.

Lasiet arī

Sports Portugāle un Francija šodien cīnīsies par iekļūšanu EČ futbolā ceturtdaļfinālā

2024.gada Eiropas čempionātā šodien Vācijā tiks noskaidrotas vēl divas ceturtdaļfinālistes, par vietu labāko astotniekā cīnoties Portugālei ar Slovēniju un Francijai ar Beļģiju.

Sports Francijas un Anglijas futbolisti aizvada pēdējās spēles apakšgrupu turnīrā

2024.gada Eiropas čempionāta favorītes Francija un Anglija šodien aizvadīs apakšgrupu turnīra pēdējos mačos, lūkojot izcīnīt pirmās vietas savās grupās.

Sports Eiropas futbola čempionātā tiks izspēlētas pēdējās B grupas spēles

Šodien Eiropas futbola čempionātā ar Spānijas un Albānijas, kā arī Horvātijas un Itālijas cīņām beigsies B apakšgrupas turnīrs.

Sports Eiropas čempionātā futbolā sākas trešās kārtas spēles

Šodien Eiropas futbola čempionātā sāksies trešās kārtas mači un A grupā vienā spēlē tiksies Skotija un Ungārija, kamēr otrā cīņā Vācija spēkosies ar Šveici.